huize lotus writings

Huize Lotus Writings 59 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 59 – We sjouwden ons een breuk na een spontaan middagje in de airco van Ikea, bezochten Janneman Robinson en Poeh en gingen een dagje op bezoek bij June die met haar opa, oma en nichtjes in Limburg zit. 

Zaterdag 4 Werken & Bad Moms

’s Ochtends vroeg lag ik half slaperig te peinzen. Welke dag is het ook alweer? Af en toe ben ik zo verschrikkelijk moe dat ik het gewoon niet meer weet. Pas toen ik besefte dat we vanavond pannenkoeken gingen eten, kon ik logisch concluderen dat het zaterdag moest zijn. Tijd voor drastische maatregelen, besloot ik, en ik begon de ochtend met een kommetje matcha. Het hielp zowaar, want ik kreeg een energieboost waarmee ik meteen aan de slag ging.review matcha thee

Eigenlijk heb ik vanaf dat moment zitten werken tot ik echt naar beneden moest voor de pannenkoeken. Niet per se mijn favoriete bezigheid in die bloedhitte trouwens, maar het eindresultaat zag er goed uit. Dat telt uiteindelijk ook toch? De kinderen zaten tot hun oren onder de poedersuiker en stroop, dolblij dat we dit weer eens aten. En dat maakte in één klap alle warmte weer goed. Een plakkerige knuffel later gingen ze naar boven en pakte ik de laptop nog even.

Ik voel een soort onrust – wel van het goede soort – en wil weer stappen zetten op het gebied van professionaliseren. Dat zijn wel meteen de momenten dat je het liefst 20 uur extra per dag zou hebben trouwens, maar goed. Uiteindelijk is dat gewoon niet zo en is ontspanning ook belangrijk. Daarom zetten we Bad Moms op – een film die ik al heel lang wilde zien, maar wat er steeds niet van kwam. Echt hilarisch! Ik heb zo gelachen, vooral vanwege de herkenbaarheid. Heerlijk eerlijk!

Zondag 5 Werk en afscheid van June

Ik heb eigenlijk de hele dag gewerkt. Door een opmerking over categorieën en een betere verdeling op je blog, besloot ik die van mij eens onder de loep te nemen. En zoals altijd met dit soort dingen was ik er meteen een hele dag aan kwijt. Irritant dat ik zulke klusjes dan niet op de langere baan kan schuiven of gedoseerd kan afmaken. Maar goed, we zijn weer een stapje verder.

Ik ging hard aan de slag en dankzij de ventilator overleefde ik de hitte 😉

June ging ’s middags weg naar haar opa en oma, omdat ze komende week met hen en haar nichtjes op vakantie gaat naar De Lommerbergen. Stiekem ging ik haar natuurlijk verschrikkelijk missen, maar tegelijkertijd is het mooi dat ze die tijd samen doorbrengen. Onbetaalbaar! Het was wel stil ’s avonds, dus was blij toen ze me app’te en we even konden kletsen voor het slapen gaan. Toch een voordeel aan de telefoon die ik soms nogal vervloek.

Maandag 6 Boodschappen en Ikea

Ik ging met twee goedgemutste zusjes naar de winkel en dat alleen wal al reden voor een klein feestje. De dames luisterden netjes, hielpen me bij van alles en zeurden maar één keer om een mandarijntje. Waarbij je eigenlijk al kan aantekenen dat ik kamp met luxeproblemen, omdat ze zeuren om fruit en niet om snoep. 

In de middag ging het shoppen daarom onverminderd verder. Na een heerlijke fruitsalade en lunch, in de vorm van havermoutpannenkoekjes, reden we door naar Ikea. En ook daar ging het eigenlijk best goed tot ik stond te stuntelen met een lijstje op mijn telefoon waar ik niet bij had geschreven waar alles lag. Dat leverde een zoektocht op die me de halve middag kostte en waarbij de dames het halve magazijn op stelten zette. Ze kropen overal in, op, tussen… Eigenlijk niet heel handig allemaal dus. Uiteindelijk heb ik de helft bij elkaar kunnen gooien en ben toen maar gaan afrekenen.

Thuis droeg ik de ruim tachtig kilo naar binnen, plofte op de bank en deed even niks meer. Nu is het namelijk afwachten wanneer Ro in zijn boormachine klimt 😉 Ik hoop snel, want ben niet zo geduldig. ’s Avonds keken we Good Girls. Wat een spannende, maar gelukkig ook grappige serie!

Dinsdag 7 Winnie de Poeh en creatief met theezakjes

Rose en ik mochten vroeg in de ochtend al op pad richting Amsterdam voor een screening van Janneman Robinson en Poeh. Wat een leuke manier om je dag te starten! Onderweg kletsten we honderduit over zo’n beetje alles, we lachten om haar grapjes en ik heb echt van elke minuut genoten. Zeker omdat we niet zo heel veel tijd met zijn tweetjes hebben, zijn dit soort momenten me extra dierbaar.

De film was bovendien fantastisch – wat toch altijd fijn is – het was leuk om Fleur en Linda even te zien en we mochten na afloop buiten genieten van gebakjes tijdens de High Tea. Helaas voor mij zat er een behoorlijke hoeveelheid wespen in de buurt, al hield Fleur ze als een held voor me tegen. Ik vond haar al een behoorlijke stoere survivor en nu helemaal. Ik besloot weg te gaan voor ik ergens in hysterie het halve terras zou meetrekken in mijn angst. Leek me verstandiger. Rose kreeg een prachtige knuffel van Iejoor als aandenken (haar nieuwe beste vriend) en we reden weer richting mijn ouderlijk huis.

May zat lekker in een tobbe in de tuin, mijn vader ernaast onder de parasol. Het beetje schaduw dat er was hebben we optimaal gebruikt met zijn vieren. In de zon was het bijna niet te doen: 38 graden! Ik weet niet wanneer de laatste keer was dat ik die temperatuur heb meegemaakt. Ik vond op zolder een paar mooie schatten die mee naar huis konden, zoals deze crea Theezakjesboeken. Leuk voor kerst 😉

Woensdag 8

Een paar weken geleden nodigden Junes opa en oma ons uit voor een dagje bij hen op het vakantiepark. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. Samen met tante reden we twee uur lang richting Midden-Limburg en hebben een dag lang genoten van het park en alle faciliteiten. Al waren die laatste niet eens heel erg nodig. De kinderen vermaakten zich wel in de bosrijke omgeving en met waterpistolen. Ze hadden lol terwijl wij even konden bijkletsen.

In de middag gingen we lekker zwemmen. Uiteindelijk hielden we het twee uur vol – iets wat ik best knap vind, aangezien ik helemaal niet zo’n passieve zwemmer ben. In het water wil ik het liefst baantjes trekken een halfuur stilzitten in een willekeurig peuterbadje is dan ook niet mijn favoriet. Gelukkig was er genoeg te doen: een golfslagbad, dobberen op een vlot en (mijn persoonlijke favoriet) lekker relaxen in het verwarmde buitenzwembad. Echt, zouden ze overal moeten doen.

We aten in de avond nog mee en vertrokken rond half 8 voor de terugrit. De kleintjes waren inmiddels behoorlijk moe en rozig, dus we waren nog geen kwartier onderweg en toen ze sliepen ze allebei. Was fijn om terug weer te kunnen praten met zijn tweeën. We zien elkaar eigenlijk veel te weinig besefte ik, moeten we wat aan doen! Rond half 10 plofte ik op de bank neer en zo’n halfuur later voelde ik me steeds vermoeider worden, net als Ro. Kort avondje dus, maar wel met een superleuke dag achter de rug!

Donderdag 9 Onverwacht logeer partijtje en op tv

De kleintjes gingen in de ochtend naar opa en oma, zodat ik kon werken. En halverwege de ochtend ontving ik ineens bericht van Editie NL – of ik naar aanleiding van mijn blog over belangst iets wilde vertellen. Voor de camera dus. Iets waar ik dus absoluut niet van hou, om ongeveer honderdmiljoen redenen. Maar tegelijkertijd vind ik ook dat we onze kinderen moeten leren dat je over je angsten moet heen stappen. In elk geval wel als ze ongegrond zijn. Wat kan er nu helemaal gebeuren? Het is een item van een paar minuten, meer niet. Bovendien weet je nooit wat er van komt.

Halverwege kwam dit rugzakje binnen. Hoe hij er verder uitziet? Dat zie je maandag!

Nu zeg ik dit allemaal heel stoer, maar ik had toch best een knoop in mijn maag. Geen idee waarom die onzekerheid dan toch de kop opsteekt eigenlijk. Hoe dan ook, ik besloot me de rest van de dag vol overgave op mijn blog te storten. Bovendien stond ons in de avond nog iets heel leuks te wachten: de kleintjes bleven logeren bij opa en oma en wij hadden voor het eerst sinds tijden weer het rijk voor ons alleen. En ik hou onwijs veel van onze dochters hoor, maar dit was toch een fijn cadeautje. Hebben we goed besteed met pizza!

Nadat we de pizza op hadden besloten we The Good Place te gaan kijken op Netflix. Ik hield het een paar afleveringen vol en viel toen zo in een diepe slaap op de bank. Halverwege opende ik kort mijn ogen om mijn lenzen te kunnen uitdoen en daarna sliep ik onvermoeibaar verder. Uiteindelijk zo’n 10 uur lang. Ik kan me niet herinneren wanneer ik dit voor het laatst had, maar lekker was het wel.

Vrijdag 10 Televisieopnames

Dat ik zo goed sliep, was maar goed ook natuurlijk. Want er stonden televisieopnames op het programma. Ik voelde me best zenuwachtig en vroeg op Instagram om hulp. Kreeg zulke lieve reacties! Dat deed me enorm goed en samen met de peptalk van Ro en die van een vriendin en familieleden de dag ervoor, was ik er toch klaar voor. Keurig om de afgesproken tijd stonden verslaggever en cameraman op de stoep. We deden eerst een interview binnen, daarna buiten. En zoals het meisje aan de telefoon al had gezegd: ze wisten me gerust te stellen en het was zowaar gezellig. 

Bovendien dacht ik ook: wat kan er nu helemaal gebeuren? Als het uitgezonden wordt (naar verwachting morgenavond trouwens) en het is een beetje raar, dan zou het ergste zijn dat je een meme wordt. Maar ook dan word je weer vergeten. Uiteindelijk is nieuws zo vluchtig. Dus ik besloot het helemaal los te laten. De rest van de dag zat ik nog wel een beetje op de naweeën van de opnames. Ik bakte een cake met matcha, maar die mislukte volledig. En ik deed pogingen om te werken, maar ook dat viel een beetje tegen. Nou ja, who cares, ik heb mezelf overwonnen en dat voelt heel fijn!

cake met matcha
De enige stukjes die er redelijk uitzagen.

June stond eind van de middag voor de deur. Het voelt goed weer compleet te zijn!

Waarin heb jij jezelf overwonnen?

Lees hier Huize Lotus Writings 58 en Huize Lotus Writings 60

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.