huize lotus writings

Huize Lotus Writings 68 | Chaos met een gouden randje

HERFSTVAKANTIE 2018 – Onze herfstvakantie in een notendop: hij vloog snel voorbij, maar tegelijkertijd heb ik echt genoten en de tijd genomen om lekker met de kinderen te kunnen knuffelen en spelen. Was voor ons allemaal goed! Een liefdevol weekje dus. Lees snel verder, ook om te zien wat er allemaal voor leuke acties op de planning staan 😉

Zaterdag 20 Vegetarisch worden? 

Tijdens mijn geïmproviseerde werkdag swipete ik op Instagram door de Stories heen en kwam een paar keer iets tegen over vegetarisme, veganisme en onze impact op de aarde door wél vlees te eten. Het zette me aan het denken. Misschien moest ik de uitdaging aangaan met mezelf en gewoon een week vegetarisch gaan eten? Gewoon om te zien of het bevalt. Had ik meteen een blogonderwerp!

En zo geschiedde. Ons boodschappenlijstje kon ik wel redelijk aanpassen naar een variant zonder vlees voor mij. Best benieuwd of ik het vol zou kunnen houden, ging ik weer verder met werken. Er moesten immers ook nog blogs geschreven worden. Al merkte ik wel dat ik zo moe was dat er weinig uit mijn vingers kwam. Dus ook geen weekoverzicht. Nu gebeurde er niet veel spannends hoor, die week, maar toch. Die overzichten zijn voor mij soms ook prettig om nog eens te kunnen nazoeken wat we wanneer hebben gedaan.  

Zondag 21 BillyBird Park Hemelrijk

Op deze heerlijke zonnige dag reisden we af naar het Brabantse Volkel voor een dagje bij BillyBird Park Hemelrijk. We hadden eigenlijk helemaal geen idee hoe het daar zou zijn: we kenden het geen van allen. Maar wat was het leuk! Er was zoveel te doen en tegelijkertijd bleef het overzichtelijk. Op het langgerekte strand konden de kinderen heerlijk rennen en spelen, er stonden veel klimtoestellen en we hebben goed gegeten. Voor de prijs hoef je het trouwens niet te laten, het is echt de reis meer dan waard! Het verslag staat inmiddels op mijn blog (te lezen via het linkje).

Maandag 22 Boodschappen

We begonnen de vakantie nuttig: met de boodschappen. Toch anders wanneer je vooral groenten in je karretje gooit en nauwelijks vlees. Tegelijkertijd voelde het wel heel verantwoord om die lopende band te zien vol aubergine, courgettes, paprika’s en bosuitjes. Op de één of andere manier kostte het wel meer dan normaal, maar ik weet niet waar dat precies aan lag. 

Na de boodschappen gingen we thuis aan de slag. Eerst lunch met verse croissantjes, daarna wat opgeruimd. De kinderen maakten rommel, gingen kleien en trokken nog meer troep tevoorschijn. Echt, waarom hebben we ook zoveel? Ik zou het liefst een complete week besteden aan het opruimen van ons huis en alle spullen die we niet meer gebruiken doneren aan het goede doel of de kliko. Maar goed, misschien moet ik dat eens gewoon gaan doen en niet zo vaak herhalen dat ik had willen opruimen 😉 

Dinsdag 23 Chips maken bij de boer

Normaal gesproken moeten we ons voor de blog altijd door files heen worstelen richting Amsterdam. Des te prettig dus dat we dit keer gewoon lekker in onze eigen regio op pad konden. We gingen namelijk bij de boeren van Hoeksche Chips (in de Hoeksche Waard) kijken hoe je nu eigenlijk chips maakt. Bovendien kregen we een doosje extra mee naar huis voor een lezer, dus hou Lotus Writings morgen goed in de gaten 😉 

De kinderen vonden het fantastisch. Rose en May klikten leuk met de kinderen van Charlotte en Kimberly en waren lekker aan het spelen. De chips smaakte goed en we kregen ook van alles te horen aan achtergrondinformatie. Meer daarover dus morgenmiddag! Thuis ging ik meteen aan de slag met het avondeten: vegetarische curry. Loeiheet, dus een kleine tegenvaller voor bijna het hele gezin (aangezien we nooit peper gebruiken), maar goed. Meteen een leermomentje. 

Woensdag 24 Knutselen en uit logeren

Voor het fruit gingen we tekenen, daarna puzzelen. Lekker overzichtelijk leek me en daar waren de kinderen het gelukkig helemaal mee eens. Was echt een fijne ochtend zo. De tijd vloog eigenlijk voorbij. Halverwege het fruit kwam mijn moeder langs om June mee te nemen voor een dagje Rotterdam en de bioscoop. Ze gingen naar Johnny English

Wij maakten een thuisbioscoop met wat chips van gisteren en de Video van Sint van vorig jaar, die we in de DVD-kast vonden. Echt heel lekker, dus maar goed dat de kinderen ernaast zaten: anders had ik nog wat genomen. Grappig ook om vast een beetje in de Sinterklaassfeer te komen: per slot van rekening duurt het nog maar een paar weken voor hij er weer is! 

Donderdag 25 Naar Yoast

Yoast organiseerde vandaag een exclusief evenement voor bloggers (*). We kregen informatie over SEO en dus ook een betere vindbaarheid, leerden van alles over hoe je de snelheid van je site kan optimaliseren en kregen intussen een heerlijke lunch. Het prettige aan dit soort kennisdagen vind ik dat het je scherper maakt, maar ook dat sommige puzzelstukjes beter op hun plek vallen. Daarnaast kregen we een hele fijne goodiebag waarmee ik een leuke investering in mijn website kan doen. 

Deel van de groep tijdens de rondleiding

Kortom, een vruchtbare dag – al suisden mijn oren na afloop behoorlijk na. Samen met Charlotte en Kimberly sloot ik de dag af bij Van der Valk in Tiel. Daar was het gelukkig heerlijk rustig, al hebben we met zijn drietjes ook behoorlijk zitten lachen dus of de mensen om ons heen diezelfde rust ervaarden weet ik niet. Met goede moed kon ik aan het laatste deel van de terugreis beginnen en om half 9 sloot ik mijn meisjes weer in mijn armen. Echt een fijne dag!

(*) Yoast ontwikkelde een plug-in voor websites om je vindbaarheid te kunnen vergroten. Dat gaat uiteraard nog makkelijker wanneer je de betaalde variant hebt, zoals ik. 

Vrijdag 26 Werken en bijkomen

Ergens lijkt het soms alsof ik op de dagen dat ik werk alle inspiratie verloren ben – terwijl het juist dan goed van pas zou komen. Zulke dagen kruipen echt voorbij. Zo ook deze vrijdag. Gelukkig kreeg ik een wentelteefje rond tien uur en kwam mijn zusje een uurtje later om June op te halen. Ze ging namelijk lekker daar logeren en zwemmen! 

Wat ik zo mooi vind, is dat June haar tante echt ziet als een tweede moeder. Ze is daar op haar gemak. Maakt me een dankbaar mens! Het deed alsnog de inspiratie verder weinig goed hoor, dus ik ben maar wat achterstallig onderhoud gaan doen. En net toen ik lekker op gang kwam, was het een uurtje of 17.00 en kon ik bijna aan tafel gaan. We aten stamppot met zuurkool en voor mij vegetarische worst. Viel me alles mee! Tot ik de prijs hoorde trouwens, maar toen had ik hem gelukkig al op. 

Sinterklaas winweek! 

Vanaf maandag 5 november start de Sinterklaas Winweek op Lotus Writings! Er zijn prachtige prijzen te winnen, zoals gezelschapsspellen, toffe schoencadeautjes en een mystery gift van VTech. Hou de site dus goed in de gaten (en je bent natuurlijk ook zeker welkom voor de gezelligheid)

Hoe was jullie week? Fijne herfstvakantie gehad of hadden jullie hem al vorige week? 

Lees hier Huize Lotus Writings 67 en Huize Lotus Writings 69

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.