Huize Lotus Writings 9 (2020) | Vakantie en een chic hotel

Voorjaarsvakantie in onze regio! Dat betekende: dwarse kleuters die moesten bijkomen van de afgelopen drukke maanden, een heerlijke overnachting in een luxe hotel, nieuwe auto en een groot deel van de week even niet aan werk denken. Je leest er alles over in weekoverzicht 9!

Maandag 24 februari | ‘Gezellig’, vakantie…

Op de één of andere manier zaten de kleintjes vol energie en voelde ik me nog altijd uitgehold. Ik merk echt dat ik veel te lang ben doorgegaan tijdens de griep en dat uit zich nu in oververmoeidheid. Intussen kregen die twee lieve engeltjes om werkelijk alles ruzie, trokken hun speelgoedkast compleet overhoop en trof Ro thuis een vrouw die ellendig over de bank gedrappeerd lag te hopen op beterschap.

Er zijn leukere dagen geweest zeg maar. Daarbij zat ik eigenlijk ook helemaal niet lekker in mijn vel omdat het alweer zes jaar geleden is dat mijn oma overleed en aan dat verdriet durfde ik ’s avonds pas toe te geven. Daarna voelde ik me lichter, opgeluchter en kon mezelf herpakken gelukkig. Best wel nodig op zich, met nog een week voorjaarsvakantie voor de deur…

Dinsdag 25 februari | Relaxen in een hotel

Waar gister een rampenplan was, verliep de dinsdag eigenlijk heel relaxed. Daarbij stelde June voor om Rose en May bij haar te laten logeren. Vonden ze natuurlijk fantastisch! Zij ruimde haar kamer op (hoera!) en de kleintjes gedroegen zich zowaar voorbeeldig. We speelden zelfs een gemoedelijk potje Mens Erger Je Niet.

Na het avondeten stapte ik in de auto en reed richting Amsterdam. Met oog op de Negenmaandenbeurs had ik besloten het dit jaar eens anders te willen aanpakken. Geen stress in de vroege ochtend, maar gewoon op mijn gemak kunnen slapen en opstaan. Dit keer niet opstaan om 06.00 uur en een halfuur later al richting RAI rijden – ondertussen mijn brood naar binnen proppend, maar een uitgebreid ontbijtbuffet met alle luxe producten die je maar kan wensen én vijf minuten voor de afgesproken tijd die kant op wandelen.

Ideaal! Fleur ging last minute met me mee en we boekten een kamer in Nhow Amsterdam. Een prijzig hotel met Instagramwaardig interieur, alle luxe die je je maar kan wensen en een fantastisch kingsize bed. Misschien ook omdat ik niet zo heel vaak iets duurs voor mezelf doe of koop, maar ik heb werkelijk van elke seconde genoten! Fleur en ik dronken wat in de bar en bleven gezellig tot sluitingstijd kletsen. Veel beter dan in je eentje!

Woensdag 26 februari | Negenmaandenbeurs

De volgende dag was het tijd voor de Bloggerstour op de Negenmaandenbeurs 2020. Alle verwachtingen kwamen uit. We startten de dag met het buffet op de zeventiende verdieping en geweldig uitzicht, checkten kwart over 9 uit en stonden een paar minuten voor half 10 bij de rest van de groep.

Ik voelde me als herboren en dat kwam goed van pas. De bloggerstour verliep heel relaxed, we kwamen langs allerlei toffe (soms ook nieuwe) bedrijven en leerden van alles over de laatste snufjes op babygebied. Via de link hierboven kan je het hele verslag lezen!

Aan het eind van de dag besloot ik niet mee te gaan eten, maar direct naar huis te rijden. Onderweg at ik bij de Burger King en thuis pakte ik de berg spullen uit. Wat zijn we verwend! Echt, we kregen zoveel leuke spulletjes mee naar huis. Daar schrijf ik komende maanden nog over. Heel laat werd het verder niet, ik was behoorlijk moe en viel rond 21.30 uur al in slaap.

Donderdag 27 februari | Nieuwe auto

Ro en ik zochten al langer naar een vervanging voor onze Panda. Nu ging het regelmatig goed, maar we moesten ook best vaak de auto van mijn ouders lenen. Tijd voor iets nieuws. Maar wat? Aangezien we hier allebei echt nul interesse in hebben, leek het een vijf-jarenplan te worden. Tot afgelopen week: de oude auto moest vrijdag al APK gekeurd zijn (oeps) en we besloten op de gok richting het Utrechtse Kamerik te rijden voor een mooie tweedehands Skoda.

Met twee gemoedelijk ruziënde kleuters achterin gingen we die kant op. Gelukkig niet voor niets! Het bleek zo’n fijne auto dat we na een half proefritje eigenlijk al genoeg wisten. Daarbij werden we heel vriendelijk geholpen en reden we aan het begin van de middag met een oerdegelijke station naar huis. En toen Ro aan het eind van de middag mijn allerliefste lievelingspasta maakte, kon mijn dag helemaal niet meer stuk. Compenseert meteen afgelopen maandag 😉

Vrijdag 28 februari | Ro jarig en uit eten

Vrijdag was Ro jarig. Door de griep ben ik niet echt toegekomen aan een bijzonder cadeau, dus heel spannend wordt dit deel van mijn weekoverzicht niet. Maar goed, we hadden wel een fijne dag. Gewoon een beetje aanrommelen in huis, de kleintjes keken film en aan het eind van de dag maakten we ons klaar.

We gingen namelijk bij de Watertuin eten met het gezin. Heerlijk! Iedereen nam waar hij of zij trek in had, de kinderen speelden in de indoor speeltuin en genoten. Na afloop reden we een politiefuik in. Kon Rose meteen in de praktijk zien waarom al die BOB-borden langs de kant van de weg staan. Wel zeven keer trouwens, want het apparaat was stuk. Heb me een ongeluk geblazen haha, maar mocht uiteindelijk doorrijden. Al was dat geen verrassing, ik had het dit keer braaf bij de Fanta gehouden. Thuis keken we Temptation Island via Videoland. Zo leuk dat het weer begonnen is!

Zaterdag 29 februari | Relaxen en bijkomen

En toen was het alweer bijna afgelopen allemaal. De dag begon heel mooi met geboortenieuws. Verder keek ik The Voice terug (wat een verademing dat ik niet die berg reclame hoefde te zien; normaal vallen we dan vaak in slaap op vrijdagavond) terwijl Ro met de kleintjes naar zwemles ging en kletste en relaxte ik lekker beneden met June.

In de middag ging ze naar opa en oma om te logeren, Ro reed daarna door naar zijn moeder. Onverwachts kreeg ik dus een middag cadeau. Voor het eerst deze week besloot ik maar weer achter de laptop te kruipen. Niet alleen vanwege het weekoverzicht, maar ook om andere blogs voor te bereiden. Zo’n weekje vrij was wat dat betreft wel lekker: heb weer volop inspiratie.

Zondag 1 maart | Zwemmen en weer klaarmaken voor de nieuwe schoolweek

Ro ging in de ochtend zwemmen met de kleintjes. Dat gaf mij de tijd om de nabespreking van aflevering 8 van Wie is de mol? uit te werken. Voor ik het wist was het eigenlijk alweer 13.00 uur. Echt een luie zondag dus! Maar wel prettig, zeker omdat ik merk dat ik weer verkouden begin te worden. Hoog ‘het houdt niet op, niet vanzelf’-gehalte helaas.

De rest van de dag stond vooral in het teken van relaxen – nu het nog kon. Ro ging met de dames naar Ikea en ik ruimde in huis de spullen van de Negenmaandenbeurs op. We aten patat en daarna speelden we een spelletje. Ik bracht ze naar bed, June kwam thuis, en alles is weer zoals het hoort 🙂 Tijd voor wat ritme!

Hoe was jullie voorjaarsvakantie? Nog iets leuks gedaan? Of gingen jullie afgelopen week alweer naar school?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.