Huize Lotus Writings 6 (2020) | Nog een laatste keer…?

Wat had ik er zin in, op maandag althans! Ik zou deze week met bijna de hele dansgroep naar Alcazar gaan, waar ze een 80s/90s party organiseerden. Dat liep echter niet helemaal zoals gepland…

Huize Lotus Writings 6

Maandag 3 februari |

Ondanks de verkoudheid heb ik nog goede moed. Ik wil vrijdag naar Alcazar – een discotheek waar ik zo’n beetje mijn halve jeugd doorbracht. Het is eigenlijk de laatste keer dat het mogelijk is, want hij sluit komende zomer. Hoe lang kan zo’n verkoudheid nu helemaal duren?

Overdag werkte ik vooral. De webshop stond officieel online, ik moest mijn mailbox bijwerken en gaandeweg kwamen er nog zo’n 101 dingen bij op mijn to do list. Intussen hoestte ik lekker door. Het werd dus niet echt een spannende dag, vooral een grieperige.

Dinsdag 4 februari |

De aanmeldingen voor de gratis cursus overtroffen echt mijn verwachtingen. Zo blij mee! Eigenlijk ben ik toch vooral daar bezig mee bezig geweest vandaag. Na schooltijd mochten de meiden lekker knutselen en deed ik niet heel veel meer. T zijn wat dat betreft niet de leukste weken om te beschrijven in het overzicht haha, gebeurt echt letterlijk niet veel meer dan tijd doorbrengen met het gezin, eten, slapen en werken.

Woensdag 5 februari | Picknick en buitenspelen

Na een ochtend werken haalde ik de kleintjes uit school. Eenmaal thuis rende een klasgenootje van May onze kant op. Al snel besloten ze te willen buitenspelen. En omdat het zulk fantastisch weer was, ging ik niet lang daarna in op het verzoek van Rose om lekker te picknicken. Het jongetje at gezellig een paar boterhammetjes mee en ze leefden zich uit met stoepkrijt, springtouw, Schipper mag ik overvaren en verstoppertje. Heerlijk toch? Kreeg meteen een echt lentegevoel!

Donderdag 6 februari | Nog steeds verkouden

Helaas blijft de verkoudheid aanhouden. Ik voel me nu al twee weken beroerd, hoest regelmatig (al lijkt dat iets minder) en heb het wat benauwd. Gelukkig is de pijn in mijn kaken gezakt en ook de bloedneuzen lijken iets minder te worden. Maar goed, echt lekker is het dus allemaal nog niet.

Het werk ging echter gewoon door. Misschien zou ik ook kunnen gaan liggen, maar eigenlijk vind ik het schrijven juist wel ontspannend. Al merkte ik zo richting 14.00 uur dat ik echt even op was. Ik klapte de laptop dicht, pakte een boek en ben lekker gaan lezen. Tegen de tijd dat de kleintjes weer thuis waren, kon ik er weer tegenaan. Min of meer althans.

We keken samen Married at first sight en aten lekker patat met ossenhaas. In complete stilte! Dat is echt zo’n luxe af en toe.

Vrijdag 7 februari | Geen stem, geen Alcazar

Hoewel ik ergens nog goede hoop had dat ik het gewoon kon forceren, wist ik eigenlijk vrijdagochtend al dat het hem niet meer ging worden. Ik kon mezelf nauwelijks verstaanbaar maken. Handig met twee meisjes die het fantastisch vinden om streken uit te halen.

Toen ze op school zaten, ben ik aan de slag gegaan met de website. Gelukkig zat de verkoudheid mijn productiviteit niet in de weg, want ik schreef zo drie blogs achter elkaar. Of zou dat komen omdat ik zo met de cursussen bezig was? Want hoewel dat leuk blijft om te doen, ben je dan toch minder creatief aan het schrijven.

Nou ja, ik dwaal af. Na de lunch bracht ik ze naar de muziekmeester op school, voor wie ze allebei iets in elkaar hadden geknutseld. Zo lief! Rose schrijft steeds duidelijker en beter. Tegenwoordig hoef ik haar niet meer te helpen. Het was al snel weer tijd om terug te gaan. Thuis viel ik echter bijna in slaap op de bank. Zo moe! Na een uurtje werden ze door een vriendinnetje opgehaald met haar moeder om in de speeltuin te spelen. Ro kwam al snel thuis en we spraken de avond nog even door.

Omdat ik niet naar Alcazar ging, kon hij zaalvoetballen. Dat ik de goede keus had gemaakt, bleek wel uit het feit dat ik al vroeg in slaap viel. En hoewel ik een paar keer wakker werd ’s nachts, weet ik ook zeker dat ik zo’n avond nooit had volgehouden. Dus wat dat betreft de goede keus gemaakt!

Zaterdag 8 februari

Tegen de tijd dat ik opstond, maakte Ro zich al klaar voor de zwemles. Hij ging deze week mee, ik bleef lekker thuis. En eigenlijk bleef het vooral een heel rustige dag. June keek met May film op haar kamer, Ro en ik Expeditie Robinson (Nederland tegen België) op Videoland en Rose had een feestje.

Na afloop mocht ze blijven spelen en eten bij een vriendinnetje, dus haar dag kon niet meer stuk. Toen ze op bed lagen, keken we natuurlijk Wie is de mol. Zo spannend weer!

Zondag 9 februari

Ro ging met de jongste twee naar de première van Sonic. Zelf ben ik vooral op de bank gaan liggen met mijn laptop. Beetje in het kader van je moet toch iets. Mijn stem is nog steeds grotendeels weg, dus ergens was het beter dat June boven zat en ik niemand had om tegen te praten.

Ik maakte een nieuwe homepage voor Bloggen Baart Kunst, schreef het verslag uit van Wie is de mol? en besloot daarna nog wat filmpjes te kijken. Na 16.30 stormden twee uitgelaten kleuters binnen, omdat ze met Sonic op de foto mochten én patatjes hadden gegeten. Na het eten keken Ro en ik Holland vs België, hebben erg gelachen. En toen was de week alweer om! Hopelijk komende week wat beter met meer stem – is toch best handig haha. Dat merk je pas als je hem niet meer hebt.

Hoe was jullie week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 6 (2020) | Nog een laatste keer…?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.