Huize Lotus Writings 7 (2020) | Griep en Valentijnsdate

Een dag later dan gewend toch het weekoverzicht, al deed ik vorige week eigenlijk bijzonder weinig. Daarom een iets aangepaste versie: om nu steeds te herhalen dat ik niet veel kon praten, is ook een beetje saai 😉

Maandag tot en met donderdag (10-13 februari) | Griep, geen stem meer en lamlendigheid alom

Mijn lijf is echt een vat vol tegenstrijdigheden. Waar ik het een manmoedig doorsta, lig ik bij een verkoudheid vaak klagend en vol zelfmedelijden op de bank. Zo ook deze week. Zeker halverwege de dinsdag was ik er zo ontzettend klaar mee. Mijn stem deed het niet, de kinderen zagen daarin vooral een uitgelezen moment om hun eigen gang te gaan en ik voelde me heel moe. Ook omdat ik ’s nachts slecht sliep door het hoesten.

Ondanks de algehele misère kon ik ook lachen deze week 😉 May had voor de grap haar handschoenen aan haar voeten gedaan haha!

Kortom, ik zat erbij als een zielig vogeltje en kreeg niks meer uit mijn handen. En in plaats van me te verzetten, zoals ik de week ervoor nog deed, besloot ik alles los te laten. Dan maar even niet aan de slag, mails laten voor wat het is en de promotie van mijn trainingen uitstellen. En met succes. Zo richting donderdagmiddag kon ik in elk geval weer wat geluid voortbrengen. Maar goed ook, want ik zou de dag erop met vriendinnen uit eten gaan!

Vrijdag 14 | Valentijnsdate

Ondanks dat Ro en ik niet aan Valentijnsdag doen, hadden we toch een gezellige middag. Hij kwam eerder thuis en ging met de kleintjes naar buiten voor een winterse picknick in de speeltuin. Zo schattig! Ze vonden het fantastisch en aten fruit, een paar rijstwafels en snoepjes.

’s Avonds reed ik met Lisette naar Miriam voor een gezellig kraambezoek en aansluitend onze Valentijnsdate. Het eten was zo lekker! Hamburger met een chocolademoelleux toe (een soort lavacakeje), overgoten met witte chocoladesaus. Nou ja, rollend naar huis dus!

Zaterdag 15 | Relaxen

Vandaag zou mijn oma 89 zijn geworden. Misschien gek om daarbij stil te staan, omdat het dit jaar alweer zes jaar geleden is dat ze overleed. Maar toch. Ik mis haar echt nog elke dag, ze was gewoon zo’n bijzonder mens. En daar sta je op een verjaardag toch weer even bewust bij stil.

We hebben ook niet heel veel gedaan. Rose en May gingen ’s ochtends met Ro naar zwemles, waardoor ik nog even kon relaxen en bijkomen. In de middag keken we gezellig film met het gezin en aansluitend aten we wraps met shoarma. En in de avond keken we natuurlijk aflevering 6 van Wie is de mol? Wat is het spannend, dit seizoen!

Zondag 16 | Pyjamadag

Rose wilde dolgraag een pyjamadag en dat deden we. Ik merk aan mijn lijf dat de griep er toch nog niet helemaal uit is, dus echt veel komt er niet uit mijn handen op het moment. Het nadeel daarvan is wel dat ik dit weekoverzicht bijvoorbeeld nog niet had klaarstaan en dat ik merk dat iets meer rust wel handig was geweest.

Halverwege de middag ging Ro een dutje doen en zette ik Solan en Ludwig op: een grappige familiefilm over een reis naar de ruimte – review volgt binnenkort. De meisjes vonden hem fantastisch en het gaf mij de mogelijkheid om even een uurtje onderuit gezakt op de bank te hangen. Dat doet toch weer goed: na afloop voelde ik me een stuk beter.

Hoe was jullie week? Hopelijk heeft de griep/verkoudheid jullie niet zo te pakken gekregen?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Hieronder de andere edities van Huize Lotus Writings

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.