4 ideeën voor een dagje uit met het gezin

Samen met je gezin een dagje uit: plezier voor iedereen. In Nederland hoef je vaak niet ver te reizen om er even lekker tussenuit te zijn. Daarnaast zijn er veel verschillende dingen te doen: van rustige activiteiten tot uitjes voor echte avonturiers. Hierdoor hoeven jij en je kids je in de vakantie zeker niet te vervelen. Wij geven je 4 tips om jouw vrije dagen met plezier door te komen!

Zelfpluktuin

Wat is er nu leuker dan met je kind een heerlijk stuk fruit of een mooie bos bloemen te plukken? Pluktuinen heb je in allerlei verschillende soorten en maten: van aardbeien tot bloemen en van frambozen tot zeekraal. Daarnaast is het een ideaal alternatief voor mensen die graag willen genieten van vers fruit en groenten, maar zelf niet beschikken over een tuin. Bovendien betaal je vaak maar een kleine bijdrage waardoor dit dagje uit helemaal niet duur hoeft te zijn. Gezellig hoor! 

Varen

Het zonnetje op je gezicht en een briesje door je haren: genieten. In Nederland, Duitsland of België zijn genoeg waterrijke gebieden te vinden om een dagje te varen. Een opblaasboot is hierbij ideaal. Je blaast hem binnen no time op en laat hem ook weer gemakkelijk leeglopen. Hierdoor neem je hem eenvoudig met je mee tijdens een dagje weg of op vakantie. De Intex boot is er in verschillende soorten en maten en is beschikbaar voor 1 t/m 5 personen. Zo kies je bijvoorbeeld voor een standaard 1 persoons model als je even alleen van de rust wilt genieten. Lekker met de benen omhoog en relaxen met vriend(inn)en? Dan is een 5 persoons opblaasboot waar je een motor op kunt monteren ideaal voor jou. Nodig je vrienden of familie uit, zorg voor een lekker drankje, benen omhoog en varen maar.

Autospeurtocht

Is het wat minder lekker weer? Een autospeurtocht is leuk voor jong en oud en zet je gemakkelijk zelf in elkaar. Bepaal een startpunt, verzin opdrachten en zet deze opdrachten uit. Hierbij kun je denken foto opdrachten, puzzels voor in de auto of verschillende zelfverzonnen vragen. Neem wat lekkers mee voor onderweg, zorg dat je uiteindelijk weer bij het startpunt uitkomt en jouw rit is geslaagd!

Belevenissenbos

Lekker ravotten, vies worden, hutten bouwen en tot slot picknicken: een belevenissenbos is een natuurspeeltuin voor kinderen vanaf 6 jaar. Naast dat dit speelbos erg leerzaam is, is er ook genoeg klim en klauter plezier voor iedereen. Met 40 hectare grond maak je er gemakkelijk een dagvullend programma van. Papa en mama een lekker hapje en drankje erbij en genieten maar!

Hopelijk heb je genoeg tips om er een geslaagde dag van te maken. Veel plezier!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “4 ideeën voor een dagje uit met het gezin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *