huize lotus writings

Huize Lotus Writings 67 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 29 Speelgoed testen met de meisjes

‘We kunnen wel een speelgoedwinkel beginnen,’ grapte ik tegen Ro. Maar heel ver van de waarheid lag die opmerking niet. In de keuken stond namelijk een berg speelgoed dat allemaal goed getest moet worden. Onder andere een Hatchimal ei, de Silly Shakes Maker van NumNoms. En nog wat dingen die je komende week voorbij zal zien komen. 

NumNoms Snackables Silly Shakes Maker review

Op wat geruzie hier en daar, ging het redelijk. Al had ik geen energie meer voor de Poopsie Slime Surprise. Die zal komende week aan een belangrijke test onderworpen worden. Ro ging in de middag voetballen en nam de kinderen mee, ik bleef thuis werken. Oké, en snoepen. Want we hadden nog een stuk over van die heerlijke eenhoorntaart van de vorige dag en een beetje eten. Ik lunchte dus met pasta, kip en een berg spinazie. En taart. 

’s Avonds keken we de finale van Dance, Dance, Dance.

Zondag 30 Werken

Eindelijk weer echt meters gemaakt. Hoewel ik redelijk veel tijd aan mijn blog besteed, merk ik ook dat ik af en aan zonder inspiratie kom te zitten. Gek eigenlijk, want ik kan wel 101 blogonderwerpen bedenken. Maar echt lekker schrijven, zit er niet heel vaak bij. Misschien ook omdat ik moe ben en niet helemaal lekker? 

’s Avonds hadden we een gezinsvergadering. Misschien nog niet zo vaak over gehad, maar dat proberen we consequent elke zondag te doen. We hebben komend jaar de ideale agenda: de HomeWorkTime familie-agenda. Meer over de planner zelf lees je in de review, over de gezinsvergadering vertel ik jullie binnenkort meer! 

Maandag 1 Werk, boodschappen 

Het is gewoon alweer oktober. Ongelooflijk hoe snel de tijd toch weer gaat. Voor mijn gevoel zaten we gisteren nog te zuchten hoe verschrikkelijk warm het was, terwijl ik die ochtend bibberend naar school fietste. Ook omdat ik iets te overmoedig mijn vest had aangetrokken trouwens: wist ik veel dat de wind er dwars doorheen zou waaien. 

’s Middags moest ik Rose teleurstellen, die een vriendje wilde meenemen om te spelen. Ik voelde me beroerd: moe, opkomende verkoudheid en een soort algehele malaise. Vind dat dan altijd zo sneu voor de kinderen, maar tegelijkertijd weet ik dat ik in deze staat geen gezellige moeder ben. Iets met zelfkennis en ervaring… 

Gelukkig hoefde Ro niet over te werken. Hij deed de boodschappen zodat ik nog even op de bank kon doormodderen vol zelfmedelijden, daarna kookte ik het avondeten. De rest van de dag werd het eigenlijk niet veel beter.

Dinsdag 2 Boodschappen en languit op de bank

Nadat we Rose op school hadden afgezet, deden May en ik meteen de boodschappen. Vooral omdat ik anders helemaal geen zin meer heb trouwens: als je eenmaal languit gaat, komt er niets meer van. De rest van de dag verschansten we ons vooral op de bank met de televisie. Niet bepaald het schoolvoorbeeld van bewust ouderschap, maar soms wel gewoon heel lekker.

Eenmaal thuis had Ro geen zin meer om te koken. We besloten een paar zakken mini-broodjes open te trekken, af te bakken en dat maar te eten, tot groot plezier van de kinderen. Gelukkig. 

Woensdag 3 Wandeling in het Amsterdamse Bos met Pearle

Na de gymles hielp May me met het inpakken van de tassen en klaarzetten van alle spulletjes, omdat we die middag naar het Amsterdamse Bos zouden gaan. Pearle wilde met een ludieke 3D-speurtocht aandacht vragen voor het feit dat onze ogen steeds slechter worden. Zo slecht zelfs dat de helft van de wereldbevolking vermoedelijk bijziend zal zijn in 2050 en grotere kans loopt om bovendien blind te worden. 

Eenmaal daar bleek het best nog even puzzelen waar we precies moesten zijn, maar gelukkig was Kimberly (van Beebsandmoms) onze redder in nood! En wat was het leuk! In een heerlijk najaarszonnetje wandelden we tussen de beukenbomen door op zoek naar de volgende opdracht. De kleintjes hadden de dag van hun leven: ze zijn dol op buitenspelen. 

Uiteindelijk keerden we terug en kregen van Pearle een pakketje met buitenspeelgoed: stoepkrijt en een frisbee. Maar het meest verguld waren ze met het slaapmasker. Kwam ook goed van pas, want ze sliepen behoorlijk diep én zowaar de volgende ochtend uit. 

Donderdag 4 Uit eten met de moeders van groep 8 

Rose stapte half 8 haar bed uit, May moest ik een kwartier later wakker maken om naar school te gaan. Dat gebeurt niet vaak, kan ik je vertellen. Eenmaal op school ging ik aan de slag en werkte door tot iets na twaalven. Toen kreeg ik namelijk een app van mijn moeder met de vraag of Rose bij mij kon komen eten. Ze wilde graag bij mama zijn. 

Voor mij één van de grootste voordelen van thuiswerken: die ruimte is er. We maakten speciale boterhammen met kipfilet, kaas en komkommer, knuffelden lekker veel en ze speelde met een spelletje dat nog van mijn moeder is geweest om te oefenen met letters. Daarna bracht ik haar naar school voor de middag, werkte kort en haalde haar weer op. 

De rest van de middag ‘werkten’ we samen – wat er in de praktijk op neer kwam dat zij haar Hatchibabie verzorgde en mij vertelde hoe ze dat aanpakte. Nadat Ro thuis was, ging ik me klaar maken voor die avond: we hadden namelijk een kleine ‘reünie’ met alle ouders die geholpen hadden met de verschillende activiteiten in groep 8, vorig jaar. 

Het was zo ontzettend gezellig! Sowieso om van elkaar te horen hoe het gaat met hun kinderen in de brugklas, maar ook om bij te kletsen. Het was meteen weer als vanouds allemaal, heel vertrouwd. 

Vrijdag 5 Hatchimalsday

Vorige week woensdag hadden we een mysterieus Hatchimal-ei meegekregen naar huis om uit te broeden. Hij was natuurlijk allang uitgekomen, maar vandaag mochten we daar eindelijk over praten. Gelukkig maar, want ik had al een paar keer bijna (per ongeluk) een foto geplaatst op Instagram. 

Hatchibaby
Geloof dat hij nog wel even lekker zat 😉

Na het delen van de blog ging ik weer aan de slag. Eigenlijk was het verder geen bijster spannende dag. Ook weleens lekker trouwens, na de drukte van afgelopen weken. Mijn stem is nog altijd niet zoals hij zou moeten zijn, maar goed, dat is dan weer lekker rustig voor de kinderen 😉 

Hoe was jullie week? 

Lees hier Huize Lotus Writings 66 en Huize Lotus Writings 68

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.