huize lotus writings

Huize Lotus Writings 63 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 1 Shoppen en voetbalwedstrijd

We begonnen de dag goed! Meteen in de vroege ochtend reden June en ik naar Alexandrium in Rotterdam om lekker te gaan shoppen. Konden we meteen alle H&M bonnen opmaken die we afgelopen twee jaar verzamelden tijdens verjaardagen (op de één of andere manier vergat ik die continu, maar het scheelde ons nu een mooi bedrag). 

Echt mijn favoriet: Surinaamse kip! 

Na afloop aten we een lekker broodje bij Hema. Wel verdiend. Inmiddels had ik een lamme arm van al dat sjouwen en rugpijn. Ben niks meer gewend natuurlijk, omdat we normaal alles online bestellen 😉 Maar goed, een broodje later konden we er weer even tegenaan. Ik kocht nog een cadeautje bij Hema, make-up spulletjes voor ons allebei (the joys of having a teen) en nieuwe borstels. En toen was het eigenlijk alweer tijd om naar huis te gaan. 

Of beter gezegd, naar de voetbal. Ro speelde in de buurt, dus we gingen even kijken. Al weet ik niet of dat nu echt handig was, want vanaf het moment dat we het terrein opliepen ging het bergafwaarts met het spel. Oeps! Thuis aten we snel wat, brachten de kleintjes naar bed en sloten de avond af met Dance, dance, dance, terwijl June spontaan bij oma bleef logeren.  

Zondag 2 Werken

De zondag ging eigenlijk volledig op aan werk. Wel prettig: ik schreef een stuk of zeven blogs achter elkaar, alweer een tijd geleden dat ik zo lekker in de ‘flow’ zat. Veel spannender dan dat werd het trouwens niet. Behalve ’s nachts dan: Rose vond het nodig om 5 uur al op te staan. 

Maandag 3 Werk, school en een monsterfile 

Terwijl de kinderen op school zaten en Ro nog even ging liggen, besloot ik weer door te gaan waar ik de dag ervoor gebleven was. Al vind ik het nog steeds verraderlijk: zit je net lekker in je blog, moet je alweer rennen richting school. 

’s Middags maakte ik wat werk af, haalde Ro boodschappen met May en ging naar zijn zusje, omdat ze jarig was. Richting drie uur app’te hij al dat het later zou worden: hij stond namelijk in de file en de toegangsweg richting onze woonplaats was volledig afgezet. Ik ging Rose dus alleen halen en kwam thuis met twee dames. Haar vriendinnetje kwam lekker spelen. 

Uiteindelijk kwam Ro pas rond zes uur thuis. Gelukkig had May al die tijd benut om lekker te slapen, want even eerlijk: je moet er toch niet aan denken om drie uur lang in het gezelschap van een ongeduldige peuter te moeten verkeren

Dinsdag 4 

Op de één of andere manier overkomt me wekelijks dat ik achteraf dus echt geen flauw idee meer heb wat we dinsdag ook alweer deden. Mijn telefoon verraadt ook weinig, behalve dan dat we rijst op hebben met kippenpootjes en groenten. En dat de Feelgood Challenge steeds beter begint te lopen. Zo mooi om te zien! Zoveel vrouwen die elkaar een hart onder de riem steken en elkaar steunen. 

Navraag bij Ro leerde me dat we de boodschappen hebben gehaald met elkaar, daarna naar de bakker gingen en dat ik verder een beetje chagrijnig was. Misschien dat ik daarom de dinsdag gewoon uit mijn gedachten verbannen heb haha! 

Woensdag 5 Sleepover bij Charlotte

Onderweg naar school bedacht ik het lumineuze plan om tikkertje te spelen. Het gevolg? Een flinke botsing tussen onze jongste twee dames en een kapotte knie. May besloot niet meer te kunnen wandelen en gymmen. Dat wil zeggen, tot het moment dat de les al vijf minuten bezig was. Toen wilde ze natuurlijk wel stante pede richting de gymzaal. Het is een fase, toch? 

’s Middags had Rose geen zin in de gym, maar ging wel (houdt elkaar lekker in balans) en na het avondeten verliet ik de obstinate bende van ellende. Ik ging namelijk logeren in Haarlem bij Charlotte. Zo lief! En het scheelde aanzienlijk, want ik had anders de volgende dag vermoedelijk moeten filerijden richting het Hoge Noorden. Was echt heel erg gezellig! 

Donderdag 6 PR Bureaus in Amsterdam en zwemmend naar huis 

’s Ochtends brachten we na het ontbijt haar zoontje Ifan naar school en liet hij me zien waar hij in de klas zit. Zo leuk! Een kop thee en goed gesprek later stond Kimberly voor de deur om ons op te halen. Niet veel later sloot Lisette zich bij ons aan en nog weer wat minuten later was ons gezelschap compleet. 

Samen met Miriam, Fleur, Charlotte, Kimberly, Lisette en Marjolein gingen we op bezoek bij verschillende PR bureaus in Amsterdam. Zij vervolgden hun weg naar Stokke, maar daar hadden Lisette en ik geen tijd voor. Na een interessant bezoekje aan The X-Factor en House of Rebels, was het alweer tijd om richting huis te gaan. De plicht riep te hard. Helaas trouwens, want inmiddels was het noodweer: overal lagen diepe plassen.

Toch zijn dit soort dagen extra leuk om weer thuis te komen. Ik heb de meisjes helemaal plat geknuffeld! In eerste instantie wilde ik die avond nog naar dansen – omdat ik me begin deze zomer voornam weer te gaan sporten. Maar ergens vind ik de drempel nog wat te hoog, geloof ik. Vooralsnog verzin ik de mooiste smoezen om toch niet te hoeven doorzetten. Volgende week weer een poging. 

Vrijdag 7 Werk en uit eten

Overdag ging ik lekker aan de slag, terwijl de kleintjes zich beneden vermaakten. En richting het eind van de middag kon ik als altijd weer keihard gaan haasten, omdat de tijd me inhaalde. We gingen namelijk uit eten met de familie, omdat mijn oma eind augustus jarig was. 

De keus was gevallen op restaurant De Wensboom in Barendrecht, gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanaf het moment dat we binnenkwamen werden we zo liefdevol ontvangen. Echt heel mooi. Het ontroerde me ook een beetje. Die oprechtheid, passie voor het werk en briljante grapjes tussendoor. 

Het was echt een hele fijne avond samen. Symbolisch gezien was de extra lege stoel mooi. We misten mijn opa en zo was hij er toch een klein beetje bij. 

Hoe was jullie week? 

Lees hier Huize Lotus Writings 62 en Huize Lotus Writings 64

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.