Huize Lotus Writings 61 | Chaos met een gouden randje

Zaterdag 18 Klein beetje werken én feest!

’s Ochtends legde ik de laatste hand aan het mini-taartje dat ik voor neefje J. had gemaakt en ging snel aan de slag voor mijn blog. Vervolgens werd het alsnog een beetje haasten. Want hoewel we best op tijd waren begonnen met alles, dacht ik, bleek last minute nog van alles gedaan te moeten worden. Oeps! Zo kwamen we een uurtje te laat aan, terwijl we vooraf nog hadden beloofd aan mijn zusje haar te gaan helpen met van alles.

Daarna wel ruimschoots goedgemaakt trouwens. Ze had echt heerlijk gekookt: grote schalen nasi, bami en lekkere kippenvleugels met sla en stokbrood (gesneden door ondergetekende; tot zover mijn bijdrage aan het culinaire hoogstandje) met brownie en ijs toe. Zo lekker! Ik heb twee keer extra kip genomen. En twee keer brownie. Rollend naar huis dus!

Zondag 19

Vandaag konden we even bijkomen van al het verjaarsgeweld. Ro zat beneden met de kleintjes en ik ging hard aan de slag. Heel romantisch was het allemaal niet. We waren echter wel vijf jaar samen vandaag. Toch weer een mijlpaal gehaald! Tegelijkertijd zijn we ook niet zo heel erg van de romantiek en het vieren van dit soort momenten, dus het paste wel bij ons.

In de avond bestelden June en ik lekker pizza en at hij bami van gisteren. Vrijwillig. Ik snap het trouwens wel hoor, het was superlekker, maar ik had zo’n trek in pizza! En met al dat wandelen tijdens de verjaardagen heb ik er vast wel een complete Domino’s vanaf gelopen. Toch?

Maandag 20 Neefje jarig!

Ons neefje was officieel jarig vandaag. 2 jaar.. Tijd vliegt! Om dat te vieren besloot mijn zusje met mijn zwager en neefje naar de Speeldernis te gaan. Ik moest thuis wachten op een pakketje dus kon helaas niet mee – al bleek het er later te stikken van de wespen. Dus omwille van de kinderen en andere volwassenen aldaar was het denk ik maar beter dat ik niet mee kon.

Maar het was verder fantastisch, vertelde Ro. De foto’s zeiden alles. En Rose’ reactie bij thuiskomst ook: ‘We mochten zelfs vies worden!’ Geweldig toch? Ideaal om nog eens naartoe te gaan buiten het wespenseizoen, lijkt me. Of gewoon komend jaar in het voorjaar, dan is het sowieso veilig. In plaats van mezelf te wentelen in de modder zat ik dus thuis en te werken.

’s Avonds aten we pasta en niet veel later was ook June weer thuis. Zij was namelijk lekker gaan shoppen met oma en keerde terug met wat spulletjes van de Bodyshop en een mooie nieuwe trui. Goed om vast te hebben! Ze maakt zich langzaam klaar voor de middelbare, ik volg mentaal (iets trager, maar toch).

Vrijdag 24 Afscheid, Jump XL en lekker eten

Ik voel me een beetje weemoedig. Ro gaat een weekend weg met mijn zwager, zijn broer en neefje, net als zo’n 80.000 andere Nederlanders. Ze gaan namelijk naar Spa. Vandaag is onze laatste dag samen voor het weekendje (wat klinkt dat trouwens dramatisch) en ik voel me een beetje gek. Ga hem missen. Tegelijkertijd ben ik hartstikke blij voor hem, want wat moet dat geweldig zijn als je al jaren fanatiek Formule 1 volgt!

June werd rond 12 uur opgehaald door haar oom en nichtje voor een paar uur springen bij Jump XL Rotterdam. Ze vertelde dat ze een arabier-flikflak-achteruit salto-koprol achteruit had gedaan. Bizar! Als ik zoiets probeer, lig ik waarschijnlijk een paar weken in het ziekenhuis omdat ik alles gebroken heb.

Vandaag heb ik veel gewerkt. Althans, veel mijn best gedaan. Maar omdat ik dan met 100 dingen tegelijkertijd bezig ben, lijkt er weinig uit mijn vingers te komen. Weet niet goed hoe dat komt. Vanavond laat ik de boel maar weer gewoon de boel. Samen televisie kijken, misschien een potje kaarten… Heerlijk. Omdat Ro het avondeten mocht kiezen, eten we lekker ossenhaas met champignonsaus en patat. Kijk ernaar uit, lang niet op! ’s Avonds keken we Marlon en gingen op tijd naar bed, wat maar goed was ook.

Lees hier Huize Lotus Writings 60 en Huize Lotus Writings 62

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.