huize lotus writings

Huize Lotus Writings 58 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 58 – Afgelopen week zagen we onze familie lekker vaak, keken het complete seizoen van Orange is the new black (waarom maar 13 afleveringen?!) en informeerde Rose waarom Ro en ik nog niet getrouwd zijn… 

Zaterdag 28 Werk, werk, werk

Zaterdag was eigenlijk een beetje saai: ik werkte hard door en de kinderen speelden buiten. Soms is het ook niet meer dan dat natuurlijk!

Zondag 29 Voetbal en familie

Gek hoe snel zo’n maand voorbij raast. We zitten alweer bijna in augustus en ik heb er eigenlijk per saldo weinig van meegekregen. In de ochtend werkte ik hard door, in de middag ging hij met de overbuurman naar Feyenoord. Mijn zusje en zwager ook. En ik besloot spontaan lekker naar hun huis te rijden met de kinderen om de rest van de middag samen met mijn ouders en neefje door te brengen.

Ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om mijn outfits van Sans-Online op de foto te zetten.

En hoewel het wat regenachtig was, hebben we echt genoten. Maakt me zo dankbaar ook dat we allemaal dicht bij elkaar in de buurt wonen waardoor je dit soort momenten hebt. Veel later dan gepland, maar helemaal opgeladen kwamen we weer thuis. Althans.. Ik. De kinderen waren doodop en gingen lekker snel slapen. Konden wij mooi verder met Netflix en daarna Ranking the Stars.

Maandag 30 Schoolspullen met June

Sommige dagen lijken zoveel soepeler te lopen dan anderen. Ik geniet dan extra! Vandaag was zo’n dag. In de ochtend gingen we boodschappen doen (dus kan je nagaan), maakte Rose nieuwe vriendinnetjes bij de Albert Heijn en kocht ik voor een kapitaal aan gezonde ingrediënten voor mijn recepten met Matcha thee (amandelmelk, gebroken lijnzaad, amandelmeel… je kan het zo gek niet bedenken). Nu maar hopen dat het goed smaakt. matcha thee review

’s Middags stond er nog iets leuks op het programma: we gingen nieuwe schoolspullen halen. Dat neemt je meteen mee terug in de tijd! Ik vond dat eigenlijk altijd het leukst aan zo’n heel schooljaar. Nieuwe schriften waar je nog niets in had geschreven (en waar ik dan de eerste weken echt mijn uiterste best in deed, zodat het er heel netjes uit zag) en kaften… Al is dat laatste dus tegenwoordig niet meer dan een elastische hoes om je boek schuiven. Waar waren die dingen in onze tijd? Maar goed, het was fijn om lekker samen weg te gaan. En het is dat mijn moeder zat op te passen, anders hadden we er nog een terrasje aan vast geplakt. Dit zijn echt de leukste momenten met een oudere dochter!

Dinsdag 31 Bakken met matcha

Onderdeel van mijn matcha review is een lijst met baksels afwerken om te zien welk effect het groene theepoeder heeft op je maaltijd. Zo ook de frambozenontbijtcake. Boordevol vezels, maar tegelijkertijd met een kleur waar je niet heel blij van wordt. Desondanks smaakte hij wel goed eigenlijk. Komt misschien door de havermout en de lekkere verse frambozen, maar dan met een mild groene thee smaakje. Komende week vertel ik je er meer over! matcha thee review

Na de lunch gingen we aan tafel zitten en besloot ik dat we wel konden tekenen met mijn nieuwe Brushpens. Niet te lang trouwens – anders weet ik zeker dat die een platgedrukt puntje zouden overhouden aan al dat tekengeweld. We hadden namelijk nog iets belangrijks te doen: we gingen bij mijn oma op bezoek. Die was blij ons te zien en dat was andersom natuurlijk ook zo. We hebben een beetje bijgekletst en de kinderen tekenden vooral.

Op de terugweg begon Rose ineens over trouwen. Hoe dat zat, waarom we nog niet getrouwd zijn etc. Dus ik zei grinnikend: ‘Vraag het maar aan papa.’ Daar hoefde ik niet lang op te wachten…

Woensdag 1 Huisarts, opruimen en Mission: Impossible

Al om 8 uur hadden we een afspraak bij de huisarts om Rose’ oor te laten controleren. Scheelt op zulke momenten wel dat ze elke dag rond een uurtje of half 7 wakker zijn en je zelf dus ook in zo’n ritme zit – ondanks dat het vakantie is. Gelukkig heelt het wondje goed en we konden weer naar huis. Bij thuiskomst bakten we meteen lekker brownie.

matcha thee review

June nam May met zich mee om lekker een stukje te gaan wandelen en ik keek thuis met Rose televisie. Was fijn om even één op één aandacht te kunnen geven. Tegelijkertijd vond onze kleine dame het fantastisch om zo met haar grote zus op pad te gaan. Bij thuiskomst vertelden ze waar ze heen waren gelopen en het was een flink stuk. 

Intussen had ik bericht gekregen van een vriend van haar of ze zin had om samen te gaan zwemmen. De rest van de middag lag ze dus in een zwembad, zo’n elf kilometer verderop, en vermaakten wij ons met zijn drietjes thuis. Dat wil zeggen, tot ik besloot de complete huiskamer te verbouwen. Wat moet je per slot van rekening anders als het zo bloedheet is? Maar, ik moet wel zeggen, ik ben heel blij met het resultaat. De kinderen hebben echt een eigen speelhoek en mijn bureau staat nu boven, zodat ik daar kan werken. Veel meer rust. Behalve in de slaapkamer althans, waar nog een berg spullen staat te wachten op een nieuwe plek. review mission impossible fallout

In de avond ging Ro naar Mission: Impossible in Kinepolis (review verschijnt komende maandag) en deed ik nog wat werk.

Donderdag 2 Neefje op bezoek en werken

Wat ben ik blij dat we de boel hebben omgegooid beneden. Ons neefje kwam namelijk gezellig op bezoek. En we startten meteen goed met wat sap en een stukje brownie. Hij zat zo schattig te lachen tijdens het eten, terwijl zijn nichten hem af en toe stiekem een extra stukje toestopten. Gaat wat worden later! Daarna gingen ze lekker spelen met Duplo. 

Iets na de middag stonden mijn vader en zwager op de stoep met een kleine vrachtwagen. Ze waren namelijk bezig met het verhuizen van spullen uit de huizen van mijn beide opa’s en kwamen o.a. de salontafel van mijn opa brengen. Het is prettig om iets van hem in huis te hebben dat zo ‘leeft’ – om het zo maar te noemen. De kleintjes hebben uren met de tafel gespeeld en voor mij kleven er ook zoveel herinneringen aan.

Na hun vertrek (en dat van de kinderen) ging ik aan de slag. Ik schreef een paar blogs en ging door met de grote opruiming. Nadat de kleintjes op bed lagen, gingen we verder met onze nieuwe verslaving. We zitten namelijk al een week in het nieuwste seizoen van Orange is the new black. Of beter gezegd: we zaten. Want vanavond sloten we af met de allerlaatste aflevering. Ik wilde roepen naar de televisie dat ik er nog helemaal niet klaar voor was en dat we middenin het verhaal bleven hangen, dat ik graag wil dat het volgende seizoen nu (NU!) al klaarstaat. Maar het televisiescherm kleurde genadeloos oranje en dat was dat. Een vol jaar wachten dus. 

Vrijdag 3 Zo’n dag dat niks lukt

Na een wat minder productieve werkdag stiefelde ik naar beneden. Ik kan er dan zo de balen van hebben dat niks gaat zoals het moet. Ik ben moe, lamlendig en heb helemaal geen inspiratie. Alle stukjes die ik schreef waren zakelijk, weinig humoristisch en een beetje afstandelijk. Niet zoals ik wil schrijven. Gelukkig aten we lekker makkelijk patat; scheelde weer een culinair hoogstandje na zo’n dag die toch al niet lekker loopt. Daarna bracht ik de kleintjes naar bed en ging snel weer naar beneden. 

Eigenlijk voor niks, besefte ik me eenmaal daar. Terwijl Ro en ik op de bank zaten en kletsten, voelde ik mijn oogleden zwaar worden en wist ik dat het tijd was om naar bed te gaan. Het was nog geen 21.00 uur geloof ik, maar ik was zo moe. Misschien van de afgelopen dagen ook. Of mogelijk toch weer ijzertekort? Binnenkort toch maar eens laten controleren.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 57 en Huize Lotus Writings 59

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.