ideeen korte vakantie nederland

Ideeën voor een korte vakantie in Nederland

Het maken van korte, binnenlandse vakanties is deze zomer ook weer hetgeen dat we het meest gaan doen. Er zijn gelukkig een hoop verschillende dingen te doen in Nederland, maar soms heb je wat inspiratie nodig. Wil je graag op een korte maar wel interessante en leuke vakantie? Gebruik dan de volgende ideeën.

Fietsvakantie

Nederland is nou eenmaal het land waar bijna iedereen een fiets heeft, dus waarom maak je er geen gebruik van op vakantie? Pak de fiets en fiets naar een camping of vakantiepark bij jou in de buurt. Of maak er een echte uitdaging van, en fiets een stukje verder. Neem niet te veel mee, want dat wordt weer gedoe als je alleen een fiets hebt. Voor een weekendje weg is dit dan ook ideaal. Het hoeft bovendien niet veel te kosten: een huisje of campingplaats voor twee nachten bijvoorbeeld is erg goedkoop en vooral als je jong bent, is dit dus een perfecte vakantie.

Uitwaaien aan het strand

Een paar dagen naar het strand is altijd fijn. Sommige mensen kunnen een week lang aan het strand liggen, maar velen hebben er na een dag ook wel genoeg van. Daarom kun je ook prima voor een dag of twee naar het strand. Naar Scheveningen bijvoorbeeld, of Noordwijk aan zee. Ook een idee is natuurlijk om naar Ameland of Texel te gaan. Dat laatste is zeker iets wat je ooit in je leven gedaan moet hebben. Het rustgevende van een Waddeneiland is dan ook erg fijn. Ga op zoek naar hotels Ameland, eet ’s avonds bij een restaurant Ameland en geniet.

Maak een roadtrip

Het maken van een rondreis door Nederland is vaak niet heel spannend en is daarom ook niet iets wat je voor veel langer dan twee dagen moet doen. Maar het kan wel echt iets zijn waar je veel plezier uit kunt halen, zeker met andere mensen erbij. Reis rond door plekken die je nog niet kent, rijd langs bekende locaties en overnacht in hotels of zelfs in de auto. Het maken van zo’n roadtrip is iets wat je ooit gewoon gedaan moet hebben. Ben je liever sportief bezig? Dan kan je een fietsendrager kopen en op die manier ons land verkennen.

Een weekendje weg

Het hoeft niet per se een bepaalde vakantie te zijn om het leuk te hebben. Een weekendje weg naar een grote stad is ook al leuk genoeg, hoe simpel het ook is. Twee dagen lang shoppen, uit eten en rondwandelen is perfect als je er even tussenuit wil. Bovendien is het makkelijk te plannen, aangezien eigenlijk alles mogelijk is.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *