huize lotus writings

Huize Lotus Writings 50 | Chaos met een gouden randje

Afgelopen week was erg druk. Niet dat ik nu veel wegging, zoals de week daarvoor, maar vooral omdat de druk op school toeneemt. Werk blijft iets meer liggen en de stress slaat een klein beetje toe… 

Zaterdag 2 Blogger by nature

Op tijd vertrokken, niet verkeerd gereden én een positieve dag vol informatie. Ik vond het heerlijk om lekker te kunnen bijkletsen met een aantal mensen als Joyce en Linda, stak veel op, leerde nieuwe mensen kennen en sloot met een heel gezellig groepje Stayokay af rond half 6 😉 Ik kon ook niet langer blijven trouwens, want er stond nog meer op het programma: ook het voetbalseizoen moest worden afgesloten met een barbecue.

Gelukkig organiseerden mijn zusje en zwager die en wist ik in elk geval hoe ik moest rijden. Eenmaal daar barstte ik van de honger, dus voor ik iedereen een hand kon geven dook ik in de schaal met broodjes. June kwam me gelijk wijzen waar de lekkerste dingen stonden en hielp me weer even een beetje mens worden. Daarna was het vooral bijkletsen met de mensen die ik wel (een beetje) kende, lekker eten en dansen tot in de late uurtjes. We hebben ook een groepsfoto gemaakt, waaronder die hierboven haha. Dat kan je aan mij wel overlaten 😉 Geslaagde dag dus!

Zondag 3 Bijkomen

Het nadeel van deze dagen is wel dat zaterdag en zondag eigenlijk mijn werkdagen zijn. Alleen komt daar dus weinig van terecht, omdat dit hele weekend leek weg te vallen. Zondag sloeg de vermoeidheid en hoofdpijn toe, merkte ik aan alles dat ik eigenlijk gewoon moest gaan slapen, maar riep het werk ook om aandacht. Wel lastig! Zeker omdat nu de donderdag en vrijdag ook steeds wegvallen vanwege de eindshow van groep 8 die we begeleiden. De balans is even volkomen zoek, dus wie tips heeft…? 

Maandag 4 Een akkefietje…

Eigenlijk verliep maandag wel oké. In de ochtend oefenden we voor het eerst de ‘musical’ (hoewel hij dat eigenlijk helemaal niet meer is) op het podium en dat was best spannend. Dansjes bedacht, liedjes gezongen en iedereen stond voor het eerst op zijn plek. Ergens had ik wel even een dip-momentje: komt dit nog goed? Maar dat schijnt er helemaal bij te horen gelukkig, dus ik laat het maar over me heen komen. 

In de middag deed ik boodschappen met de kleintjes, deed de ramen, ging June nog lekker naar buiten met vrienden en relaxte ik met Rose en May op de bank. Aan het eind van de dag ging June naar dansen: voor het laatst in deze groep, omdat ze steeds meer last van haar rug krijgt. Zonder op de details te willen ingaan, liep het vertrek helaas niet als gehoopt. Daardoor besloot ik haar gewoon eerder van de groep te halen en haar volledig uit te schrijven. Woedend kwam ik thuis, maar in elk geval kunnen we dit hoofdstuk gelukkig sluiten. De rest van de avond heb ik een beetje nukkig op de bank gezeten eigenlijk; vastbesloten om het de rest van de week los te gaan laten.

Dinsdag 5 Opa en oma en Jurassic World

Na het ontbijt en de gebruikelijke opstart van de dag gingen we naar mijn opa en oma. Zo fijn ze weer te zien tussen alle ziekenhuisbezoeken door. De kleintjes vonden het ook heel leuk en spannend. Van tevoren bespraken ze (gelukkig zonder ruzie) wie op welk knopje mocht drukken bij de lift en zo geschiedde. We hebben bijgekletst, lekker gegeten en geknuffeld. 

Thuis gingen we lekker poetsen met Kärcher. Ramen zemen is echt ineens leuk geworden. Ook voor de kinderen trouwens, die vinden het allemaal wel interessant natuurlijk. Thuis zaten we eigenlijk net toen June alweer thuiskwam. Die ging (verrassend?) naar buiten en ik begon een uurtje later aan het avondeten. Ro maakte zich klaar voor iets heel anders: die ging samen met zijn beste vriend naar Jurassic World Fallen Kingdom.

Woensdag 6

’s Ochtends lachte ik me rot met de kleintjes. Ze zaten vol fantasie, veranderden in piraten (die helaas niet kunnen opruimen) en gingen op zoek naar enge boeven 😉 Later op de dag gingen we lekker naar buiten. Wat een zon ineens weer! Het was echt te warm om binnen te blijven en daar hadden ze hier thuis helemaal geen problemen mee natuurlijk! 

Meteen een mooi moment om Junes nieuwe koptelefoon op de foto te zetten en het oude glas weg te gooien. Ik kreeg een supermooi bosje bloemen, dus mijn dag was gemaakt.

Donderdag 7 Eerste keer groep 1

Het voordeel van de peuterspeelzaal in hetzelfde gebouw als de basisschool is dat Rose inmiddels goed weet hoe het allemaal werkt daar. En bovendien kan ze vanaf nu steeds een (half)uurtje gaan ‘oefenen’. Vandaag was de allereerste keer en ze vond het geweldig. Met glinsterende ogen kwam ze weer thuis, zo ongelooflijk trots omdat ze bij de grote kinderen mocht zitten. Ik vind het echt geweldig om te zien. Ook ergens misschien wel prettig: met het ene kind sluit je de basisschool af, met de ander mag je er nog eens aan beginnen. 

’s Middags was ik weer op school om te oefenen en we hebben in één keer alles doorgelopen. Dat zag er toch weer heel anders uit, omdat je een beeld krijgt van wat alles gaat inhouden. Mijn lichte mineurstemming (of beter gezegd: paniek) van maandag verdween als sneeuw voor de zon. Het gaat echt zo goed. Ze kennen hun dansjes, weten wat ze moeten doen en werken keihard mee. Met alles. Na afloop deed ik een poging tot schrijven, maar dat ging voor geen meter natuurlijk. Heb het verder maar een beetje losgelaten, meer kan je denk ik niet doen.

Vrijdag 8 Dansles en oefenen

Inmiddels raak ik steeds meer bedreven in het lesgeven, geloof ik. Gelukkig maar: is toch best handig. We hebben ook vandaag weer ontzettend veel gedaan en maken kilometers zou ik wel willen zeggen. De school wordt langzaam omgetoverd en het is zo leuk!

Dit was wel weer typisch: eind van de avond opende ik de deur en daar stonden twee fietsen… Iets met een appel en een boom!

Later in de middag kwam er eigenlijk weer niet heel veel van werken terecht, dus ik ben heel blij dat ik nog een berg blogs had staan die ik nu alleen maar hoef in te plannen. Daarnaast heb ik hele fijne gastbloggers die precies op het juiste moment hun content aanleverden. ’s Avonds werkte ik wel door, keek Ro een serie op Netflix en ging June lekker naar buiten.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 49 en Huize Lotus Writings 51

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.