huize lotus writings

Huize Lotus Writings 70 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag | Ro in Parijs: komt hij nog terug?

June en ik begonnen de ochtend in Amsterdam, waar we naar de première van De Grinch gingen. Geweldige film! Grappig, mooi 3D-effect en los daarvan was het gezellig om weer eens lekker één op één met mijn oudste dochter op pad te zijn. 

De Grinch review 2018

Gedurende de dag hield ik contact met Ro, die met zijn vrienden in Parijs zat. Hun plannen om Parijs vanaf hoge hoogte te bekijken, gingen niet door: de Eiffeltoren was dicht wegens onderhoud. Tegen het einde van de middag kreeg ik bovendien een verontrustend berichtje. De binnenstad was afgesloten. Ze hadden het Louvre daardoor niet kunnen bezichtigen én er was wat tumult ontstaan. 

Dat tumult bleek trouwens wel iets heftiger dan ik dacht. Zo liepen ze een wolk traangas in, moesten twee uur wandelen voor ze eindelijk bij de bus waren en vertrokken pas na twaalven. En hoewel ik verder geen paniek voelde, zat het me toch niet heel lekker. 

Gelukkig had ik verder genoeg afleiding: samen met June bezocht ik de surprise party van haar overgrootoma (van vaders kant) en mocht lekker blijven eten. Het was zo ontzettend gezellig! Leuk om iedereen te zien en bij te kletsen. Daarna haalde ik de kleintjes op en bracht ze naar bed, terwijl onze tiener nog doorging naar een feestje van een klasgenoot. Om 22.30 stond ze weer voor de deur en niet veel later belde Ro dat het allemaal ‘iets’ later werd. Een halve kerstfilm later viel ik gelukkig in slaap. 

Zondag 25 | Landgoed van Sinterklaas

Het was net iets voor 06.00 uur toen ik wakker werd van een sleutel in het slot. Niet veel later zat Ro naast me en haalde ik opgelucht adem. ‘Is je straf, omdat je niet met mij naar Parijs bent gegaan,’ grinnikte ik. De kleintjes werden kort daarna wakker, sprongen een gat in de lucht omdat papa weer thuis was en stuiterden alle kanten op: we gingen namelijk naar Duinrell. Kon Ro meteen even uitslapen overdag. 

En wat was het leuk in Duinrell! Dat is voor de gelegenheid omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas. Supermooi gedaan! Je kan rondlopen in het huis van de Sint, er is een concert en de Pietenparade. Dit alles was per toeval ook nog eens in het leuke gezelschap van Kimberly en haar gezin. Dus echt een leuke dag! 

Duinrell, Landgoed van Sinterklaas 2018 Pietenparade

Thuis zat Ro inmiddels alweer Formule1 te kijken. Aan het eind van de middag schreef ik beide blogs over De Grinch en het Landgoed van Sinterklaas. Kon ik toch nog iets doen aan mijn werk. Maar goed ook, want de stress is behoorlijk toegeslagen hier – 5 december nadert sneller dan verwacht. 

Maandag 26 | Werken en lekker oppassen

Nadat de kleintjes op school zaten, bracht mijn moeder ons neefje langs. Hoewel de oorzaak niet zo leuk is, vond ik het wel heel gezellig natuurlijk om te mogen oppassen. En hij ook. We hebben lekker gespeeld, zitten puzzelen en boodschappen gedaan. Rose en May waren bovendien door het dolle heen toen ze hem zagen! 

Rond een uurtje of 14.00 kwam mijn moeder hem halen. May wilde heel graag met ze mee, Rose ging na schooltijd spelen met een vriendje en zo zat ik ineens weer alleen. Wat trouwens wel erg lekker was: ik voelde me niet helemaal optimaal en bovendien kon ik nu nog iets aan mijn werk doen. Ook leuk: als verrassing kreeg ik een kerstpakket van Charlotte (Aukjeswereld) en Bregje (Bregblogt). Zo ongelooflijk lief! 

Dinsdag 27 | Kleine make-over van de huiskamer

Ik kan er niets aan doen, echt niet. Maar zodra ik iets in mijn hoofd heb, moet het eruit. Zo ook dus met de huiskamer. Nadat ik zondagavond een plan had verzonnen om het iets logischer in te delen, hield ik me een dag in. Daarna kon ik niet anders dan aan de slag gaan. We veranderden de indeling, May hielp me met verschuiven en advies geven 😉 Daarnaast mocht ze (eindelijk) Crate Creature uitpakken, tot haar grote pezier! 

Crate Creature Pudge Review

Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Alles voelt iets rustiger en logischer. Bovendien kon ik meteen lekker opruimen. Echt veel zin om nog uitgebreid te koken was er niet meer, dus aten we makkelijk: aardappelkroketjes en snacks. Heerlijk! 

Woensdag 28 | Drama-dag en Ladies Night

Of het in de lucht hing? Ik weet het niet zeker, maar vriendinnen hadden er ook last van. Woensdag verliep zacht gezegd dramatisch. De kleintjes luisterden niet, ik voelde me ziek en moe, mijn wimper kwam vast te zitten in de krultang (en wilde niet meer loskomen)… Murphy’s Law, vrees ik. 

Gelukkig liep het allemaal goed af. ’s Avonds ging ik namelijk met een goede vriendin naar de Ladies Night bij Kinepolis in Dordrecht. Daar draaide de film All You Need Is Love. Echt heel erg leuk! Naast de goodiebag ging ik bovendien ook nog naar huis met een prijs van een reisbureau, inclusief travel cheque en een brede glimlach.  Want wat was het gezellig! We konden lekker bijpraten en waren pas rond 12 uur thuis. Dat zegt genoeg, toch? 

Donderdag 29 | Productief dagje en voor 21.00 uur in diepe slaap

Ik kwam niet helemaal lekker op gang nadat de kleintjes weer op school zaten. De stress van afgelopen tijd beving me en ik had geen idee meer waarover ik moest schrijven. Mijn blogs werden saai en verliepen veel te zakelijk. Helemaal niet in de stijl waarin ik het liefst schrijf dus. Maar gelukkig kwam ook dit weer goed. Uiteindelijk begon ik gewoon te schrijven over iets dat me inviel en vanaf dat moment kwam ik weer op gang. 

Aan het eind van de dag was ik echter wel behoorlijk moe. Ro en ik bestelden pizza voor onszelf, omdat we (opnieuw) geen zin hadden in koken. En niet veel later, kort na het begin van Expeditie Robinson, viel ik in slaap. Kennelijk had ik het (behoorlijk) nodig.

Vrijdag 30 | Werken, knuffelen en werken

Redelijk fit stond ik op en ik ging eigenlijk meteen aan het werk. Weer een productieve dag, die vooral bestond uit bloggen, mail nalopen en knuffelen met de kinderen. En natuurlijk The Voice ’s avonds. Niet heel spannend dus maar wel prettig.

Mededeling: nieuwsbrief!

Vanaf nu heeft Lotus Writings een eigen nieuwsbrief. Her is nog even puzzelen of ik deze wekelijks of tweewekelijks ga versturen, maar dat zal wellicht ook afhankelijk zijn hoeveel nieuws er is. Wat er in de nieuwsbrief komt te staan? 

  • De best gelezen blogs van de afgelopen week/twee weken
  • Exclusieve nieuwtjes
  • Kortingscodes, zoals na een samenwerking (denk aan Tastea of de HomeWorkTime Familieplanner)
  • Komende winacties en hoe je daarbij als nieuwsbrieflezer extra kans maakt

INMIDDELS IS DE NIEUWSBRIEF ER NIET MEER. WEL KAN JE OP WWW.DEMAMAGIDS.NL INSCHRIJVEN VOOR EEN WEKELIJKSE UPDATE VAN DE LAATSTE ARTIKELEN.

Hoe was jullie week? 

Lees hier Huize Lotus Writings 69 en Huize Lotus Writings 71

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.