huize lotus writings

Huize Lotus Writings 71 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 1 Voetbal en Sinterklaas

Terwijl Ro op het veld stond en de kleintjes hem aanmoedigden, werkte ik vast een beetje vooruit. Ook besloot ik een nieuwsbrief in het leven te roepen, om mijn lezers iets beter op de hoogte te houden. Ben je nog niet geabonneerd? Dat kan via het formulier aan de rechterzijkant van de website. De nieuwsbrief zal anders zijn dan de reguliere updates van mijn blogs (die je via je mail binnenkrijgt). 

Richting het eind van de middag bracht ik June naar haar vriendinnen die daar Sinterklaas ging vieren. Thuis aten we iets makkelijks en om ongeveer half 10 ging ik die kant weer op. Toch best wennen hoor, dat je dochter ineens een tiener is en steeds meer haar eigen gang gaat. Ook goed trouwens, maar toch… 

Zondag 2 Werk! 

Niet heel verrassend; zondag is natuurlijk mijn werkdag en dus ging ik aan de slag. Veel spannender dan dat werd het niet 😉 Hoewel.. Aan het eind van de middag gingen June en ik slijm maken voor de review van Pooey Puitton. Of het een succes was? Dat lees je in de review! 

Maandag 3 Feestlunch

Normaal zorg ik eigenlijk altijd wel voor iets bijzonders in huis wanneer het maandag is. Maar vandaag was het me volledig ontgaan én had ik geen tijd meer nog even langs de supermarkt te gaan. Gelukkig lag er kaas in de koelkast en komkommer. En omdat we dat eigenlijk niet vaak eten, vonden ze het maar wat feestelijk dat we deze speciale lunch aten haha. 

’s Middags kroelde ik vooral heel veel met May, we rommelden samen wat aan in huis en we wisselden speelgoed met wat er op zolder stond. Goed om af en toe te doen; ik vergeet dat nog weleens terwijl dit soort verandering weer stimuleren met andere dingen te spelen. Bij het naar bed brengen las ik voor uit De Gorgels, wat echt een leuk boek is trouwens! 

Dinsdag 4 Kerstkaarten schrijven

De dag kabbelde een beetje voort zoals altijd: May en ik deden boodschappen, speelden een spelletje en relaxten saampjes op de bank. Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht tot ik zo richting de avond besefte dat ik nog geen gedicht had. Gelukkig stond mijn zusje op het lootje en wist ik in grote lijnen wel wat ik haar wilde zeggen. 

Zo verdween de rust en ontstond toch nog een beetje stress: we moesten de zak vol cadeaus nog langs mijn ouders brengen. En ik had om half 8 afgesproken met vriendinnen omdat we kerstkaarten wilden schrijven voor de ex-groep 8’ers die we hadden begeleid bij de eindmusical. Dat laatste was trouwens zo fijn. We kletsten als vanouds bij, zo vertrouwd. Echt bijzonder wat ik met deze vrouwen heb mogen delen – dat verbindt je voor het leven. 

Woensdag 5 Pakjesavond

De apotheose van het hele Sinterklaasfeest (al kan je het ook een anticlimax noemen): Pakjesavond. Waren de kleintjes de afgelopen tijd al behoorlijk enthousiast, vandaag kreeg dat een extra impuls bij het vooruitzicht van de pakjes. 

May bij de pietengym

De envelop met Video van Sint erin viel helaas net op de mat toen ik naar het toilet was, maar heel erg maakte dat niet uit. Alleen mijn zusje had het geklepper van de brievenbus opgemerkt. Rose vond het vooral teleurstellend dat die beloofde zak nergens te bekennen was. Maar gelukkig maakte de dvd alles goed. Vervolgens stond er een indrukwekkende robot voor de deur, samen met twee tot drie zakken. 

Nadat alle cadeaus uitgepakt en bewonderd waren, gingen we lekker eten. Vervolgens legden we de kleinste kinderen op bed en gingen zelf verder met de surprises. Iedereen had zo zijn best gedaan! Echt heel leuk allemaal. En om 23.00 uur reden we zonder kinderen naar huis, stil, maar wel goed voor de nachtust! 

Donderdag 6 Dramatische Donderdag

Rond half 9 deed ik met moeite mijn ogen open. Lang niet zo kunnen uitslapen! Helaas was de euforie van korte duur: kennelijk had ik vergeten een shirtje in de tas te doen voor Rose. Dat kon ik dus nog even langsbrengen. Eenmaal bij mijn ouders vroegen ze of ik de kleintjes meteen naar school kon brengen. Was wel meteen wakker 😉 

Thuis leek het schrijven niet te lukken. Ik bleef staren naar het lege scherm, voelde me ontzettend moe en leeg. Dat was dan weer wel meteen een blogonderwerp, maar verder dan dit kwam ik niet. Heel veel tijd om erbij stil te staan had ik niet, want half 2 kwam June alweer thuis van school. Uiteindelijk klapte ik vermoeid de laptop dicht en iets voor half 4 reed ik naar mijn ouders om Rose en May te halen.

Eenmaal thuis trokken we onze dikke jassen aan en brachten ons deel van de kerstkaarten rond. Na zo’n dramatische dag was het echt heel fijn om even lekker te wandelen in de koude buitenlucht. May in de kinderwagen (omdat ik geen zin had haar halverwege te moeten tillen) en Rose dapper stappend naast me. Na een uur kwamen we weer thuis waar Ro hun eten had voorbereid. Dat was dus snel: eten, douchen en naar bed. 

Zelf besloot ik dat ik misschien beter thuis kon blijven. Het idee van werken alleen greep me al zodanig aan dat de spanning in mijn lijf sloeg. Geen goed teken. Ik teer te veel op mijn reserves en ben zo moe. Toen de kleintjes op bed lagen, bestelden we pizza en langzaam voelde ik me weer wat beter gelukkig. 

Vrijdag 7 Samenwerken bij Lucky Leaf

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Had ik bij opstaan nog de overtuiging dat ik thuisbleef, een gesprekje met Christa en Kimberly later stapte ik toch in de douche om mezelf te gaan klaarmaken voor een samenwerkdag. Eenmaal daar viel er een last van me af. 

Kim kreeg me in elk geval weer aan het lachen 😀

Het was zo fijn om te zitten, praten en werken. Samen met Kim maakte ik foto’s in het nabijgelegen parkje, we hadden gesprekken over SEO en online zichtbaarheid (waardoor ik beter weet waar ik naartoe wil en hoe) en we sloten de dag af met sushi. Althans, we… Ik claimde het niet te lusten zonder ooit geprobeerd te hebben. Een hap sushi later bleek dat inderdaad te kloppen. Maar ze hadden zoveel lekkers dat ik alsnog rollend naar huis kon. 

Met vernieuwde energie keerde ik terug, klaar voor het weekend. En dat was maar goed ook, want het zou weer behoorlijk druk worden!

Hoe was jullie week? En Pakjesavond?  

Lees hier Huize Lotus Writings 70 en Huize Lotus Writings 72

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.