Juli 2019: babyborrel, wespennest en een hittegolf

Van Rose’ kinderfeestje, de babyborrel van Sophie en Lionel en de ontdekking van een wespennest tot (eindelijk!) het begin van onze zomervakantie op 20 juli en heel veel dagen in het zwembad.

Hoe was juli?

Woensdag 3: feestelijk (en lekker!) perspakketje van Merci

Een van de hoogtepunten vond ik: chocola is altijd goed. De petits (zeker die met pralinevulling) waren erg lekker. Bovendien kan je er drie van snoepen zonder je echt slecht te hoeven voelen. Win-win dus!

We kregen deze doosjes van Merci om aan de juffen te geven voor het einde van het schooljaar. En aangezien ik een behoorlijke chaoot ben die dat soort dingen dus altijd vergeet, kwam het goed van pas!

Donderdag 4: alweer een jaar geleden

Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Ik vind het soms bijna niet te bevatten. Je merkt het ook pas wanneer je bepaalde dingen meemaakt die je niet meer kunt delen met de persoon die je mist – in dit geval mijn jongste opa. Hij overleed vorig jaar, begin zomer, maar het verdriet voelt nog altijd even vers als toen. Soms zelfs rauwer, omdat je beseft dat nooit meer echt nooit meer is.

Zaterdag 6: verjaardag van ons nichtje

Gelukkig zijn er ook positieve momenten die afleiding bieden. Zo vierden we deze dat de verjaardag van ons oudste nichtje, die 9 vandaag werd. Ondanks de regen, die juli leek te overheersen, was het een geslaagd en gezellig feestje. De kinderen vermaakten zich met elkaar en speelden de hele middag, wij konden lekker bijkletsen.

Woensdag 10: geslaagd kinderfeestje van Rose

Rose en haar beste vriendje/verkering zijn kort na elkaar jarig. Daarom vierden ze samen hun kinderfeestje met als thema insecten. Zijn moeder en ik kunnen het gelukkig ook goed met elkaar vinden en vulden elkaar precies aan in de organisatie. Zo fijn!

Vooraf is het dan toch best wel een beetje spannend, ook omdat je niet alle kinderen even goed kent. Maar in deze combinatie werkte het in elk geval prima, ze luisterden en reageerden heel positief op alles wat we hadden bedacht. Zo goed dat ik zelfs al bijna zin heb in volgend jaar!

Donderdag 11: opnieuw een jaar voorbij

Een week na het overlijden van mijn ene opa blies vandaag, precies een jaar terug, ook mijn oudste opa zijn laatste adem uit. Onwerkelijk. Ik las een blog uit die tijd en vroeg me af hoe we in vredesnaam doorgingen. Het was gewoon zo’n rare, bizarre tijd. Al maakt het je als familie wel hechter op een bepaalde manier.

Zaterdag 13: babyborrel Sophie

Om met vrienden te vieren dat mijn zusje zwanger is, organiseerde ik (samen met Ro en Lionel als stille krachten op de achtergrond) haar babyborrel (*). Iedereen nam iets lekkers mee om te barbecueën en het werd precies zoals ze in gedachten had. Misschien zelfs beter. Iedereen die er moest zijn, was er en onderling was het zo gezellig! En hoewel ik na afloop bedankjes kreeg voor de organisatie van de babyshower, moet ik eigenlijk hen bedanken voor het meehelpen en het fijne gezelschap!

(*) Dit keer wilde ze geen babyshower zonder spelletjes – zoals vorige keer, maar meer een samen zijn met vrienden (dus mannen en vrouwen). Geen poespas, maar gewoon lekker eten, kletsen en lachen.

Zondag 14: een copycat?

Per toeval ontdekte ik dat iemand een complete blog van me had gekopieerd. Ik vond het zoiets bizars. Dat je inspiratie bij een ander vandaan haalt, snap ik nog. En dat je niet iedereen met naam en toenaam kan vermelden als je iets soortgelijks schrijft, ook nog enigszins. Maar gewoon klakkeloos overnemen? Nee, daar kan ik met mijn hoofd echt niet bij. Gaf mij dan wel weer nieuwe inspiratie om over te schrijven op Bloggen Baart Kunst – zo is het wel 🙂

Woensdag 17: trakteren, moeder jarig, naar het brandweermuseum en kleutergymmen

Wie (bijna) jarig is, trakteert! Rose nam een dienblad vol mee naar school met voor de kinderen een doosje rozijntjes en potlood met gum en voor het langsgaan bij de juffen en meesters Merci petits.

We mochten erbij blijven en dat was zo leuk om te zien! Hoe de juf omgaat met de kinderen, wat ze allemaal leren en hoe ze bijvoorbeeld spelenderwijs van alles leren over tellen, de datum en nog zoveel meer. Na afloop gingen we snel naar huis: mijn moeder ging met June, May en ons neefje naar het Brandweermuseum in Hellevoetsluis voor haar verjaardag. De kinderen hadden een geslaagde dag, ik kon wat werk doen en even uitrusten. Eind van de middag gingen ze voor de laatste keer naar kleutergym. Toch fijn, dat afronden voor de vakantie – we zijn er echt aan toe.

Vrijdag 19: naar De Julianatoren

Om die zomervakantie goed te kunnen inluiden, gingen we vrijdag naar De Julianatoren. Een heerlijke dag! De zon scheen het grootste deel, we konden ontspannen en de kinderen gingen hun gang in de vele speeltuinen en attracties die het park rijk is.

Een fijne traditie dus, zolang de kinderen het hier naar hun zin hebben. Wat ik vooral prettig vind is dat het park zich echt richt op kinderen. Ze kunnen hier naar hartenlust spelen.

Zaterdag 20: verjaardag

Mijn moeder en zusje vierden hun verjaardag. Ik stond op met een fikse hoofdpijn en halverwege de dag kon ik niet meer. Deed me denken aan vroeger: toen was ik ook vaak grieperig wanneer iemand een feestje vierde. Gelukkig deden twee paracetamol en een kort dutje wonderen!

Het was erg gezellig. Het weer was inmiddels bijgetrokken en de kinderen speelden buiten, terwijl wij bij kletsten met iedereen. Mijn moeder had bovendien weer heerlijk gekookt! Rond 21.00 uur vertrok Ro richting het dorp met vrienden voor een spontaan avondje uit.

Maandag 22: we hebben een wespennest!

Wie me al wat langer kent, weet dat ik een diepgaande fobie voor wespen heb. Echt zo erg dat ik begin te trillen als ze in de buurt vliegen. Je kan je dus ongeveer wel voorstellen wat ik zei en dacht toen ik ontdekte dat er ineens wel heel veel wespen in de buurt van het ventilatiegat in onze muur vlogen. Van ‘hey waarom vliegen daar zes wespen tegelijk’ tot ‘FUCK we hebben een wespennest’ in drie seconden. En ja, ik was wat traag van begrip.

Toen we nog geen wesp hadden gezien…

Ze hadden geen slechter huis kunnen treffen. Of ik – het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Punt is dus wel dat we het nest moeten laten verwijderen en het liefst zo snel mogelijk. Tot zover de dagen dat we heerlijk nietsvermoedend in de tuin zaten…

Dinsdag 23: Rose eindelijk 5 jaar

Een hele normale, maar bijzondere dag! Omdat we maandag een beetje een dramatische dag achter de rug hadden met hangerige kleuters, verwachtte ik eigenlijk niet veel van vandaag. Maar misschien was het daardoor des te leuk?

We aten croissantjes als ontbijt en zaten niet veel later op de fiets voor een plons in het buitenzwembad – hier iets verderop. Heerlijk! Nog geen uur nadat we bovenop een bankje waren geploft, zagen we een vriendin van vroeger met haar zoontje. Zo gezellig! Nog iets daarna kwam een andere vriendin ook met haar kinderen.

Op het heetst van de dag gingen we even terug naar huis en na half 4 doken ze weer in het verkoelende water. De kinderen aten ijs, vriendin en ik genoten van een briesje aan de kant en kletsten gezellig bij. In de avond bestelden we pizza (Rose’ lievelings) en Ro bracht twee dolgelukkige kinderen naar bed. June werd opgehaald door haar opa en oma voor een tripje naar Duitsland en Denemarken.

Woensdag 24: opruimen en onze neefjes op bezoek

Het was zo’n beetje de heetste dag van het jaar en ik stond op met het idee de slaapkamer op te ruimen. Of nou ja, op te ruimen… Ik besloot gewoon maar meteen alles te verbouwen. Een tijdje geleden had ik namelijk het bed verplaatst en dat beviel bij nader inzien voor geen meter. Maar omdat het bed iets langer is dan de kamer breed, had ik geen zin meer alles terug te schuiven. Tot nu dus.

Halverwege de klus voelde ik de vermoeidheid tot in mijn botten en wilde ik eigenlijk helemaal niet meer, maar toen kon ik natuurlijk moeilijk meer ophouden. Beetje jammer altijd, dit soort overijverige toestanden. Zeker als het zo heet is! Maar goed, inmiddels staat alles weer op zijn oude plek en ben ik toch wel een heel gelukkig mens. Dat telt ook!

Onze neefjes kwamen bovendien op bezoek. Rond 15.00 uur stapten ze binnen en het was vanaf dat moment zo gezellig. De kleintjes genoten met volle teugen en wij natuurlijk ook. We namen ze mee naar de natuurspeeltuin verderop, al haakte ik voortijdig af vanwege het opruimen.

Donderdag 25: naar De Binnenmaas

Woensdagavond, rond 21.00 uur las ik een berichtje van mijn moeder. Recreatieoord De Binnenmaas had voortijdig zijn deuren moeten sluiten, omdat het maximale aantal bezoekers van 3.500 halverwege de dag was bereikt. Precies de plek waar we met de jongens naartoe wilden gaan. De bijgaande foto bij het krantenartikel zag er niet erg best uit.

Toch besloten we te gaan – meer op Ro’s initiatief dan het mijne trouwens, maar achteraf ben ik hem daar dankbaar voor. Want het was heerlijk! Zowel het zwembad, dat een goede tegenhanger was voor de bijna veertig graden, als de fijne dag die we met elkaar hadden. En stiekem is het ook weleens fijn om twee jongens in huis te hebben die niet om elk mogelijk punt een discussie starten – eerlijk is eerlijk!

We sloten de dag af met ijs en een traditioneel rondje in de bootjes. Thuis maakte ik een flinke pan pasta waar de kinderen hongerig op aanvielen na de intensieve dag. Jammer dat zo’n logeerpartijtje dan zo vlug weer voorbij is!

Zaterdag 27: babybezoek

June was vrijdagavond weer thuis en vandaag bleef ze thuis om haar kamer op te ruimen (deels vrijwillig, deels omdat er een kleine verbouwing in het verschiet ligt waar ze zelf heel veel zin in heeft). Wij gingen gezellig op babybezoek!

Zo leuk weer, zo’n kleintje! We hebben lekker bijgepraat met onze vrienden, terwijl de kinderen met elkaar buitenspeelden. Een reden extra om elkaar vaker te zien! Eenmaal thuis leerde Ro de kinderen dammen op het bord van mijn opa. Zo mooi om te zien dat bepaalde dingen leuk blijven.

Hoe was de afgelopen maand voor jou? Hebben jullie nog een beetje lekker vakantie gevierd en ook genoten van de zon?

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Juli 2019: babyborrel, wespennest en een hittegolf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.