Mei 2019: proefzwemmen, ESF en Heilige Communie

Afgelopen maand was enerverend. Niet zozeer qua activiteiten, want we gingen helemaal niet zo vaak weg. Het zal vooral in het afronden van bepaalde zakelijke stappen (die al heel lang in de planning zaten), het hervinden van nieuwe energie en voeren van belangrijke gesprekken. Misschien niet de spannendste maand ooit, wel een hele fijne! Hoe was mei voor jullie?

Woensdag 1 mei: back to business

Nog doodop van de immense terugrit vanaf het Duitse Europa-Park – waarbij ik echt nog maar eens wil benoemen hoe fijn het is om met je tiener op reis te gaan – was woensdag meteen weer een dag zoals altijd. Het voelde fijn om weer herenigd te zijn met de kleintjes. En om te vieren dat we terug waren, besloten we de Sparkly Critters en Cutie Tooties uit te testen. Dit zijn twee soorten verzamelspeelgoed met slijm. Perfect voor mij dus, als slijmhater 😉

Nou ja, het was leuk speelgoed voor die middag. Inmiddels is het eenhoorndraakje in de bak beland en het slijm geloof ik in de prullenbak. Al hebben ze daar wel wat langer mee gespeeld. Het was in elk geval een middag erg leuk. Verder verliep de dag verrassend relaxed om ’s avonds weer gecompenseerd te worden.

Vrijdag 3 mei: proefzwemles

Vanaf het moment dat we het woord ‘zwemles’ lieten vallen, vraagt Rose met enige regelmaat wanneer het nu eindelijk begint. Gelukkig hadden we goed nieuws. Ze mocht op proefzwemles komen. Dat houdt in dat je vast een voorproefje krijgt van hoe het straks gaat en een beetje mag oefenen.

Gelukkig duurt het niet lang meer. Ze vond het echt geweldig! Voor ons ook leuk om te zien. En eerlijk is eerlijk, hoewel ik weet dat er een moment komt dat je die zwemlessen een beetje zat bent, we gingen apetrots weer naar huis.

Maandag 6 mei: back2school

De nieuwe schoolweek begon regenachtig, maar voelde zo heerlijk. We huppelden naar school en waren zowaar op tijd. Begin van een nieuw tijdperk? Daarna ging ik aan de slag voor mijn blog en wat andere dingen doen. Tijd vliegt elke keer weer hoor! Voor ik het wist kon ik de kleintjes weer van school halen.

Ik kreeg deze heerlijke douchegels van Kneipp

’s Middags maakte ik mezelf nuttig in het huishouden. Misschien een soort voorjaarsbevlieging? Alles moest schoon, opgeruimd en fris worden. Nou ja, ik neem het er dan maar van zolang het duurt…

Donderdag 9 mei: spontaan naar buiten

Ik merkte de laatste tijd steeds vaker dat bepaalde situaties me tegen beginnen te staan. Het harde werken, maar nauwelijks tijd nemen voor mezelf en gevoelsmatig te weinig tijd (kunnen) besteden aan de kinderen breekt me een beetje op. Om dat een beetje te doorbreken zei ik gewoon eens ‘ja’ toen de kleintjes vroegen of ik mee ging wandelen.

Eigenlijk wilde ik automatisch zeggen dat ik geen tijd had, maar waarom niet? Zo hou je die druk alleen maar in stand. Niet veel later fietste Rose voor ons uit en klaagde May vooral over vermoeidheid. Nou ja, je snapt wel dat het een kort ritje werd. Maar het idee was er. We zagen de pasgeboren eendjes en Rose was even bang dat ik onderweg in de sloot was beland.

Zondag 12 mei: de perfecte Moederdag

Dit jaar ging ik Moederdag eens anders aanpakken. Dat had natuurlijk ook alles te maken met de situatie vorig jaar en mijn voornemen om dat te voorkomen. De uitwerking was heerlijk relaxed. Geen verwachtingen, gewoon mijn eigen plan trekken en niks bijzonders, maar daardoor toch speciaal.

Vandaag lekker aan de slag!

Ik kreeg prachtige knutselwerkjes van twee hele trotse kleuters en June had een pakketje met comfortfood. Perfect dus!

Woensdag 15 mei: de hele dag naar buiten

Gek genoeg merkte ik pas hoezeer ik de zon had gemist, toen hij de hele dag volop scheen. We maakten van de nood een hele fijne deugd en fietsten naar de peutergym. ’s Middags mocht Rose zelf fietsen en dat ging goed – hoewel me dat enigszins een hartverzakking bezorgde. Loslaten noemden ze dat toch?

Op de terugweg stopten May en ik bij een speeltuin en daar zijn we spontaan een halve middag blijven hangen. Zo leuk! Pas na drie kwartier kregen we er genoeg van en besloten we nog even gedag te gaan zeggen tegen Ro, die Rose weer ophaalde. Eenmaal thuis hebben we letterlijk liggen niksen. Ik geloof dat ik dat al niet meer heb gedaan sinds 2013… Stom, want het was heerlijk!

Zaterdag 18 mei: ESF

Behalve trash-tv is het Eurovisie Songfestival een andere grote guilty pleasure. Ik hou van de over-the-top glitters, het hoge ‘All I want is worldpeace’-gehalte en de foute liedjes. Hoewel een goed nummer ook weleens fijn is trouwens. Maar de gemoedelijke sfeer die er doorgaans hangt en de voelbare liefde door het hele programma heen, ja, daar hou ik van.

Dat Nederland uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam, was ook mooi om eens mee te maken. Geweldig nummer natuurlijk! Al vond ik Italië en Zweden ook erg leuk persoonlijk, dus mij was het eerlijk gezegd allemaal om het even. We hebben een leuke avond gehad. Noem het ‘iedere gek zijn gebrek’, maar Ro kijkt vrijwillig met me mee.

Dinsdag 28 mei: relaxen?

Mijn planning deze week was om dinsdag en woensdag bewust vrij te nemen. Maar omdat Hemelvaartsdag en zondag (Huisdiergeheimen 2) zorgden voor halve werkdagen, besloot ik toch maar door te gaan. Stom! Want eigenlijk veroorzaakte het vooral stress – en dat was juist hetgeen ik wilde loslaten dit jaar. Omdat tijd voor jezelf ook tijd voor jezelf moet zijn.

We speelden wel een spelletje vandaag – enige moment dat ik me niet zo gestrest voelde

Kortom, vandaag zat ik toch weer met mijn laptop op schoot in plaats van rustig aan te doen en gewoon te genieten. Nou ja, ik zie het maar als een les. Hopelijk pak ik het volgende week (maand) beter aan. Al scheelt het dat juni volgens de horoscoop een maand van bezinning is 😉 En al heb ik hem zelf geschreven, er zit natuurlijk sowieso een kern van waarheid in.

Donderdag 30 mei: Eerste Heilige Communie

Ons nichtje deed haar Eerste Heilige Communie. Bijzonder moment. Hoewel ik één keer eerder naar een communie ben geweest, raakte de tekst van de pastoor me. Na afloop aten we met de familie. Was een hele gezellige dag!

Hebben jullie afgelopen maand nog iets bijzonders gedaan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier Huize Lotus Writings april 2019 en Huize Lotus Writings juni 2019

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.