April 2019: overblijf, tandarts en Europa-Park

Dit was april 2019

Afgelopen maand was een stuk drukker dan maart! Zo kregen we een nieuwe vloer, hadden we een paar etentjes en verjaardagen en gingen June en ik op minivakantie naar Europa-Park. Lees je mee?

April 2019

Zaterdag 6 april: babyshower 2!

Voor mijn gevoel had ik ineens de ene babyshower na de andere, maar eigenlijk viel dat hartstikke mee: het waren er slechts twee. Ook dit keer was het enorm gezellig! We hebben gelachen, heerlijk gegeten en lekker zitten kletsen met zijn allen. Mooie locatie met dieren en een speeltuin, dus eentje om te onthouden voor komende zomer!

Dinsdag 9 april: Rose gaat naar de overblijf

Een week geleden hakten we de knoop door. Rose had al vaker aangegeven naar de overblijf te worden en eerlijk gezegd werd ik ook gewoon gek van het gehannes elke keer. Hoewel er gelukkig ook genoeg voordelen aan zitten als je twee kinderen krijgt binnen een jaar tijd, vind ik het iets minder gezellig dat je tussen de middag een soort veredelde politieagent bent. ‘Loop eens door, kom op jij ook, jongens niet zo dicht bij het water, ik wil graag gaan eten, we hebben maar een uurtje …’

En dan heb ik het nog niet over de keer dat Rose alleen naar huis rende of May boos in haar eentje doorstapte, omdat ze geen zin had om met ons mee te lopen. Het is gewoon een boel gedoe en ik heb geen idee hoe mijn moeder dat vroeger deed. Maar misschien scheelde het vooral dat mijn zusje en ik drie jaar scheelden? Hoe dan ook… Ze gaat dus naar de overblijf en het geeft heel veel rust!

Woensdag 10 april: feest meesters en juffen

De dag waarvan je wist dat zou komen… Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hier zijn de plannen meestal grootser dan de uitwerking. Ik vergeet namelijk bijna altijd een cadeautje te kopen. Niet dat ik het niet belangrijk vind om mijn waardering uit te spreken, maar vooral omdat ik het simpelweg vergeet in de dagelijkse beslommeringen. En ik ontdek dat pas wanneer we voor de klasdeur staan en ik de rest voorbij zie wandelen met prachtige pakjes…

Nou ja, dit jaar ging het dus anders. Ik besefte het me ‘al’ op dinsdag 😉 en ben toen snel wat gaan kopen. Sowieso omdat één van de juffen een dierbare vriendin is en ik voor haar iets persoonlijks wilde halen. In een goodiebag lagen nog wat spulletjes om extra mooi in te pakken en die heb ik meteen gebruikt. De dag zelf was superleuk! Ondanks de zenuwen (en aankomende drukte met Pasen en de vakantie) ging alles goed. ’s Avonds had ze een optreden en zong over Mevrouw Helderder. God, wat kan je dan trots zijn op je kind!

Zaterdag 13 april: ons neefje komt logeren

Altijd feest! Al is het meestal op zaterdag en merk ik er per saldo niet heel veel van; het was erg gezellig. Hij was superlief ook! Ze speelden kappertje en hij liet zijn haar gewillig in model kammen door zijn grote nichten. Echt te schattig voor woorden! De dag erop nam Ro de kinderen mee naar een indoor speeltuin en bracht hem aan het eind van de dag weer naar mijn zwager en zusje toe.

Dinsdag 16 april: inpakken voor de Grote Verbouwing

Vorige maand maakten we een start met het verven van de muur, deze maand zouden we de vloer gaan doen. Dat wil zeggen: Ro en een vriend. Ik zou voorbereidend werk doen en de spullen inpakken. Al snel merkte ik dat het niet handig was om alles naar boven te brengen en haalde wat verhuisdozen bij Gamma. Toch meer mijn manier van opruimen: doos open, spullen erin gooien, dichtmaken en wegzetten.

Aan het eind van de middag was de huiskamer in elk geval een stuk opgeruimder. May vond intussen de kast vooral interessant om in te gaan liggen 🙂 Ro had alle laminaat gehaald. We zijn er in elk geval klaar voor!

Donderdag 18 april: tandartsbezoek

Ik mag dan 35 zijn, echt enthousiast werd ik niet van dit bezoekje. Eenmaal daar bleek dan ook dat ik al negen jaar niet meer langs de tandarts was geweest. Hoe dat zit? De laatste keer dat ik langs moest komen, werden mijn bovenste verstandskiezen verwijderd. Na zeven verdovingen voelde ik het echter nog steeds, maar mijn toenmalige tandarts zette door en trok de kiezen eruit.

Achteraf baalde ik en vond ik het idee aan de tandarts steeds vervelender worden. Ik stelde het uit en uit, tot vorig jaar. Ik beloofde mezelf (en Ro) dat ik een nieuwe tandarts zou regelen en binnen een halfjaar zou langsgaan. Voor de kinderen dus. Maar goed, andere dingen eisten mijn aandacht en uiteindelijk overleden mijn opa’s in de zomer; de tandarts raakte volledig naar de achtergrond en ik liet alles voor wat het was. Tot begin dit jaar. Ik hakte de knoop door, ging er achteraan en zo kwam ik dus deze middag voor het eerst sinds jaren weer in de tandartsstoel te liggen.

Geen gaatjes gelukkig. Ik maakte na afloop meteen een nieuwe afspraak en heb me stellig voorgenomen de volgende keer iets sneller te gaan. De kinderen vonden het gelukkig ook leuk. De tandarts stelde me op mijn gemak. Waar had ik me nu zolang druk om gemaakt?

Vrijdag 19 april: verrassing voor mijn verjaardag

Na een wat moeizame werkdag nam Ro me mee op pad voor mijn verjaardag. Eerst eten met één van zijn beste vrienden en zijn vriendin en daarna naar Da Bounce Comedy in het Zuidpleintheater. Alles was een verrassing, dus ik liet me meevoeren.

Het ging alleen niet helemaal zoals we allebei hadden gehoopt. Ik ben nogal slecht met verrassingen en vroeg me de hele maaltijd af wat we dan gingen doen. Ook vond ik de voorstelling niet zo grappig als gehoopt. Tel daar een naderend maandelijks feestje bij op en oververmoeidheid en je kan ongeveer uittekenen hoe ik daar zat: chagrijnig en verdrietig.

Uiteindelijk raapte ik al mijn moed bij elkaar (na een peptalk van Kimberly) en vertelde Ro dat ik naar huis wilde. Vol schuldgevoel, maar ook opgelucht reden we weer naar huis.

Zaterdag 20 april: een nieuwe vloer

De volgende ochtend moesten we vroeg op. Ro begon in de ochtend aan de nieuwe vloer en ik dacht hulpvaardig een beetje vaat weg te wassen. Helaas wist ik niet dat de aansluiting van de vaatwasser nog open stond en al snel stroomde de nieuwe ondervloer vol water. Oeps!

Onderweg maakte ik nog even deze foto voor mijn blog en Instagram

Na een paar verwoede pogingen het droog te föhnen, besloten we de platen weg te halen en opnieuw te leggen. En om het goed te maken, hielp ik Ro met het leggen van de planken en knippen van het laminaat tot ik zelf weg moest. In de middag ging ik namelijk met de kinderen naar Junes opa en oma toe.

We hebben de hele dag lekker in de zon gezeten, bijgekletst en met de hond van haar vader geknuffeld. Echt een perfecte middag! Moe, maar voldaan reden we aan het eind van de dag terug naar huis waar de vloer klaar was. Het is zo’n enorme verbetering! Ro en ik zetten de meubels terug op hun plek en gingen niet veel later zelf ook slapen.

Zondag 21 april: Eerste Paasdag

Samen met June en haar nichtjes renden Rose en May ’s middags de tuin in bij haar opa en oma, op zoek naar de paaseieren die daar verstopt lagen. Geweldig! Die lachende gezichten, fanatiek zoeken en de gesmolten eitjes vast snoepen. Opnieuw heerlijk weer trouwens, we hebben weer de hele middag in de tuin kunnen zitten. Tot het avondeten aan toe! Blijft bijzonder dat we dit zo kunnen vieren en dat het allemaal voelt alsof we één grote familie zijn.

Maandag 22 april: paasontbijt

Verder niks bijzonders gedaan trouwens, maar was wel lekker!

Dinsdag 23 april: onverwacht uit eten

Tijdens Pasen gaf Rose aan graag te willen logeren bij Junes opa en oma, die daarop voorstelde het vandaag te doen. Best een beetje spannend, omdat ze eigenlijk alleen maar bij mijn ouders hebben geslapen, maar het ging hartstikke goed. Ze hadden het enorm naar hun zin! En doordat ze dus spontaan een dagje weg waren, hadden wij de avond vrij. We gingen lekker uit eten in de buurt en genoten van onze avond samen. Zo fijn!

Vrijdag 26 april: uit eten voor mijn vaders verjaardag

Omdat mijn vaders verjaardag samenvalt met Koningsdag, maar vooral omdat June en ik die dag zouden gaan rijden richting Karlsruhe, vroegen we of hij het misschien eerder kon vieren. Gelukkig vond hij het ook een goed plan. We aten bij Het Zalmhuis, maakten mooie foto’s en genoten van elkaars gezelschap.

Ik merkte wel dat het afscheid me ineens zwaarder viel dan verwacht. Plots stond Europa-Park echt voor de deur en had ik het gevoel nog alles te moeten regelen. Dat klopte ook wel een beetje trouwens, want na afloop raakte ik in lichte paniek: rond half 2 besefte ik dat ik mijn paspoort kwijt was. Het duurde een ruim uur voor ik hem eindelijk gevonden had – beneden in een laatje. Wat een ellende!

Zaterdag 27 april: rijden naar Karlsruhe

Compleet kapot strompelde ik uit bed. Verre van klaar voor een reis van ruim vijf uur in de auto, maar dus wel mét paspoort. June en ik pakten de allerlaatste spulletjes, appten met Lisette en Fleur dat we eraan kwamen en gingen nog even langs mijn ouders voor de officiële felicitaties.

Nog geen kwartier daarna reden we weer langs huis: ik was een paar belangrijke spullen vergeten (zoals de verplichte EHBO koffer voor onderweg). Ook ontdekte ik dat we geen gele hesjes hadden en ergens rond Eindhoven dacht ik aan de ontbrekende gevarendriehoek. Kortom, lekker chaotisch!

Ondanks alles kwamen we heelhuids in Karlsruhe aan waar Lisette ons met haar kinderen opwachtte. Het pension zag er prima uit en toen Fleur met man en kinderen bij ons was, konden we lekker eten bij de pizzeria. Door de gebroken nacht ging ik op tijd naar bed: 21.00 uur lag ik erin. Maar goed ook, want de kussens hadden geen vulling en de synthetische deken gleed steeds van me af, dus echt lekker sliep ik niet.

Zondag 28 tot dinsdag 30 april: Europa-Park

Zondag

We begonnen met een ontbijtje (dat Lisette en Fleur hadden meegebracht trouwens, zelf had ik ook daar niets van meegenomen) en om 9 uur zaten we zo fris en fruitig als het maar kon in de auto: op naar Europa-Park.

Het lekkere van zo’n eerste dag is dat je rustig door het park kan wandelen op je gemak. We deden een paar achtbanen, scholen voor de enorme hagelbui, reden een rondje in de Can Can Coaster (in Frankrijk) en genoten van het Voletarium (in Duitsland). Rond 16.00 uur gingen we naar de perspresentatie en mochten de kinderen zelf rondlopen. Ideaal, nu ze wat ouder zijn!

In de avond aten we patat en vlees bij de saloon op het Camp Resort en sloten af met een heerlijk toetje! Echt laat werd het niet. We waren allemaal op van de hele dag en hadden behoefte aan onze bedden.

Maandag

Opnieuw een hele dag in het pretpark. Kort voor de perspresentatie maakte ik een rondje in Fjord Rafting (Scandinavië) en zat dus met een kletsnatte trui en zonder bandje (want: vergeten) bij de prijsuitreiking. Had ik al verteld dat ik nogal chaotisch ben soms?

Overigens wel een terechte prijs: Europa-Park ontving voor de vijfde keer op rij de award voor Beste Uitje over de Grens 2019 van de ANWB.

Na afloop maakten we onze ronde compleet. We gingen in achtbanen die sowieso op ons verlanglijstje stonden, bekeken de straatparade en de tieners gingen samen in een laatste waterattractie – die ik, met mijn nog steeds vochtige trui, lekker oversloeg.

Daarna was het tijd om richting de huifkar te gaan en ons klaar te maken voor het diner.

We aten in Hotel Colloseo, een chic restaurant met heerlijk Italiaans buffet en goede wijn. Nu moet ik wel bekennen dat ik stiekem wat dingen bij het kindermenu vandaan heb gehaald, maar het was wel echt lekker! Het toetje trouwens ook.

Dinsdag

Tijd voor de terugrit. In eerste instantie wilde ik het kort houden en hoogstens twee achtbanen doen, maar uiteindelijk reden we pas rond 13.00 uur richting huis. Wel met een heleboel nieuwe herinneringen op zak en een paar geweldige dagen.

En wat is het dan toch weer fijn om thuis te zijn na bijna zeven uur rijden, de andere kinderen te knuffelen en je verhaal te doen. Oké en weer wat groenten te eten, daar had ik niet zoveel van op de laatste dagen 😉

Hoe was jullie april? Leuke dingen gedaan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier Huize Lotus Writings maart 2019 en Huize Lotus Writings mei 2019

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.