Huize Lotus Writings #37 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 37 – Een gezellige week. De week begon veelbelovend met sneeuw, Fleur van Mama’s Liefste vierde haar verjaardag, ik bezocht een festival voor senioren en we gingen met May naar de huisarts. 

Zaterdag 3 Slijmdag!

Wat een kou! De sneeuw lag lekker dik in de tuin en terwijl Ro met de kleintjes boodschappen ging halen (Rose nam heel schattig haar emmertje en schep mee), besloten June en ik eens te kijken naar het GlamGoo DeLuxe pakket dat al een paar dagen om haar aandacht schreeuwde. Het ging meteen lekker. De eerste pogingen die ik ondernam, eindigden op de krant en alles bleef aan mijn vingers plakken. Not suitable for moms dus – daarom hou ik gewoon niet zo van slijm. Mijn lieve oudste dochter daarentegen maakte er iets moois van en vond het fantastisch speelgoed. Missie geslaagd!

Glam Goo Deluxe Pack review
Door elkaar ‘kneden’

Na afloop ging ik weer aan de slag, vol nieuwe energie. Ik schreef de rest van mijn blogs voor komende week, zodat ik eigenlijk niets meer hoef te doen. En daarna was het afwachten wat De Mol ons zou brengen dit keer. Het was een fantastische aflevering, maar nu kijk ik nog meer uit naar volgende week! Wordt nog afkicken straks…

Zondag 4 Fleurs verjaardag!

Na een ochtendje keihard werken, maakte ik me klaar voor een ritje richting Leiden. Fleur vierde namelijk haar veertigste verjaardag! Prachtige locatie aan het water met een flink terras dat barstensvol zat – ondanks dat het buiten helemaal niet zo zonnig was. Was echt heel gezellig! Sowieso om even bij te kletsen met iedereen. Vooral met Charlotte en Lisette, die ik iets minder vaak zie en spreek. Ging helemaal blij weer naar huis en kon daar bijna gelijk aanschuiven.

‘s Avonds bracht ik de kleintjes naar bed en ging Ro naar Red Sparrow en plofte ik op de bank met De Luizenmoeder en Soof. Ideale zondagavond zo. June bleef nog even wat langer beneden zitten met haar favoriete serie op H2O. Was gezellig!

Maandag 5 Een ochtendje aanrommelen

Ik besloot May thuis te houden: ze was nog steeds grieperig en hangerig. Op aanraden van de juf belde ik wel even met de huisarts. De assistente gaf aan dat de klachten bij de verkoudheid konden horen en we haalden neusspray en luuf. Hopelijk helpt dit! Samen met mijn kleine meisje kocht ik de boodschappen en het was lekker om even te kunnen aanrommelen samen. Klein voordeel van thuiswerken met een ziek kind in huis. Mijn planning kon ik overboord gooien en we knuffelden veel.

Veel meer dan een knijpfruitje ging er niet in

‘s Middags gebeurde er eigenlijk ook niet heel veel spannends. Dat is het met zieke kinderen: je kan wel zoveel willen, maar het gaat hem gewoon niet worden. En daar kan je dan volgens mij maar beter in meegaan. In de avond werkte ik nog een beetje en keek samen met Ro naar Dream School. Zo mooi! Maakte wel dat ik pas om 23.30 uur mijn laptop kon dichtklappen, maar de aflevering was het waard.

Dinsdag 6 Zelf pizza’s maken

May mocht vandaag naar oma, dan had ze even alle aandacht en kon ik met Rose de boodschappen gaan doen en een beetje opruimen. Dacht ik. Toen onze driejarige lucht kreeg van haar zusjes bezoek aan oma werd ze heel erg kwaad. ‘IK WIL NAAR OMA TOE! Dat doe ik liever dan dat ik al die rare dingen met jou moet doen mama!’ Zo kwam ik dus helemaal alleen thuis te zitten die middag.

En dat is best gek, kan ik je vertellen. Helemaal niemand thuis en ik voelde me eigenlijk doodop. Dus in plaats van mijn hele to do list af te werken, besloot ik lekker op de bank te ploffen met TLC en een spelletje op mijn telefoon. Ook wel weer eens lekker! Aan het eind van de middag haalde ik de kleintjes op bij mijn moeder, reed weer naar huis en begon met het maken van tortillapizza’s. Was nog best lekker! Beetje karig door de dunne bodem, maar een lekkere (en gezondere vervanger van een echte. Gaan we dus vaker doen!

Woensdag 7 Naar de huisarts

Die lieve May… Ze is al een hele week ziek en zo zielig! Rose en ik begonnen aan een weekkalender, waarop alle dagen van de week staan, toen ik nog eens beter naar May keek. Haar ogen opgezet, snotneusje en ze bleef maar niezen en hoesten. Ik besloot toch de dokter maar even te bellen. Net na de lunch gingen we op pad, zij met haar onafscheidelijke doekje in handen, Rose met een tas vol appels (had ze voor haar zusje gepakt) en ik licht bezorgd.

Gelukkig onterecht. Ze heeft gewoon een heel naar virus opgelopen (in de ballenbak) en we moeten nu maar afwachten tot het over is. Ik hoop voor haar heel snel. Rose at van blijdschap de beide appels op en May vond het prima. Thuis haalden we bij de buren een pakketje op voor Ro, maakten we de tekening af (die onze oudste peuter speciaal voor papa op de muur plakte met stickers) en ruimde ik nog een beetje op. Daarna ploften we op de bank met Nick Jr. aan en de rest van de middag relaxten we vooral.

Donderdag 8 Fit met senioren

Nadat ik Rose en June naar school had gebracht, nam ik May mee naar mijn moeder. Zelf ging ik naar een seniorenfestival dat zich volledig richt op gezondheid en fitter worden van 55plussers in Rotterdam, winkelcentrum Keizerswaard. Is me op het lijf geschreven toch? Aangezien ik soms even krakkemikkig loop als een omaatje van 90 paste ik er prima tussen. Dat erkende een oudere man van tachtig. Ik was net binnen toen hij me aansprak en verwees naar onze overeenkomsten: ‘…ouderen, zoals u en ik…’ Haha laten we maar hopen dat dit niet kwam door mijn grijze haren, die niet meer te ontkennen zijn, maar dat hij een creatieve verwijzing maakte naar mijn wijsheid.

De rest van de ochtend en middag waren heel bijzonder. En dan niet à la Juf Ank, maar echt bijzonder. Ik sprak zoveel verschillende mensen met allemaal een eigen verhaal, ouderen die me keihard lieten lachen met hun droge gevoel voor humor en een heel mooi levensinzicht (waarover ik binnenkort een tipje van de sluier kan oplichten). Halverwege ontmoette ik toevallig een vriend van vroeger en we besloten even bij te kletsen. Daarna ging ik weer aan de slag tot het bijna 15.00 uur was. Ineens voelde ik me doodop en ik besloot op huis aan te gaan.

Een speciale robot die emoties kan uitbeelden. Hoe schattig is dit?

Thuis voelde ik me ineens licht in mijn hoofd. Ik had eigenlijk helemaal niets gegeten die dag, op een boterham met pindakaas na dan. Om dat te compenseren besloten Ro en ik ‘s avonds extra lekker te eten. Ik bakte ossenhaas, maakte champignonsaus en patat. Zo lekker! Halverwege Island Talk zat ik letterlijk te knikkebollen en besloot maar naar bed te gaan. Lekker op tijd 😉

Vrijdag 9 Niks doen

Toen om 6 uur de wekker ging, voelde ik me nog steeds moe. Eigenlijk wilde ik gewoon het liefst een gat in de dag slapen. Maar toen ik een poging waagde, bleef een nare hoofdpijn hangen en lag ik vooral met mijn ogen dicht Doornroosje te imiteren. Hielp voor geen meter dus. Na een minuut of tien hopeloos proberen, gaf ik het op. Ik besloot Married at first sight op te zoeken via RTL XL en gaf me over aan de resultaten van een knap staaltje wetenschap. Alhoewel ik met mijn lekenogen toch echt durf te beweren dat match 1 hem op het eerste gezicht niet gaat worden. Mocht ik gelijk krijgen, dan kan ik altijd nog een carrièreswitch overwegen tot matchmaker 😉

Na afloop besloot ik een anti-katerontbijt te nemen. Niet dus omdat ik gisteren te diep in het glaasje had gekeken, maar puur omdat het altijd helpt tegen hoofdpijn: twee gebakken eieren op een bedje van serranoham en onder een dekentje van rucola. En twee paracetamol. Voor de zekerheid pakte ik ook meteen wat druiven mee onder het mom ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Nog geen halfuur later zat ik weer fris en fruitig achter de laptop. In het kader van onderzoekend voorwerk belandde ik al snel in allerlei Wie is de Mol-ontmaskerd video’s op YouTube en deed daarna nog wat nakijkwerk voor de eindshow van groep 8. Lekker werkontwijkend allemaal dus. Maar er kwam gewoon niets uit mijn vingers. Echt niet.

Aan het einde van de middag, nadat ik dus een hele dag verkwanseld had aan niksdoenerij, voelde ik plots de inspiratie weer door mijn lichaam vloeien. En dus besloot ik maar te beginnen aan dit weekoverzicht. Had ik al eens verteld dat ik echt een miserabele planner ben? Nou ja, positief bekeken moet dit ook als eerst af. Dus in die zin had het toch iets van nut. June haalde een 8.2 voor haar spreekbeurt (en dit jaar heb ik níet geholpen, ondanks dat ik daar normaal weleens steken bij liet vallen!) en Ro en de kleintjes waren bij zijn peettante op bezoek en kwamen vol mooie verhalen terug. Fijne afsluiting van de dag dus!

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 36 en Huize Lotus Writings 38

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 thoughts on “Huize Lotus Writings #37 | Chaos met een gouden randje

  1. Toch nog een fijne afloop! Onze werk was goed, je voelt dat de lente komt. Bij ons zijn de virussen eindelijk de deur uit en dat betekent alleen maar goeds!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten