Huize Lotus Writings 5 (2020) | De webshop staat!

Een week die in het kader stond van griep, nog meer griep, keihard werken op ieder mogelijk ogenblik en eindelijk een einde aan paspoort-gate! Lees je weer gezellig mee? Aangezien ik niet veel foto’s heb gemaakt πŸ˜‰

Maandag 27 januari | Werken en

Ineens wordt het echt serieus: over een week wil ik mijn Blog Academie hebben staan en lanceren. Of het gaat lukken? Aan de ene kant heb ik er alle vertrouwen in, maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook hartstikke spannend allemaal.

’s Middags deed ik een vruchteloze poging in mijn zoektocht naar het paspoort. Samen met de kinderen trok ik de complete zolder overhoop, maar helaas. Onbegrijpelijk ook! Waar kan hij toch zijn? Naarmate de dag vorderde, voelde ik dat de verkoudheid dit keer niet tegen te houden was. Hoopte stiekem toch dat het wel zou overwaaien…

We sloten de dag samen af met The Voice van afgelopen vrijdag op Videoland – Ro gewoon wakker, ik als een zielig vogeltje. Maar ik heb het gered πŸ˜‰

Dinsdag 28 januari | Jarige zwager en een nieuw paspoort besteld

Mijn zwager is vandaag 36 geworden! Hij vierde het niet echt meer (dat hadden we afgelopen zaterdag al gedaan), maar toch leuk om de dag mee te beginnen.

Ergens halverwege de ochtend was ik trouwens helemaal klaar met paspoort-gate. Ik kon dat stomme ding niet uit mijn hoofd krijgen, had inmiddels al een paar volle dagen verspild aan mijn zoektocht en besloot maar gewoon een nieuwe aan te vragen. Scheelde in elk geval stress.

De rest van de dag kon ik weer rustig ademen, werkte ik hard door, maakte productfoto’s voor de blog en merkte dat ik me steeds beroerder begon te voelen door de verkoudheid. Wat dat betreft heb ik echt de womanflu! Richting de avond moest ik naar het gemeentehuis waar de medewerker in kwestie me gelukkig het voordeel van de twijfel gaf met mijn oude pasfoto en binnen tien minuten stonden we gelukkig weer buiten. Is dat in elk geval geregeld!

Woensdag 29 januari | Rennen en vliegen

De woensdag is altijd zo’n dag die aan je voorbij vliegt zonder dat je het merkt. Vind je niet? Tegen de tijd dat de kinderen op school zitten, kan je ze bijna alweer ophalen. Vervolgens is het wachten tot je de deur uit moet en daarna ineens toch weer rennen. Nog een vergeten boodschap halen, snel wat opruimen en voor je het weet zit je alweer op de bank.

Nou ja, dat is een beetje een samenvatting van vandaag… Wel leuk: we aten enchilada’s (een kleine gok) en het was erg lekker! Zelfs May had niks te klagen.

Donderdag 30 januari | Redactievergadering!

Vanaf deze maand mag ik een website onder handen gaan nemen. Daarom hadden we vanmorgen een redactievergadering – zoals we het met een grapje noemden. Wel echt een hele toffe klus! Ons overleg duurde tot half 1 ongeveer, waarna ik meteen mijn paspoort kon gaan ophalen.

’s Middags ging ik aan de slag, maar richting het einde van de middag voelde ik me steeds beroerder worden. Uiteindelijk ben ik maar even gaan liggen met een goed boek. ’s Avonds ging ik ook op tijd naar bed, helemaal versleten. Ondanks dat ik de slaap niet helemaal kon vatten trouwens – en uitslapen ging ook niet: om 03.56 stonden er twee kleuters in de slaapkamer…

Vrijdag 31 januari | Biefstuk vs. vegan junkfood

Overdag werkte ik weer hard door aan de Blog Academie. Gek genoeg denk je dan op een gegeven moment dat je alles wel hebt, maar bij het nalopen ontdek je weer genoeg foutjes. Ik vind het echt heel erg spannend allemaal, maar tegelijkertijd weet ik ook wel dat het inhoudelijk in elk geval stuk voor stuk goede trainingen zijn (die ik zelf vier jaar geleden dolgraag had willen hebben).

Na de lunch gingen de meisjes naar de muziekles. Ro was onverwachts vroeger thuis en nam ze na afloop mee naar de kinderboerderij. Kon ik meteen even door. Zo blij om! Wat dat betreft ben ik niet echt heel gezellig geweest, maar heb ik wel kilometers kunnen maken.

’s Avonds besloot ik me te trakteren op ossenhaas met champignonsaus en patat, toen alle kinderen op bed lagen en waren opgehaald. Ro ging namelijk zaalvoetballen met vrienden en na afloop met ze eten. Voor vertrek keek hij even jaloers, aangezien hij – de grootste carnivoor bij ons thuis – vegan op het menu had staan. Maar dat bleek echt superlekker! Zag er ook heel goed uit. Aanrader dus als je in Rotterdam woont!

Zaterdag 1 februari | Filmmiddagje en onverwachts naar de voetbal

Na een vermoeiende nacht (wakker vanaf half 5), een te gehaaste glibberige wandeling richting het zwembad waarbij ik bijna in het gras belandde en boodschappen doen in de topdrukte, keerde de rust weer terug. Ro ging met mijn ouders mee naar het voetballen en ik las thuis het boek Supermama’s bestaan niet. Binnenkort een review, echt een heel fijn boek.

De kleintjes gedroegen zich wonderbaarlijk lief. Ze keken film, kleurden braaf en maakten eigenlijk helemaal geen ruzie. Zo zouden alle zaterdagmiddagen wel mogen zijn! Aan het eind van de dag informeerde ik hoe laat Ro zou thuiskomen – met oog op het avondeten. En dat was maar goed ook, want ik had ergens in de haast beloofd dat ik hem zou halen bij de vereniging. Ook omdat mijn ouders nog door moesten. Oeps!

Halsoverkop naar de voetbalvereniging dus, al speelde hij gelukkig dichtbij. Zoals het een slechte voetbalvrouw betaamt heb ik helemaal niks gezien van de wedstrijd, maar ze hebben gelukkig gewonnen. Thuis maakte ik alles klaar voor het avondeten: hamburgers met allemaal extra’s. Moeten we vaker doen. Omdat Rose en May alles zelf mochten beleggen, ging er ineens veel meer groente doorheen dan verwacht! We sloten af met Wie is de mol.

Zondag 2 februari | Werk en Superbowl kijken

Het houdt niet op, niet vanzelf…

Vanaf half 7 tot ongeveer 14.00 uur heb ik doorgewerkt aan de cursussen en webshop. Daarna ruilden Ro en ik: hij kon boven even gaan slapen en wij bleven beneden. We deden een fotosessie voor de blog – inclusief een enorme hoeveelheid confetti (die ik nu nog steeds overal vandaan vis…), speelden een potje Wat ben ik? en sloten af met Netflix.

Tijdens het avondeten kon ik meteen de pas geleerde lessen uit het boek Supermama’s bestaan niet toepassen. Het werkte gelijk! Ro bracht de kleintjes naar bed en June stond rond 19.30 uur weer voor de deur. Niet veel later vertrok hij naar Rotterdam om met teamgenoten van het voetballen te gaan kijken naar de Superbowl. Ik rondde alles af voor de webshop en ga dat hier nu ook doen πŸ™‚ Tijd om te gaan slapen! Hopelijk is die vervelende hoest dan snel verdwenen…

O ja, ben je benieuwd naar de shop? Of wil je graag een handige training doen? Tot 16 februari is Index of no index gratis!

Hoe was jullie week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Hieronder de andere edities van Huize Lotus Writings

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.