huize lotus writings

Huize Lotus Writings 60 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 60 – Een beetje karig overzicht, omdat mijn telefoon er een beetje mee stopte en ik daarom genoodzaakt was zo’n 1500 foto’s te verplaatsen naar mijn harde schijf. Maar goed, we roeien met de riemen die we hebben 😉 

Huize Lotus Writings 60

Zaterdag en zondag 11 en 12

Ons neefje kwam logeren! Zo leuk 🙂 Ik voeg het maar even samen, omdat ik zelf ook veel aan het werk was en het allemaal een beetje in elkaar over liep. Maar het was zo gezellig. Hij kwam lekker knuffelen, heeft heerlijk liggen slapen en het was leuk om een logé te hebben. Ook voor de meiden natuurlijk, die het fantastisch vonden.

Maandag 13 Hellendoorn

Enigszins zenuwachtig reed ik richting Avonturenpark Hellendoorn. Natuurlijk, ik had enorm veel zin in een dagje pretpark, maar in deze tijd van het jaar vinden wespen het daar vaak ook fantastisch. Dus toen Ro opmerkte dat de zon doorbrak, kon ik niet anders dan zoetzuur glimlachen. ‘Ja, … fijn!’ Maar ik had mazzel. Niet alleen viel het eenmaal daar reuze mee met die nare beesten, ook begon het al snel te betrekken.Avonturenpark Hellendoorn

Het was echt een hele leuke dag. Perfect ook voor ons gezin: May kon vrijwel overal in, June had genoeg uitdaging in de vorm van de achtbaan (waarin ze vijf keer achter elkaar kon, omdat het relatief rustig was) en ik offerde me intussen wel op om rondjes te draaien in de caroussel (nog altijd wat rillerig na ons avontuur op de monorail). En toen het begon te regenen zochten we ons heil in Bella’s Swingpaleis – ideaal! 

Prima verdeeld. Na afloop reden we langs de Mac. Kostte enige moeite om een warme hamburger te krijgen, maar daarna konden we weer door richting huis. Overigens was ik wel even bang dat ze erin hadden gespuugd na mijn klacht. Maar serieus; ik betaal niet voor een halflauw broodje toch? 

We waren blij dat de kleintjes hun tanden al hadden gepoetst na het eten en hun pyjama’s droegen, want die konden meteen in één moeite door naar bed thuis. Ideaal! Zeker omdat we zelf ook best een beetje moe waren. En onze energie was hard nodig deze week! Als afsluiter keken we nog even samen naar de aflevering van editieNL over telefoonangst. Viel me gelukkig alles mee. Bovendien waren de ontzettend leuke reacties (ook uit onverwachte hoek) echt heel tof!

Dinsdag 14 Nieuwe keuken en naar oma

In de vroege ochtend reed Ro naar Ikea voor de laatste ontbrekende elementen aan ons nieuwe keukenblok en ging ik bij mijn opa’s huis wat spulletjes uitzoeken. Blijft toch regelmatig tranen wegslikken: al die herinneringen! Maar het was fijn om te doen, want die herinneringen maken het natuurlijk juist ook heel mooi. Bovendien klaag ik al tijden dat ik ons huis zo ‘clean’ vind en dat er weinig persoonlijkheid in terugkomt. Dat komt nu wel goed.

‘s Middags werkte hij samen met June heel hard door om alles in elkaar te zetten. Rose, May en ik reden naar mijn oma toe om daar lekker te knuffelen en kletsen met haar. Zo mooi om haar te zien genieten van hun aanwezigheid. En het is fijn om bij elkaar te zijn.

Eenmaal thuis bewonderden we de noeste arbeid. Ze waren zo ontzettend goed bezig geweest! Bovendien ziet het er echt heel mooi uit. Het geeft zoveel extra ruimte en bovendien hebben we eindelijk een echte oven. Kan niet wachten om erin te bakken. ‘s Avonds heb ik ook meteen alles ingeruimd.

Woensdag 15 Werken

De woensdag liep een beetje raar. Ro ging op pad met mijn vader en zwager om grote meubelstukken uit de huizen van beide opa’s te verplaatsen/verhuizen/naar het grof vuil te brengen. Ze hadden dus een behoorlijk intensieve dag. Ik zelf bracht de meisjes rond 11 uur bij mijn moeder en zusje waar ze lekker konden spelen met ons neefje.

‘s Middags ging ik hard aan de slag en schreef een aantal blogs vooruit. Heel spannend was het allemaal niet, maar wel noodzakelijk. Voor mijn gevoel heb ik 100.000 dingen te doen en komt daar niet veel van terecht.

‘s Avonds had Ro nog even een stressmomentje. Het was allemaal iets uitgelopen en hij moest om 19.00 uur in Amsterdam zijn voor de première van The Equalizer 2, samen met een collega. Gelukkig ging alles allemaal net goed en haalde hij het wel. Gelukkig maar trouwens: het bleek de beste actiefilm die hij in jaren heeft gezien! Waarom? Dat staat in de blog 😉

Donderdag 16 Bakken zonder mixer

Ik stond ‘s ochtends meteen te popelen om aan de slag te gaan. Eindelijk bakken in de nieuwe oven. Tot mijn grote tevredenheid constateerde ik dat hij nauwelijks geluid maakte tijdens het opwarmen – in tegenstelling tot de vorige. Op de één of andere manier vergelijk ik in het begin graag hoeveel beter het nieuwe is ten opzichte van het oude, herkenbaar? Alleen toen diende er zich een probleempje aan: de mixer wilde niet meer.

Op aanraden van iemand in een internetforum besloot ik de boter te smelten en de ingrediënten voor de cake verder door het beslag te roeren. Dat lukte gelukkig prima, al verzuurde mijn bovenarm wel. Dat compenseerde ik maar met een beetje beslag om te snoepen. Een krap uurtje later prikte ik met een satéprikker in de cake en hij was zo stevig! Niet zompig, zoals in de vorige oven standaard het geval was. Nog een pluspuntje voor de oven dus. Daarna maakte ik brownie. Gelukkig hoefde ik daar eigenlijk ook geen mixer bij te gebruiken.

Alleen voor Junes Oreo Cheesecake wel. En die had mazzel, want daarvoor haalden we een nieuwe mixer. Superfijn ding, inclusief staafmixer en allerlei andere extra’s. Waar we ooit eens een uur lang Oreo koekjes stonden te verkruimelen met een zakje en deegroller (wat dan weer wel heel handig is voor de lijn en het oefenen van je spierkracht), was het hele klusje is minder dan zeven seconden gepiept.

Vrijdag 17 Junes verjaardag!

Eindelijk! Onze oudste dochter werd 12 vandaag. Wat een leeftijd. Ongelooflijk ook dat het inmiddels gewoon alweer twaalf jaar geleden is dat ik haar voor het eerst in mijn armen mocht nemen. En ze is nog steeds zo geweldig lief en mooi als toen. Speciaal voor haar verjaardag bakten we croissantjes in de nieuwe oven. Had ik al gezegd hoe ongelooflijk blij ik ben met onze nieuwe oven? Al hadden ze er wel iets minder lang in gekund… 😉

Niet veel later ging ik nog even aan de slag, kleedden we ons om en reden richting haar oma – waar de verjaardag plaatsvond. Klein foutje mijnerzijds: dat had ik even niet helemaal gemeld in de uitnodiging waardoor sommige gasten (bijna) bij ons op de stoep stonden. Oeps! Gelukkig kwam het allemaal goed. We hebben zo’n fijne dag en avond gehad! Zoveel liefde en gezelligheid. En eten. De foto’s zeggen genoeg denk ik 🙂

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 59 en Huize Lotus Writings 61

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 60 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *