Huize Lotus Writings 51 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 51 – De week waarin ik mijn website bijna om zeep hielp, de kinderen ongeveer hetzelfde deden met de huiskamer en we net niks wonnen bij de Foute Bingo! Maar ook trots, omdat we flinke stappen maakten met de eindshow van groep 8 en de kleintjes een certificaat haalden van het Nijntje Beweegdiploma. Het was in elk geval niet saai! 

Zaterdag 9 Verloren dag

Omdat we vorige week bij Blogger by nature hoorden over het belang van page speed, besloot ik daar eens in te duiken. Leek me wel verstandig. Ik gooide een paar plug-ins weg, waaronder Jetpack. ‘Men’ zegt dat die behoorlijk wat ruimte inneemt namelijk en dat maakt je website trager. Nou ja, om een lang verhaal kort te maken: ik zat de hele dag te rommelen aan de website en ging van 83 / 77 (oorspronkelijk) naar 55 / 68. En wat ik ook deed: ze gingen niet meer omhoog. Ook niet toen ik de plug-ins herinstalleerde. Zonde van de dag dus! Om het een beetje van me af te zetten, ging ik ‘s middags verder met het bedenken van een dans (wat gelukkig wél lukte).

Ro ging ‘s avonds met vrienden eten en June lekker buitenspelen met vrienden. Uiteindelijk kwam ze onverwachts toch iets eerder thuis en daardoor hadden we nog wat tijd om lekker te kletsen samen. Superfijn, nu ze groter wordt, zijn deze momenten nog belangrijker dan daarvoor.

Zondag 10 High tea voor Moederdag

Samen met June, mijn zusje en moeder gingen we high tea’en voor Moederdag. Gelukkig heel dichtbij (aan de andere kant van de dijk). We hadden ontzettend veel geluk met het heerlijke weer: lekker zonnig. De hapjes smaakten erg goed, al keek June regelmatig moeilijk omdat de chocolade gevuld was en de meeste hapjes toch iets exclusiever waren. Herkenbaar 😉

Een goed bestede middag in elk geval. Van mijn zusje kreeg ik de nieuwste Jill Mansell mee, waar ik thuis meteen in begon – Ro en de kleintjes waren toch nog in de speeltuin. Eigenlijk zat ik meteen verzonken in het verhaal, heerlijk boek.

Maandag 11 Leuk spelletje…

In de middag hoopte ik nog even naar Action te kunnen om wat versiering te halen voor de verjaardag van Jut & Jul. We maakten ons klaar toen ik gebeld werd. Vijf minuten later zag de huiskamer er zo uit: 

Het leek Rose namelijk een heel grappig idee om alle bakken met speelgoed om te keren. Inclusief de strijkkraaltjes. Niet veel later zaten ze lekker te spelen (lees: klei te mengen) en nog iets later waren ze veel te moe om nog op te ruimen. Uiteindelijk nam ik het leeuwendeel voor mijn rekening, gefrustreerd dat ik aan de ene kant bezig was en zij aan de andere kant weer iets overhoop trokken. Normaal mopper ik dat ze regelmatig ruzie maken. Maar als dit het resultaat is van samenwerken, weet ik niet meer waar ik blijer van wordt.

Dinsdag 12 Action en glittertattoos

De dag erop begon zoeter dan zoet. Ze stonden heerlijk te knuffelen samen en maakten gelukkig geen rommel meer. Maar goed ook, want vandaag stond de Action opnieuw op de lijst. Kleinigheidje: ik ging voor ballonnen en vlaggetjes en kwam thuis met een volle achterbak. Wel allemaal leuke spullen gekocht hoor, daar niet van. Ik kocht een stenen kom en dienblad vol tropische bloemen en papegaaien, waterballonnen en bellenblaas. Je weet nooit wanneer het van pas komt!

‘s Middags testten we de Glitza glittertattoos uit. Ik moest natuurlijk wel weten of het makkelijk aan te brengen is, vooral omdat June die dag mag gaan schminken. En wonder boven wonder lukte het mij ook. Supersimpel: plakplaatje aanbrengen, beetje glitter erop met het bijgeleverde kwastje en een spectaculair resultaat. Echt een aanrader! De rest van de middag bracht ik door met mijn nieuwe wonderdoekje van de Action, twee flessen schoonmaakmiddel en peuters die me tot heks bombardeerden toen ik ze vroeg op te ruimen 😉 

Woensdag 13 Nijntje beweegcertificaat

De kleintjes zitten al een tijdje op peutergym en vandaag was het tijd voor de uitreiking van het Nijntje Beweegdiploma. Of in hun geval certificaat, omdat ze nog niet lang genoeg op les zitten. Ons neefje was erbij met mijn moeder en dat leverde een bijzondere situatie op: terwijl Rose gelijk in het wandrek begon te klauteren, dook J. voor wat andere (enthousiast springende) kinderen op de dikke mat en besloot May verderop te willen gaan schommelen. Laten we zo zeggen: ik heb waarschijnlijk meer bewogen dan de kinderen. 

Na afloop haalden we brood bij de bakker en lekkere croissantjes om het te vieren. Heerlijk! Intussen at June bij mijn moeder en neefje en leek het mij wel een goed plan om de sokken te gaan uitzoeken. Ro heeft namelijk een enorme berg zwarte sokken en die had ik al een tijdje voor me uitgeschoven. Halverwege had ik eigenlijk al geen zin meer. Ellende. Gelukkig kreeg ik een paar goede tips van volgers op Instagram die ik zeker ga meenemen (waaronder: alles weggooien en nieuwe kopen).

Donderdag 14 Lekker productief

De ochtend begon eigenlijk heel goed. Zodra ik thuiskwam, zette ik mijn telefoon op stil en ging aan de slag met bloggen. In een ochtend schreef ik er vijf achter elkaar. Lange tijd geleden dat ik zo productief was. Aan de andere kant moest ik wel: die middag gingen we weer oefenen op school met de eindshow, dus alle tijd moest benut worden!

Ook de kleintjes hadden een leuke ochtend: lekker spelen met scheerschuim!

Na de lunch reed ik samen met June naar school en daar gingen we aan de slag. Binnen twee uur ging het een stuk beter, waar we allebei heel blij om waren. En omdat we zo trots waren, besloten we het podium te versieren als verrassing voor de kinderen. Geslaagd trouwens, te zien aan hun gezichten de volgende ochtend. Daarna moest ik weer haasten omdat June ging kijken bij een nieuwe dansschool. Gelukkig was het meteen een succes, wat een leuke juf! Het niveau lag flink hoog, dus dat was af en toe even aanpoten, maar ik had een stralende dochter in de auto terug.

Vrijdag 15  Oefenen & foute BINGO!

Ro ging verder met de tuin en zette de trampoline weer neer. Ziet er meteen een stuk beter uit, kunnen we hopelijk komende tijd lekker vaak gaan zitten. Intussen bracht ik mijn dag door op school met dansen, acteren, zingen en aantekeningen maken. Het wordt steeds meer een geheel. We zagen de kinderen groeien en zelf kregen we steeds meer vertrouwen en zin in de eindshows. Het wordt allemaal steeds completer.

Eenmaal thuis zag ik dat mijn jurk voor de laatste avond binnen was. Maar hij zit niet lekker en is het gewoon net niet. Jammer! Veel tijd om daarbij stil te staan had ik niet: we gingen namelijk naar Leiden voor de foute bingo. Presentatrice is het alter ego van Lorenzo uit House Rules – wat ik destijds fanatiek volgde – dus dat was extra leuk. Het eten was echt heerlijk (varkenshaas, gevuld met kaas en overgoten met rode wijnsaus), de bingo leuk. Moet wel eerlijk toegeven dat ik blij was niet naar voren te hoeven komen voor de spelletjes haha.

Hoe was jullie week?
Heb jij weleens meegedaan met de foute bingo?

Lees hier Huize Lotus Writings 50 en Huize Lotus Writings 52

About Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten