huize lotus writings

Huize Lotus Writings 72 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 8 Ralph Breaks the Internet 

Deze zaterdag stond er iets bijzonders op de planning: ik ging met Rose naar de première van Ralph Breaks the Internet in Pathé Arena. Was erg benieuwd – zeker omdat alle prinsessen hierin voorbij komen. Eenmaal in de zaal viel de film toch iets tegen. Hij is leuk, maar niet zo geschikt voor kleine kinderen vind ik. Er zitten best wat gruwelijke elementen in (die trouwens deels ook in de trailer zitten, maar die had ik kennelijk gebagatelliseerd). En de prinsessen hebben een iets minder prominente rol dan ik dacht (hoopte).

Kortom, geen tegenvaller, maar wel anders dan ik dacht. Na afloop gingen we gezellig ‘uit eten’ met Kimberly en haar gezin bij de Burger King. Net op tijd, want al snel stroomde het daar vol! Gezellige afsluiting van een fijne dag.

Zondag 9 Werken

Tja, net als elke zondag werkte ik vandaag weer. Enige verschil met vorige weken is dat ik nu goed naar mijn lichaam luisterde. Had ik even geen zin meer? Dan ging ik gewoon iets anders doen ter ontspanning. En dat werkt heel prettig!

Maandag 10 Werk, Sinterklaascadeaus en de kerstboom neerzetten

Soms heb je van die ideeën die je eigenlijk beter gewoon kan laten voor wat ze zijn. De kerstboom optuigen met een peuter in je buurt is er zo eentje. Maar goed, ik zal even bij het begin beginnen. Na een werkochtend haalde ik Rose en May uit school, we aten een boterhammetje, ze speelden nog even lief met hun Sinterklaascadeaus en ik bracht Rose weer terug. En toen dacht ik: laat me meteen maar de kerstboom optuigen. Uiteindelijk is May zo lief bezig… 

In ons geval betekent dit dat je op een gevaarlijk trappetje de vliering op moet, balanceert met een paar enorme dozen tijdens de afdaling (en dan hoopt dat je peuter niet halverwege je exercitie de schuur binnenstapt om de trap te verplaatsen) en dan de hele boel richting de woonkamer versleept.

Nou goed. Alles was gelukt en ik legde May het plan van aanpak uit. Zij mocht me helpen, maar moest dan wel goed luisteren. Eerst de boom in elkaar, dan de lichtjes, de slingers en pas tot slot de ballen. Tijdens het inhaken van de takken was er nog geen vuiltje aan de lucht. Het werd al iets minder gezellig toen we deze takken een beetje in vorm moesten krijgen en daarna rende ik vooral achter onze lieve peuter aan die er met de mooiste (meest breekbare) ballen vandoor ging.

Met enige weemoed dacht ik terug aan mijn oma. Die was zo makkelijk vroeger, zo liefdevol. Waarom kan ik dat niet? Ik word altijd een soort stresskip van dit soort zaken. Uiteindelijk heb ik May licht wanhopig in een hoekje gezet met plastic ballen en haar eigen boom, de klus zo snel mogelijk afgemaakt en aan het eind gevraagd of ze haar eigen bal erin wilde hangen. Daarmee maakte ik de middag ietwat goed…

Vermoeid heb ik vervolgens uiteindelijk maar gewoon patat gehaald. En een flesje moscato. En ik nam me voor om er volgend jaar gewoon aan te denken dat ik graag mijn eigen stempel op de boom druk en deze klus in mijn eentje te klaren. Lijkt me beter (en gezelliger) voor allemaal…

Dinsdag 11 ‘Even’ shoppen 

Op pad gaan en thuiskomen waarvoor je kwam? Nee, dat is niet mijn sterkste punt. Want eenmaal in de winkel wordt je blik vaak al snel getrokken naar die handige snuisterijtjes verderop waarvan je nooit wist dat je ze nodig had. Zo ook vandaag. Mij leek het namelijk leuk om te gaan shoppen met May bij de lokale kerstmarkt en te kijken of ze papier hadden en stickers om zelf kerstkaarten te kunnen maken met ze. Iets dat ik eigenlijk altijd een beetje kneuterig vond trouwens voor dertigplussers. Maar met kinderen leek het me dus hartstikke leuk. 

Nou ja, het zal geen verrassing zijn: we keerden huiswaarts met een flinke bon, accessoires voor shoots, kaarsen en twee nieuwe ballen. Geen papier dus en ook geen stickers. Die hadden ze niet. Daarna deden we bijna rennend de boodschappen, want het was al bijna tijd om Rose op te halen. Iets met gebrekkig timemanagement… Ter compensatie deden we ’s middags niet veel – al bleef Rose thuis: die voelde zich niet helemaal lekker en was hartstikke moe. Aan het eind van de middag kookte ik, terwijl Ro de kleintjes meenam voor een wandeling. Ze gingen even bij mijn ouders langs om te feliciteren met hun 37e huwelijksdag. Mooie mijlpaal! 

June besloot later op de dag spontaan te gaan logeren bij haar opa en oma, dus zo was het na 19.00 uur ineens stil in huis. Ro en ik keken tv en dat was de dinsdag alweer.

Woensdag 12 Studiedag, feestje en langs oma

Eerlijk gezegd kwam deze studiedag wel goed uit. We gingen naar de peutergym met z’n drietjes en dat was hartstikke leuk. Toch jammer dat we dit niet echt meer doen. Hun beste vriendje was er ook (met zijn zusje meegekomen), dus de pret kon niet op. Ze weken niet meer van zijn zijde! 

’s Middags had Rose haar allereerste kinderfeestje. Best spannend. Eenmaal daar wilde ze toch niet blijven (en dat herkende ik wel van mezelf, van vroeger). Zo keerden we dus ook weer huiswaarts met twee kinderen. We hebben het in elk geval geprobeerd! Om toch iets te doen, reden we daarna door naar mijn oma – die hartstikke blij was ons te zien. Wederzijds natuurlijk. Was fijn weer even langs te gaan. De kleintjes kleurden lekker en ik kletste even met haar bij. 

Donderdag 13 Ons eerste tienminutengesprek op de middelbare en lekkere cake

Op donderdagen past mijn moeder op de kleintjes en die had vandaag iets heel leuks voor ze: ze gingen cake bakken. Intussen werkte ik hard door overdag (gelukkig weer iets van mijn schrijfflow terug). De cake was natuurlijk een aangename verrassing toen ik ze ging ophalen. 

We aten met zijn drietjes (June at en sliep vandaag bij mijn ouders) en na een welverdiend, lekker plakje cake bracht ik de kleintjes naar bed. Eenmaal beneden stonden mijn moeder en June alweer voor de deur en niet veel later Ro ook, die terugkwam van een etentje met zijn werk. We moesten namelijk naar de eerste tienminutengesprekken op de middelbare school! 

Best apart, moet ik zeggen. Want het is toch anders. Op de middelbare school weet je minder wat er speelt, ook je kind zelf maakt zich steeds iets meer los en behalve via Magister hoor je niet heel veel. Maar het gaat eigenlijk allemaal goed. We kregen wat handvatten waarmee we haar beter kunnen helpen voor sommige vakken, maar het meeste loopt hartstikke goed. En ze doet het goed op school. Heel fijn om te horen! 

Vrijdag 14 Disney on Ice

Heel de dag draaide om eigenlijk maar één ding: we gingen naar Disney on Ice. In één woord fantastisch. Ik hou van Disneys magie. Bovendien kwam mijn grootste favoriet ook voorbij: Aladdin. Heb ik toch meer mee dan met Frozen. Ook de Lion King, Ariël en Rapunzel zoefden voorbij op het ijs. En ik zat als een blij meisje te genieten. Als klapstuk mochten we op de foto met Mickey en Minnie Mouse, dus onze dag kon niet meer stuk!

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 71 en Huize Lotus Writings 73

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.