huize lotus writings

Huize Lotus Writings 57 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 57 – Waar de week voor mij redelijk relaxed voorbij kabbelde, kwam June van zeilkamp, ging meteen door naar Rockanje, Julianatoren en een nachtje logeren bij oma. Je kan in elk geval niet zeggen dat ze zich verveelt deze vakantie! Wij trouwens ook niet, want Rose moest onverwachts naar de huisarts… 

Zaterdag 21

Aan de ene kant vind ik loslaten allemaal prima te doen hoor, maar als één van de drie een paar nachtjes weg is dan mis ik ze enorm. Dus ik vond het heel fijn dat ik al om 8 uur kon plaatsnemen naast mijn moeder om richting Friesland te rijden. We gingen June ophalen van zeilkamp (waarvan binnenkort verslag) en reden op ons gemak richting Goingarijp.

We zaten allebei te genieten en kregen zo’n vakantiegevoel van het tripje. Eigenlijk zou ik daar best eens een huisje willen huren: overdag lekker aan een meer liggen of misschien door een pittoresk dorpje slenteren. Maar goed, terug naar het ophalen. Alle kinderen van die week kregen een certificaat (en dat waren er behoorlijk wat). June en haar vriendinnetje haalden CWO-1. Dat zegt me nog steeds niet heel erg veel trouwens, maar ik begreep dat het voor zo’n halve week een mooie prestatie is.

Na de foto’s en het afscheid van haar vriendinnetje reden we op de terugweg langs de Mac. Ik nam voor het eerst zoete aardappelpatat, maar die is me lekker! Echt een aanrader. Met mayonaise trouwens hoor, niet met die fritessaus. Daarna vervolgden we onze weg en viel June voor het eerst in haar bijna twaalfjarige leven in slaap in de auto 😉

Veel tijd om bij te komen hadden we niet: ze ging bijna meteen door met een ander vriendinnetje naar Rockanje om daar een nachtje te slapen. Bepakt en bezakt ging ze dus weer door. Wat dat betreft heeft ze natuurlijk ook enorm veel mazzel met dit weer!

Zondag 22 Rockanje

Zoals het een zelfstandig ondernemer betaamt, besteedde ik mijn ochtend aan werk. De middag trouwens ook. Ro zat intussen met de kleintjes in een Barendrechtse speeltuin waar ook een treintje rijdt. Normaalgesproken dan: vandaag was hij defect en moesten ze zo’n twintig minuten wachten tot de licht gestreste, bezwete conducteur/machinist hem weer aan de praat had.

’s Avonds ging ik June halen van het strand. Ze zaten lekker in een beachclub. Ik geef ze geen ongelijk, want wat was het nog lekker buiten! De meiden vermaakten zich wel aan het strand en ik schoof aan bij de oma, tante en oom van haar vriendinnetje. Was echt heel erg gezellig en we werden aan het eind van de dag nog getrakteerd op deze prachtige zonsondergang. Hoe mooi wil je het hebben?

Maandag 23 Rose 4: we hebben een kleuter!

Eindelijk is het officieel: we hebben een kleuter in huis. Eentje met een hoop bombarie zo nu en dan (hoort dat bij de fase?), maar ook een ontzettend lieve. Omdat ze eigenlijk maar één echte verjaardagswens had (behalve haar konijn), gingen we naar Julianatoren. Wat een heerlijke dag!

We hadden natuurlijk ontzettend veel geluk met het weer, maar eigenlijk zat alles gewoon mee. Ze lachten de hele dag, speelden en deden mee met Cas de Ranger, We leerden over dieren, ze keken verrukt toen Meneer Kaasgaaf voorbij kwam en wilden eigenlijk helemaal niet meer naar huis. Ze heeft een geweldige verjaardag gehad, constateerde ze zelf tevreden aan het eind van de dag, en wij ook.

Meer lezen? 

Ik schreef een brief aan Rose, Ro blikte terug op de afgelopen jaren en een bijzondere opmerking die hij kreeg én ze mag namens Lotus Writings een paar pakketjes met supertoffe goodies weggeven van HOTEL TRANSSYLVANIË 3!

Dinsdag 24 Opruimen en taart

Samen met mijn vader vertrok ik naar zijn ouderlijk huis (alhoewel ik even niet weet of je dat wel zo kan noemen wanneer je er niet bent opgegroeid?), omdat we daar moesten opruimen. Wat een geluk dat mijn opa zo ontzettend georganiseerd was. Dat maakt het toch aanzienlijk makkelijker, omdat je veel vlotter overal doorheen loopt.

Sommige momenten zaten de tranen hoog, maar een aantal keer hebben we erg gelachen (zoals om het boekje hierboven). En het deed me ook meteen beseffen dat ik absoluut moet zien te voorkomen dat ik stante pede kom te overlijden, want dan hebben mijn nabestaanden postuum een monsterklus om alles op te ruimen. Voor de zekerheid nam ik maar een boek mee vol tips om schoon te maken. Je weet maar nooit…

Na afloop keerden we terug naar mijn ouderlijk huis, waar Ro inmiddels ook was gearriveerd. Als verrassing had hij gebak gehaald om Rose’ verjaardag nog even dunnetjes over te doen. Ik had mazzel en mocht de enige aardbeienschelp die ertussen zat. Heerlijk!

Woensdag 25 Consultatiebureau en doktersbezoekje

Na een mini-verbouwing (June kreeg een kastje op haar kamer die nog bij ons stond en haar zitzak moest weg) zat ik net even uit te blazen en kroelen met May toen Rose keihard gilde. Nu is dat (helaas) niet per se iets nieuws hoor, want ze verheft vaker haar stem. Maar dit keer stopte het niet. Ze klaagde over oorpijn en vertelde even later dat ze een wattenstaafje in haar oor had gestoken.

Toch ging het even later weer met haar, de pijn verdween en ze deed weer wat ze normaal ook doet. Een halfuur later gingen we naar het consultatiebureau voor May en leek alles prima in orde te zijn. De afspraak was trouwens ook goed: we hebben even bijgepraat, ze slaagde voor de testjes en volgt haar eigen curve. Ik weet dat die laatste vaak discussie en irritatie oproept, maar ik vind het prettig om te zien hoe haar gewicht en lengte zich ontwikkelen. Na afloop gingen we nog even langs Hema, omdat ik graag een bullet journal wilde hebben.

Zie hier mijn eerste creatie

De middag verliep rustig tot een uurtje of 15.00. Rose begon weer te klagen over haar oor, dus belde ik de huisarts. Een klein uur later konden we gelukkig terecht. Hij keek en ze blijkt een kleine beschadiging te hebben aan het trommelvlies. In principe niks alarmerends (zou vanzelf weer moeten dichtgaan) en het leek er goed uit te zien verder, maar we moeten over een week nog even komen voor controle. Gelukkig kreeg June hier allemaal niets van mee: die zat lekker met mijn moeder te genieten op het strand. 

In de avond was ik behoorlijk moe. We hadden eigenlijk allebei geen zin meer om iets te koken en bestelden pizza. Weliswaar niet de lekkerste die we ooit gegeten hadden, maar alles beter dan zelf nog aan de slag moeten.

Donderdag 26 Opruimen en werken

Donderdag is normaal mijn werkdag, maar nu er nog twee huizen leeg moeten, loopt alles een beetje anders. Toch paste mijn moeder op June en double trouble. Ik bracht ze naar het huis van mijn opa en bleef meteen een paar uur hangen. Aan alles kleeft herinneringen en waar ik eigenlijk dacht dat ik voldoende zou hebben aan een enkel theekopje, vertrok ik met een goed gevulde tas én naaidoos. Voor als ik ooit nog eens aspiraties krijg om zelf kleding te gaan maken voor de kinderen. Al hoop ik voor hen van niet.

Daarna ging ik aan het werk en schreef een paar blogs, deed de administratie en bedacht een leuk idee voor Junes feestje dit jaar. Kunnen we dat binnenkort allemaal in gang gaan zetten. De kleintjes waren meegegaan met hun tante en neefje en zaten daar lekker in de tuin te genieten.

Vrijdag 27 Mijn opa’s verjaardag

Het is gek hoe de tijd soms vliegt. Door alles wat afgelopen maand gebeurd is, heb ik het gevoel dat we al maanden verder zijn. Figuurlijk ben je dat denk ik ook wel. In de ochtend keek ik glimlachend een filmpje terug dat Rose met de kidscam had gemaakt op mijn telefoon. Opa keek overduidelijk naar haar met een grote grijns, omdat ze hem aan het opnemen was. Dat is uiteindelijk de essentie van herinneren: dat je de liefde blijft voelen die ze voor je hadden.

De rest van de dag werkte ik door, maar met een kleine pauze af en toe. Ben nog steeds af en toe aan het knopen en dat is echt ontspannend. Echt, dat zijn de momenten waarop je merkt dat je volwassen wordt: dat je gaat handwerken ter ontspanning of kleuren in je bullet journal (nu ik nog enthousiast ben haha). Burgerlijk, maar ik vind het zowaar nog leuk ook.

Hoe was jullie week? En merk jij ook aan jezelf dat je burgerlijkheid toeneemt naarmate je ouder wordt?

 

Lees hier Huize Lotus Writings 56 en Huize Lotus Writings 58

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.