huize lotus writings

Huize Lotus Writings 68 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 6 Duinrell en Tikibad

Ro werkt bij een heel fijn bedrijf dat zijn voltallige personeel de mogelijkheid gaf een gratis dagje naar Duinrell te gaan. Daar hoefden we natuurlijk geen twee keer over na te denken. En wat hadden we geluk met het weer! Het eerste uur mochten we al rondlopen zonder dat de andere gasten het park in konden – wat ideaal was, je kon overal snel in. Daarna viel het qua drukte ook wel mee als je de gewildste attracties meed (zoals de Falcon, zo jammer haha!). 

Viel me wel op dat je dus met je kinderen naar een pretpark gaat, maar ze doorgaans het allerliefst in de speeltuin zitten. Apart is dat! We stonden dus een uur bij de trampolines en hebben we vijf ritjes gemaakt van de hele hoge glijbaan. Ik twee, daarna was mijn conditie er klaar mee. Was echt heel fijn! 

We sloten af in het Tikibad. Echt zo lekker, de kinderen waren helemaal rozig in de auto na deze fantastische dag. Waar ik persoonlijk ook heel blij van werd, is dat het enorm meeviel me de wespen. Wat dat betreft ga ik liever in oktober dan augustus; in deze aantallen kan ik ze wel hebben. 

Zondag 7 Verjaardag

Na een ochtend werken, hadden we weer een verjaardag op de planning staan. Mooie tegenhanger ook van het zitten tikken in je eentje trouwens: even lekker bijkletsen met iedereen, heerlijk eten en afsluiten met taart. En toen we naar buiten gingen werden we getrakteerd op dit fantastische uitzicht! 

Maandag 8 Werk en 

Dinsdag 9 Rondje wandelen, #fietsenmoeder en donuts eten

’s Ochtends stond ik op met een lumineus idee. Dacht ik. Rose zou op haar fiets richting school gaan en May mocht terugfietsen. Waarom had ik daar niet eerder aan gedacht? Dit zou zoveel sneller gaan allemaal! En inderdaad, dat had gekund, ware het niet dat May helemaal niet op die hoge kleuterfiets durfde te stappen en ik na nog geen honderd meter die stuur over mijn eigen stuur kon heen hangen. 

Eenmaal thuis vroeg ze om op haar eigen fiets te gaan. Terwijl het ochtendzonnetje op mijn gezicht scheen en ik genietend bedacht om dit vaker te gaan doen, hoorde ik naast me dat May graag naar rechts wilde. Voor jullie beeldvorming: slingerend langs een sloot op een druk fietspad met wielrenners, scooters en fietsende pubers. Vond ik niet zo’n goed plan. Niet veel later liep ik dus weer met zo’n kleine fiets over mijn stuur heen en een woeste peuter achterop. Tot zover dus. 

Eenmaal thuis gingen we maar gewoon de boodschappen doen, dat – in tegenstelling tot de rest van de ochtend – eigenlijk heel soepel liep. May wilde heel graag donuts hebben (en per direct eten trouwens, dat dan weer wel). Kleine discussie later haalden we Rose op school, aten lekkere broodjes, voerden weer een discussie over de donuts en brachten onze kleuter weer terug naar de juf. 

Tot we haar gingen halen, heb ik geloof ik nog zo’n vijf discussies gevoerd. Omdat ik verder nog steeds niet lekker ben, deden we weer rustig aan. Samen op de bank met Paw Patrol en Dora. En om half vier zaten twee meisjes tevreden te knabbelen aan hun stuk donut. Blijer kan je ze niet hebben haha, kinderhand is snel gevuld gelukkig. 

Woensdag 10 XL Unboxing en Rose’ eerste optreden

Onze pogingen om naar de gym te gaan, werden getorpedeerd door een trage peuter en minstens zo’n trage moeder. Jammer, want hadden er wel echt zin in. Achteraf kwam het echter wel goed uit. We konden op tijd vertrekken naar Amsterdam voor een XL Unboxing Party van MGA Entertainment – oftewel o.a. Poopsie Slime Surprise, LOL Surprise en Ready to Robot. 

Bij binnenkomst had May meteen één favoriet: de roze-witte ballenbak van LOL Surprise. En geef haar eens ongelijk! Echt geweldig, had hem wel willen meenemen voor thuis. Bij wijze van spreken dan, want heb geen idee waar hij zou moeten staan, maar toch. Ik kreeg haar bijna niet mee, maar gelukkig hielpen andere moeders een handje 😉 Daarna gingen we langs bij Ready to Robot en sloten af bij de eenhoorns. Dik verwend reden we weer naar huis, waar we ons klaarmaakten voor het volgende uitje: Rose had haar allereerste optreden. 

En hoewel ik met June al talloze keren als een verliefd schaap naar het podium heb zitten staren, went het toch nooit helemaal. Ook dit keer weer. Want wat waren ze ook schattig: ruim twintig kaboutertjes op het podium die zongen over Kabouter Basje, de paar haren van Kabouter Knip en de Vriendjesdans. Dat je ze het liefst allemaal in een doosje zou stoppen. Echt geweldig! Mooie afsluiting van een veelbewogen, drukke dag. 

Donderdag 11 Middagje fotograferen

Ik wilde starten met bloggen, maar er kwam gewoon niet zo veel uit mijn handen. Zo weinig, dat ik een beetje gedemotiveerd raakte en besloot lekker naar zolder te gaan voor productfoto’s. Het kostte me wel meteen een hele middag trouwens, omdat ik sinds kort een professioneel doek en daglichtlamp heb, waardoor ik het ook meteen beter wil aanpakken. Maar tegelijkertijd zijn de foto’s zoveel mooier dan ik ze voorheen maakte. 

Echt heel fijn! Ik heb zo’n beetje de hele donderdagmiddag op de grond gelegen en in onmogelijke posities gestaan om alles een beetje strak te kunnen vastleggen, maar het is gelukt.

De rest van de dag heb ik – heel eerlijk gezegd – bijna niets meer gedaan. Voelde me zo moe (maar voldaan). Kwam dus goed dat we geen plannen hadden verder. Nou ja, behalve dan het dansen, maar ik geloof dat ik maar gewoon afhaak tot ik wél motivatie heb om op donderdagavond op de fiets te springen. 

Vrijdag 12 Allemaal nieuwe plannen

Na een ochtend flink doortikken (ik vind dat zo lekker, zo’n schrijfflow – dan typ ik met gemak zes blogs achter elkaar weg), schoot me een idee te binnen dat me niet meer losliet. 

Op dit moment vallen mijn tekstbureau/blogcoaching en blog allemaal onder één noemer. En dat vind ik rommelig. Potentiële klanten zien aan mijn website niet wat ik precies doe en dat moet anders. Alleen het probleem is dat ik werkelijk geen idee heb welke naam ik eraan moet verbinden. Lotus Blogcoaching? Blogcoach Merel? Het is het allemaal net niet. Misschien een heel ander woord? 

Nou ja, dat kostte me dus de rest van de middag. Een antwoord heb ik totaal niet – dus mocht jij wel iets weten, please help me out! Misschien leuk voor de bloggers die een consult overwegen: als jij de naam verzint waar ik mee uit de voeten kan, krijg je een gratis eerste opzet van me 😉 

Goed, achter de schermen werk ik dus keihard aan een tweede website! Na mijn brainstormsessie die middag was ik eigenlijk vooral doodop. Heel veel meer heb ik niet meer gedaan; we keken met moeite The Talent Project en vielen daarna in slaap. Tot zover dus The Wild Life of A Parent! 

Hoe was jullie week?
Lekker kunnen genieten van het heerlijke weer? 

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.