huize lotus writings

Huize Lotus Writings 64 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 8 Een kleine logee

Ik keek al een week uit naar vanmiddag: ons neefje van 2 kwam op bezoek en omdat ‘oompie’ op de voetbal was, had ik alle aandacht voor mij alleen. Gebeurt niet vaak 😉 Je moet weten dat zodra Ro de kamer instapt, hij voor niemand anders nog oog heeft. We hebben extra veel zitten knuffelen en hij zat lekker lang bij me op schoot. 

Nadat we om een uurtje of 15.30 een stukje eierkoek hadden gegeten, haalde ik verf tevoorschijn en liet ze lekker kliederen. En waar het bij mij doorgaans de fout in gaat (ik laat ze te lang schilderen, net zo lang tot ze opstandig worden en de tafel voorzien van een ander kleurtje), stopten we nu precies op het juiste moment. Hij ging vervolgens met May Duplo-treinen bouwen, Rose en ik maakten tekeningen voor elkaar. 

Een halfuur later aten we wat, bracht ik ze naar bed en viel zelf ook in slaap terwijl ik nog even met mijn neefje wilde knuffelen. Tot zover the wild life of a parent. 

Zondag 9 Amsterdam Fashion Week; Esmara by Heidi Klum (Lidl) 

Halverwege de nacht (lees: 4 uur) stond June bij me: ze voelde zich flink beroerd. Vervolgens kon ik zelf de slaap niet meer vatten tot een uurtje of 06.00 en werd doodop wakker. Niet de beste nachten. Maar goed, ik moest wel opstaan en aan de slag, omdat we vandaag naar de Amsterdam Fashion Week gingen. 

Ondanks een onverwachte file (wie bedenkt zoiets om 14.00 uur op zondag?!) kwam ik net op tijd aan en liep met Fleur en Miriam naar binnen waar we meteen een lekker glas sangria in ons handen kregen. Wie dacht dat een modeshow bijzonder was om mee te maken als meisje uit de polder, heeft nog nooit hier rondgelopen. De aanwezigen waren een fashionshow op zich en zagen er allemaal spectaculair uit! 

De show zelf was ook leuk. Duurde vrij kort trouwens, had me daar op de één of andere manier op verkeken. Maar ik moet oprecht zeggen dat de kledinglijn van Heidi Klum voor Lidl echt heel tof is én betaalbaar. Zelfs de schoenen. Daarnaast kregen vijf verschillende talenten de kans om hun werk te tonen aan het publiek. 

Geweldig toch, die sokken? 

Na afloop reed ik met Miriam naar huis en kon daar eigenlijk bijna meteen aan tafel schuiven. Perfecte dag zo! 

Iets anders trouwens: ik maakte me deze dag iets anders op dan anders. Meer in deze blog!

Tip: je kan de kleding nu al online shoppen en vanaf morgen ligt de collectie ook in de winkels. 

Maandag 10 Info avond middelbare

Na een ochtend werk, boodschappen doen in de middag en lekker veel knuffelen met de kleintjes, konden we in de avond door naar de middelbare. Eerst kregen we de mogelijkheid te praten met docenten uit het eerste jaar en een kijkje te nemen in het lesmateriaal, vervolgens hoorden we van alles over leerlingen en hun mobieltjes (waarbij het toch fijn is een bevestiging te krijgen dat streng zijn over het smartphonegebruik lang zo slecht niet is – al denkt June daar natuurlijk anders over). Binnenkort meer! 

Ons avondeten: pasta! Inclusief een berg champignons dus 😉

Tot slot gingen we naar een lokaal en maakten kennis met de mentor. Tussen alles door kwam ineens écht binnen dat ze nu gewoon op de middelbare school zit. Gek he? Door alle hectiek van afgelopen maanden gunde ik mezelf niet om stil te staan bij dit gevoel, maar nu moest ik wel. In elk geval keerden Ro en ik allebei met het gevoel naar huis dat we de juiste keus hebben gemaakt met deze middelbare en voelt het allemaal goed. 

Dinsdag 11 Schoolfoto

In de ochtend besloot ik spontaan dat ik even wat anders wilde in huis. Iets meer herfst ook. Bovendien had ik nog een lijst nodig en dus ging ik naar Xenos. Uiteindelijk keerden we ook terug met honderdduizend andere dingen; beetje jammer! Al ziet het huis er een stukje sfeervoller uit. En herfstiger dus. 

Gisterochtend waren Rose en May al apart op de schoolfoto gegaan, maar vandaag mochten ze nog een keertje samen. Dramatisch natuurlijk, omdat alles tegen leek te zitten en ik last-minute keihard richting school moest racen met twee kinderen die werkelijk geen enkele zin hadden om ook maar enigszins mee te werken. Maar goed, we haalden het net en volgens mij wordt het een superschattige foto! 

Daarna gingen May en ik lekker naar huis, samen kroelen op de bank en spelen met van alles. Ik geniet hier zo van! de quality time die we lang niet gehad hebben. En zij ook, ik merk het aan alles. Even één op één aandacht. 

Woensdag 12 Info avond groep 1

Rose plofte net na twaalven naast me en voelde warm aan. Drie uur later viel er iets uit Junes hoogslaper en weer drie uur later ging de wekker. Topnacht dus weer! Ik besloot Rose thuis te houden, omdat ze behoorlijk warm voelde en witjes zag. Daardoor hadden we een vrij rustige pyjamadag eigenlijk. Ook weleens lekker. 

Ik had een soort opruim- en schoonmaakmanie, ontdekte dat onze wasmand toch een bodem heeft en heb zelfs gestreken. Moet niet gekker worden! Wel prettig voor het huis natuurlijk, het was weer nodig. Nadat de kleintjes op bed lagen, ging Ro naar de voetbaltraining en sprong ik nog snel onder de douche om weer wat fitter te worden en maakte me klaar voor de tweede informatieavond deze week: die van groep 1 dit keer. 

Kleine sneak preview

Hoewel ik de juffen al een beetje kende en groep 1 natuurlijk allang heb meegemaakt, was het goed een kleine opfriscursus te krijgen. Bovendien is het leuk om te zien waar ze allemaal mee werken. Voor de ouders hing er een verrassing: de opsteker van alle kinderen. Rose vindt dat ik heerlijke patatjes bak 😉 Die steek ik toch maar mooi in mijn zak! 

Superleuk trouwens: ik kreeg vandaag een HomeWorkTime gezinsplanner toegestuurd. Review volgt nog, maar ik ben nu al echt ontzettend enthousiast! Eindelijk iets dat aansluit op mijn chaos 😉

Donderdag 13 Werk 

Ik vermoed dat ik me in een soort nasleep van gisteren nog steeds behoorlijk vermoeid voelde. Er kwam eigenlijk maar weinig uit mijn handen. Dat ik bovendien honderdduizend dingen bedacht om te gaan doen komend jaar, hielp vast ook niet mee. Ik wilde het liefst overal tegelijkertijd aan beginnen en liep daardoor wat vast. 

Kwam ook binnen: de Lumies op zoek naar avontuur. Binnenkort een review!

’s Avonds wilde ik eigenlijk naar dansen gaan, maar ik had eigenlijk helemaal geen motivatie of zin. In tegenstelling tot wat ik normaal zou doen, liet ik het nu voor wat het was en plofte naast Ro op de bank: lekker Expeditie Robinson kijken. Al werd het maar een halfuurtje, want toen viel hij in slaap. Ook doodop van de afgelopen dagen. Niet veel later besloot ik ook maar te gaan slapen. Spannender dan dat werd het niet haha. 

Vrijdag 14 Werk en weer die kleine logee! 

Helaas heeft mijn zusje het ook flink te pakken. Helaas voor haar althans. Voor ons werd het daardoor een klein feestje, want ons neefje kwam spontaan nog een nachtje logeren! In de middag ging Ro met ze naar de kinderboerderij en werkte ik hard door. 

Althans, hard doorwerken deed ik zeker, maar ik had echt continu trek! Tussen de bedrijven door ben ik zo’n vijf keer naar beneden gelopen voor brood, een appel, twee volle glazen thee, noodles en chocola toen ik het echt niet meer uithield. Ellende. Ik kon ook alleen maar aan eten denken. Vrouwen en hormonen… Heb echt de zelfbeheersing van Rupsje Nooitgenoeg op deze momenten. 

Maar goed, aan het eind van de dag kon ik wel tevreden naar mijn complete lijstje kijken en vrijwel alles afstrepen wat erop stond. Echt de betere dagen. Dat Ro vervolgens beneden op me wachtte (klinkt romantischer dan het is trouwens, hij kookte gewoon vandaag) met patat en de lekkerste kippenvleugeltjes ooit, maakte alles nog beter. 

Hoe was jullie week? En heb jij ook weleens zo’n enorme trek in van alles? Geef je daar dan aan toe of juist niet?

Lees hier Huize Lotus Writings 63 en Huize Lotus Writings 65

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.