Maart 2019: een nieuw maandoverzicht en 35 jaar!

Maandoverzichten

Tot begin dit jaar schreef ik wekelijks een overzicht van wat we allemaal hadden gedaan. En hoewel het niet mijn best gelezen blogs waren, vond ik het altijd wel prettig. Je staat iets meer stil bij de afgelopen tijd die anders bijna automatisch aan je voorbij zou gaan.

Helemaal terug naar mijn weekoverzichten wil ik echter niet meer. Het kostte vaak best veel werk. Bovendien riep ik regelmatig: ‘O, even een foto van maken voor mijn weekoverzicht’ – en dat voelde best een beetje oppervlakkig. Maar omdat ik het toch miste, besloot ik vandaag om jullie gewoon maandelijks te gaan bijpraten. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, dus laat zeker even een reactie achter!

Maart 2019

Zaterdag 2 maart: nieuw kleurtje op de muur

Na jaren zeuren, was het eindelijk zover: Ro en ik gaven de huiskamer een nieuwe kleur. Ik was de weeïge lichtblauwe kleur al een tijd zat en daar kwamen afgelopen jaren bovendien nog honderdduizend potloodstrepen van de kleintjes bij. Het zag er smoezelig en rommelig uit. Een dag hard doorwerken later zag het er weer helemaal netjes uit. Ik geloof dat we wel tachtig keer tegen elkaar gezegd hebben wat een vooruitgang het was – geslaagde onderneming dus!

Dinsdag 5 maart: dagje dierentuin

Omdat May een abonnement heeft, leek het me leuk eens spontaan naar de dierentuin te gaan. Gewoon samen. Eenmaal binnen vroeg ze al snel wanneer we ergens gingen zitten met een zakje chips en eigenlijk hield dat niet op. Tel daar een paar losgeslagen pubers bij op die zonder controle de dierentuin mochten verkennen (en helemaal gek werden toen de mannetjesolifant een vrouwtje besteeg) en na een uurtje was bij mij de lol ook wel weg. We deelden een croissantje en namen een muffin als toetje en reden tevreden weer naar huis. Wel bijzonder: dit roodborstje. We zagen hem in de bosjes zitten en hij bleef heel rustig waar hij was.

Zaterdag 9 maart: ons neefje kwam logeren

Ik geniet er altijd van! Wanneer neefje J. komt logeren bij ons, merk je dat er een kleine verschuiving plaatsvindt binnen het gezin. Zijn nichten voelen zich ineens groot en maken minder ruzie met elkaar. Bovendien is het echt een lieverd. Hij komt vaak zomaar knuffelen en kan echt met smaak eten. Toch leuker dan het gebruikelijke gezemel om champignons of herkenbare stukjes paprika 😉 Al scheelt het misschien dat we een berg pannenkoeken aten! Eerlijk is eerlijk.

Zondag 10 maart: babyshower

Mijn zusje en een andere goede vriendin hadden samen stiekem een babyshower georganiseerd voor vriendin S. En hoewel ze wel een beetje doorhad dat er iets gaande was, verrasten we haar toch met een babyshower zonder spelletjes. Lekker high tea’en dus en cadeaus uitpakken. We hadden ook een babyshowerboek voor haar als aandenken aan de dag. Ondanks de vrij heftige storm echt een geslaagde dag!

Maandag 11 maart: Puk kwam logeren

Feest! Nou ja, zoals jullie misschien wel weten is Puk niet mijn allergrootste vriend, omdat hij vooral ruzie veroorzaakt en een hoop ‘gedoe’ (zoals in het boekje schrijven wat we hebben gedaan, wat ik drie dagen later eigenlijk al niet meer weet). Maar het viel reuze mee. Het gezeur om wie met hem mocht slapen, beslechtten we met een handig schema. Had ik eerder moeten doen!

Woensdag 20 maart: 35 jaar!

Eigenlijk voelde ik me al een tijdje 35, maar tegelijkertijd vind ik het nog een beetje wennen. Vanaf nu ga ik officieel richting de veertig en ontdek ik steeds meer dat het allemaal maar een getalletje is. Want dat je ouder mag worden, betekent niet per se dat je ook alles weet.

Nou ja, zonder te verzanden in filosofisch geleuter over ouder worden en dat je slechts zo oud of jong bent als je je voelt, ik was dus jarig. En wat ik best een beetje jammer vond, is dat ik daar niet meer zo van leek te genieten als vroeger. Toen dronk ik een wijntje om mijn geboortedag in te luiden, maakte er een feestje van met familie en/of vrienden en voelde me 24 uur lang het stralende middelpunt.

Aan het eind van de dag kwam dat gelukkig toch nog helemaal goed. We gingen uit eten met mijn ouders, zusje, zwager en neefje en ik voelde me echt een heel rijk mens. Per slot van rekening is dat het enige dat telt: dat je tijd mag doorbrengen met de mensen van wie je het meest houdt.

Donderdag 28 maart: Opvliegers in het Oude Luxor, Rotterdam

Samen met een hele goede vriendin bezocht ik de show Opvliegers in het Oude Luxor Theater. Wat hebben we gelachen! Zoveel herkenbaarheid, maar ook ontroering. De actrices speelden goed en het was een verademing na Soof de Musical, waar ik met Ro in februari heen ging (geen aanrader!). Na afloop kon je nog naar de after party en we besloten spontaan te blijven dansen. Ik werd meegenomen in een rondje polonaise. Waaraan ik wel merkte dat ik toch echt 35 ben, is mijn gevoel bij het mannelijk entertainment dat rondliep: jonge jongens van een jaartje of twintig met ontblote bovenlijven. Voelde toch wat ongemakkelijk allemaal…

Vrijdag 29 maart: June ging voor het eerst uit

Echt, het is best een beetje gek om je dochter af te zetten bij de discotheek waar je zelf vroeger wekelijks kwam. Ineens zijn de rollen anders en ben je zelf de moeder die niet te dichtbij en herkenbaar in beeld mag komen. Met lichte buikpijn zette ik haar af (iets met grote kinderen, grote zorgen), maar het kwam natuurlijk allemaal gewoon goed.

Zondag 31 maart: bijkletsen met vriendinnen

Via speelochtenden in ons dorp en later de peuterspeelzaal raakte ik goed bevriend met C. Onze zusjes lagen bij elkaar in de box en jaren waren we onafscheidelijk. Het bijzondere van de vriendschap is dat we elkaar nog steeds zien. Haar zoontje werd zelfs op precies dezelfde dag geboren als onze jongste dochter; hoe bijzonder is dat?

We hadden dit keer afgesproken met alle zussen en kinderen bij elkaar. Helaas kon eentje niet, maar het was echt heel gezellig! En het mooiste van alles? Het voelt nog steeds zo vertrouwd als vroeger.

Hoe was afgelopen maand voor jullie? Nog iets leuks gedaan of bijzonders gebeurd?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier Huize Lotus Writings 78 en Huize Lotus Writings april 2019

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.