huize lotus writings

Huize Lotus Writings 66 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 66: we vierden een verjaardag, kregen een paar geweldige verrassingen en aten ons tonnetje rond! 

Zaterdag 22 Verjaardag, onze kleine logee weer en een fantastische wedstrijd! 

Na een ochtendje werken, plofte ik lekker op de bank met Rose en May. Even bijkomen van alles, dacht ik. Niet veel later lag ik dan ook soezelig in dromenland – tot Rose en May op me sprongen en me ruw ontwaakten. Nou was het niet heel erg, want we moesten naar een verjaardag toe. 

Een heleboel gehannes en gemopper (van mijn kant) verder zaten we eindelijk in de auto. Het mocht wat tijd kosten, maar dan heb je ook wat… Gelukkig compenseerden ze alles tijdens het feestje. Ze speelden heel lief samen, ik kreeg zowaar de tijd om lekker bij te kletsen en na een uurtje stond Ro in de huiskamer met ons neefje J. én goed nieuws. 

Want hoewel zijn elftal niet had gewonnen, waren ze teruggekomen van 5-1 achterstand (of 1-5 – mijn welgemeende excuses dat ik het niet precies weet). Schuif mijn nalatigheid maar af op het euforische gevoel na de volgende mededeling: hij had namelijk een schitterende goal gemaakt. De 5-2, die het elftal weer terug in de wedstrijd bracht. Mag best even genoemd en geroemd worden, toch 😉 

We vierden zijn succes met heerlijke pasta met spinazie en Dance, Dance, Dance. De kinderen sliepen vrij snel na zo’n dag vol taart, spelen en op mama springen en wij eigenlijk ook na de aftiteling. Allebei een drukke week achter de rug.  

Zondag 23 Werken 

Het is soms heerlijk om even weer een gewone dag te hebben. Begrijp me niet verkeerd, in de aanloop naar Sinterklaas en kerst geniet ik enorm van de events waar we naartoe mogen. Alleen is het dus ook weleens prettig om te kunnen relaxen en even niets te hoeven. Of in elk geval niets anders dan het normale. 

Ik kon lekker doorwerken en rond 16.30 uur stonden mijn zusje en zwager weer voor de deur. Na een hele, hele dikke knuffel nam J. weer afscheid. Toch gezellig hoor, zo met zijn allen. Vind het fijn dat hij zich zo op zijn plek voelt en dat het tussen hem en May steeds gezelliger wordt, naarmate ze ouder zijn. 

Maandag 24 Informatieavond over huiswerk begeleiden

Overdag natuurlijk werken en daarna nam ik de meisjes mee naar huis voor een feestlunch. En waar die vorige week een piepklein beetje mislukte, had ik me dit keer goed voorbereid (met hulp van Ro): we aten lekker poffertjes! Zij blij, ik blij. Bovendien hadden we wat te vieren, want Puk kon vandaag weer terug naar school 😉 

Die avond stond er nog een grote uitdaging voor de deur: we gingen namelijk naar een informatieavond over het begeleiden van huiswerk in de brugklas. Best onwennig. In ongeveer een uur, anderhalf uur tijd kregen we een berg informatie over ons heen: uiteindelijk is het toch een ander verhaal bij het begeleiden van geschiedenis dan wiskunde. Maar hoewel het soms een klein beetje veel was en mijn gedachten afdwaalden, leverde het wel iets op! Daar kom ik zo op terug. 

Lees hier waarom ik een waardeloze huiswerkbegeleider ben 

Dinsdag 25 Playdate en op tijd naar bed

Het klinkt misschien raar, maar ik vind die playdates dus best wel weer wennen. Ondanks dat June acht jaar op de basisschool heeft gezeten en er behoorlijk wat kinderen over de vloer kwamen in die periode. Maar in de kleuterklas hebben ze gewoon meer begeleiding nodig tijdens het spelen en zit je dus al snel mee te kleien. Of in elk geval ernaast. 

Zo ook vandaag. Rose en haar nieuwe vriendje D. maakten sneeuwpoppen, bergen, taart en weet ik veel wat allemaal niet van de (gemengde, dankzij May) klei. Intussen kletste ik bij met zijn moeder. Ook fijn om weer nieuwe ouders te leren kennen, je staat er toch anders bij dan bij de eerste – ik wel althans. Het leuke is ook dat ze in de buurt wonen: met oog op de toekomst hebben ze in elk geval allebei iemand om lekker mee te kunnen spelen. 

Woensdag 26 Amsterdam: nieuw speelgoed bij Hasbro én een exclusieve verrassing

De volgende ochtend moesten May en ik op tijd vertrekken: we gingen met zijn tweetjes naar Amsterdam. En wat heb ik intens genoten van elke seconde. We zaten zo te kletsen onderweg, lachten om mijn goocheltrucje en ik kreeg heel veel spontane kusjes. Wat hou ik toch van dat eigenwijze meisje met haar boevenstreken, maar o zo lieve karakter. Nou ja, genoeg sentimenteel geklets! 

We gingen dus naar Hasbro om daar eens te kijken naar al het nieuwe speelgoed voor de komende feestdagen. Even zien of we nog iets konden toevoegen aan onze verlanglijst. En dat kunnen we zeker. Hier een impressie van onze top 5! Los daarvan werden we enorm verwend en hadden echt zo’n gezellige middag. 

Rond drie uur vertrokken we samen met Kimberly naar hartje Amsterdam voor het volgende evenement: 5 oktober wordt namelijk de nieuwste Hatchimalrage bekend gemaakt en wij kregen vast een sneak preview. Helaas kan ik er dus helemaal niets over vertellen, behalve dat je op 5 oktober nog maar eens moet langskomen op Lotus Writings. Dan zal ik je er alles over vertellen! Hierbij wel vast een klein voorproefje. 

Donderdag 27 Enorme eenhoorntaart

Eigenlijk stond ik net in de keuken om mijn stokbrood te gaan snijden, toen werd aangebeld. De man voor de deur had Poopsie Slime Surprise bij zich en een hele grote doos. Spannend! Het bleek een hele grote eenhoorntaart van Life of Pie Amsterdam namens Linden & Barbosa, Amsterdam; hoe tof is dat? 

Alleen wilde ik hem nog niet direct aansnijden: we hadden vrijdagavond afgesproken met vrienden en het leek me het ultieme nagerecht. Gelukkig kon ik mijn nieuwsgierigheid alvast een beetje temperen met de beelden die op Instagram verschenen.

Verder moest ik dus verder werken met die taart, die schreeuwde om aandacht, klaar voor me in de koelkast. Was wel even lastig (ja oprecht, ik wilde stiekem het liefst alvast een stukje proeven), maar het lukte en ik schreef een stuk of vier blogs achter elkaar. Bovendien had ik dus nog al appeltaart op (puur toeval trouwens: volle spaarkaart bij de bakker), dus ik kon wel even vooruit… 

In de avond hielp ik June met haar geschiedenishuiswerk. Met succes! Ze pikte het snel op en dankzij de tips van maandag wist ik ook precies waarop we konden letten. Ze kreeg een 10! Ik voelde me voor het eerst in ruim twaalf jaar ouderschap een succesvolle huiswerkbegeleider en dat mag gevierd worden (met taart!)

Vrijdag 28 Buffet en spelletjesavond

Na mijn werkdag maakte ik me klaar voor de avond. We hadden als gezegd afgesproken met vrienden voor de spelletjesavond (in theorie doen we dat maandelijks, in de praktijk eens per kwartaal geloof ik). De Buffettenboer had ons eten verzorgd en we hadden natuurlijk die eenhoorntaart na afloop…

Toen we bij mijn zusje aankwamen stond er een grote hoeveelheid eten op tafel: zes bakken met warm eten, drie salades, verschillende tapenades en een grote zak vers brood. Rond 20.00 uur was iedereen en er konden we lekker eten. Het smaakte zo goed dat we meteen bedachten dit met kerst nog eens te willen doen! En dan was er nog het dessert. Eigenlijk zaten we allemaal al een beetje vol, maar die taart was zo ontzettend lekker dat we bijna allemaal plek maakten (Ro kon écht niet meer). Zonder uitzondering zat iedereen te genieten. 

Enigszins propvol en uitbuikend besloten we toch maar een potje 30 seconds te gaan doen – mannen tegen de vrouwen. De heren speelden het spel enigszins op hun eigen wijze en hadden erg veel geluk met de dobbelsteen, maar wat hebben we ook gelachen! Buikpijn af en toe. Hoop dat we snel weer kunnen afspreken. 

Hoe was jullie week? 

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier Huize Lotus Writings 65 en Huize Lotus Writings 67

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 66 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.