huize lotus writings

Huize Lotus Writings 65 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 15 Grieperig

Eigenlijk voelde ik het al meteen bij het opstaan: ik was niet helemaal lekker, voelde me lamlendig, misselijk, moe… In de loop van de dag werd het allemaal niet beter. Ro vertrok halverwege de middag richting de voetbalvereniging met May en Rose, June en ik bleven samen thuis. Geen idee wat het precies was, maar we hebben allebei de rest van de middag gaar op bed gelegen. 

Zondag 16 Werk 

Zondagochtend ging het gelukkig wel iets beter en ben ik maar gewoon aan de slag gegaan. Ik blijf me er soms enorm over verbazen: wanneer je kiplekker bent, zit je soms uren naar een leeg scherm te staren en nu voelde ik me nog wat misselijk en moe, maar tikte de ene na de andere blog. Bovendien bedacht ik een heel social media plan en schreef de ene na de andere nieuwe blogtitel op. 

Ro kookte gelukkig lekker, dus ik had de luxe dat ik na het werken meteen beneden kon aanschuiven bij de rest. We aten voor het eerst sinds lange tijd weer kofta, zonde dat we dat niet vaker doen eigenlijk. Zo lekker! 

Maandag 17 Eten met vrienden

Nadat ik in de ochtend de kinderen had afgezet op school ging ik thuis aan de slag. Het grieperige gevoel sluimert nog steeds een beetje, maar lijkt iets beter te gaan. Blijf dat toch vreemd vinden: het is nog lekker weer buiten en toch springt het ene na het andere virus je om de oren. Opnieuw meters gemaakt, dit keer vooral in oude artikelen. En zoals dat gaat op schooldagen: voor ik het wist, draafde ik alweer braaf richting school. 

Normaal zorg ik op maandagen voor een feestlunch, maar vandaag had ik er even geen erg in gehad. Sterker nog: we hadden nauwelijks broodbeleg in huis én een laatste restje brood. Iets met #loedermoeder, oeps! Uiteindelijk maakte ik er toch een geïmproviseerd feestje van met gesmolten geraspte kaas op brood, gesneden in pizzapuntjes. Het mocht de pret gelukkig niet drukken. Bij hen althans, volgende week zorg ik voor een echt feestje! 

Iets minder dan een maand geleden hadden we afgesproken om uit eten te gaan met vrienden. Maar door de drukte van deze week, besloten we dat naar ons thuis te verplaatsen: patat en kroket, blijer kan je me niet maken! En heel veel gelachen en goede gesprekken, onze geplande eindtijd werd ruim overschreden – goed begin van de week dus! 

Dinsdag 18 Première Johnny English

Overdag was lekker relaxed met May. We deden samen de boodschappen en gingen daarna thuis een beetje aanrommelen. Ik geniet daar echt van, lekker veel tijd met zijn tweetjes. En ik merk dat het wederzijds is: ze komt heel vaak lekker bij je liggen, we doen veel meer.

May wilde fatsoenlijke broodjes haha, die was minder enthousiast over mijn geïmproviseerde feestje…

In dit geval was zo’n rustig dagje wel prima want rond 16.00 uur moesten we richting Amsterdam rijden. Net op tijd: de file begon zich op verschillende plekken al te vormen en we kwamen precies op tijd in het centrum aan. 

We gingen namelijk naar de première van Johnny English. Wat een geweldige film! En wat zijn we enorm verwend, met heerlijk eten, drankjes en een fijne goodiebag waarin o.a. mooie lipgloss zit, Topgear Magazine en een pak BOS ijsthee. Ben benieuwd! Sowieso vond ik het ook fijn om weer even samen te zijn, lang niet meer met zijn tweetjes op pad geweest. We sloten af met een romantisch diner voor twee bij Burger King 😉 

All time favorite: long chicken met kaas!

Woensdag 19 Eerste kerstborrel van 2018

Je leest het inderdaad goed: we bezochten de allereerste kerstborrel van 2018 terwijl het behoorlijk warm was buiten en officieel nog steeds zomer. Maar het was echt zo. Na een prachtig onthaal met een echt kerstkoortje (dat ontroert me altijd, dus ben blij dat ik niet in tranen uitbarstte – zeker omdat we er al een wandeltocht van drie kwartier tussen de Griekse voetbalsupporters op hadden zitten) gingen we naar binnen waar Rose en May meteen door het dolle heen waren: ze mochten kerstballen maken, spelen met speelgoed en genieten van een cupcake en warme chocolademelk. 

Ze besloten meteen aan het verven te willen. Dus binnen drie seconden zat de oranje en zwarte verf in hun haren, lag overal glitter en rende ik snel richting de tas voor wat billendoekjes. Ze vonden het fantastisch! Elke seconde. Maar misschien maakte de mok warme chocomel met marshmallows, chocola, slagroom en een koekje nog wel het allermeeste indruk. Daar heeft ze het namelijk nu nog over! We mochten de speciale Mickey mok mee naar huis nemen en kregen bij vertrek ook een hele mooie kerstbal met aan de binnenkant het sprookjeskasteel van Disney. 

We sloten de geslaagde middag onderweg af bij McDonald’s, ik poetste hun tanden en deed meteen de pyjama’s aan en ging met twee hele gelukkige kinderen naar huis. Oké én de vrees dat ik na deze week veertien kilo zwaarder ben, dus ik hoop dat die enorme wandeling van vanmiddag wel enigszins compenseert voor die twee keer fast food

Donderdag 20 Werken 

De ochtend verliep eigenlijk vrij soepel tot ik het nieuwsbericht las over Oss. Verder wil ik daar niet te veel woorden aan wijden, want er is inmiddels meer dan genoeg over gezegd en geschreven. Maar het raakte me en je leeft de rest van zo’n dag toch erg mee met alle slachtoffers. 

’s Middags kropen May en ik lekker tegen elkaar aan en keken televisie. Even niks bijzonders, gewoon samen zijn. Samen met Puk trouwens, de schoolknuffel die weer op bezoek is. Hoera! Ik wist al hoe laat het was toen ik de las binnenstapte: de peuterjuf stond grijnzend bij de deuropening met de mededeling dat ons dametje een verrassing had. 

’s Avonds besloot ik opnieuw niet te gaan dansen, misschien volgende week. Maar ik was moe, voelde me toch opnieuw niet helemaal lekker en wilde rustig aan doen. Dat moest ook wel, want ik had alle energie natuurlijk nodig voor vrijdag! 

Vrijdag 21 Werk en K3

Om 3.30 uur deed ik mijn ogen open. Een uur later lag ik er nog hetzelfde bij: ik kon niet meer in slaap vallen. Uiteindelijk besloot ik maar uit bed te klimmen en te gaan werken. En na een ochtend hard doorwerken, maakte ik me klaar voor het concert der concerten: we gingen naar K3! Vriendin C. (die van maandag) kwam me ophalen met haar dochter. In de auto vertelde ik Rose wat de verrassing was en de dametjes haalden meteen allerlei herinneringen op aan ‘vroeger’, toen ze naar de film van K3 waren geweest. 

Ik merkte wel dat ik niet meer zo bij ben met de liedjes. Van de vorige K3 formatie kende ik zo’n beetje alle hits, maar nu alleen 10.000 luchtballonnen en Wat doe je als het binnen regent geloof ik. Desondanks was het één spektakel en echt leuk, ook voor ons. Een aanrader dus, als je nog ergens kaartjes kan krijgen. Ze maakten gebruik van augmented reality (wat je ook ziet in het decor van Dance, Dance, Dance), waardoor het toneel helemaal tot leven komt. Echt bijzonder om te zien! 

Thuis hebben we verder weer lekker rustig aan gedaan. June ging logeren bij haar opa oma, dus we knuffelden vooral heel veel en heel lang voor ze vertrok. En ik ging lekker op tijd naar bed, want na die vorige nacht kon ik wel wat slaap gebruiken… 

Hoe was jullie week?

tastea energie boost review

Lees hier Huize Lotus Writings 64 en Huize Lotus Writings 66

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 65 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.