huize lotus writings

Huize Lotus Writings 49 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 49 – Een drukke week met o.a. flink verdwalen, een gezellige lunch bij Center Parcs, June die op kamp ging en gelukkig ook een paar dagen later de thuiskomst 😉 

Zaterdag 26 Werk en patat!

Voor het eerst sinds maandag had ik weer tijd en ruimte om te werken, maar op de één of andere manier kwam er weer weinig uit mijn handen. Ik voelde me moe, had nog steeds last van hoofdpijn en had een to do list van honderd kantjes. Ro ging op pad met de kleintjes voor nieuwe gordijnen (in de hoop dat ze met een hele donkere kamer wel wat langer blijven liggen dan tot half 6) en ik schreef een paar blogs. Wel meteen de ideale dag om weer terug te grijpen op de rustmethode, die ik al een tijdje niet meer heb gebruikt. Een paar paracetamol en wat hazenslaapjes later ging het eigenlijk wel weer prima.

Alleen zin om te koken? Dat hadden we allebei niet meer. Ro ging ’s middags voetballen en nam na afloop patat mee en wat snacks. Perfecte afsluiting van de dag. June ging lekker buitenspelen met haar vrienden en wij keken iets grappigs op SBS. Toen de Champions League finale begon, haakte ik af en ging nog even werken boven.

En toen belde June: ‘Mama, ik ben mijn fietssleutel kwijt.’ In gedachten hoorde ik mijn ouders lachen, omdat zij ontelbaar vaak zo’n zelfde telefoontje van mij kregen toen ik haar leeftijd had. Ik kon dus onmogelijk boos worden. Gelukkig heeft ze een heel lief vriendinnetje dat haar hielp de fiets terug te brengen. Ze kwam na het douchen nog even lekker bij me zitten en we hebben nog een uur lang zitten kletsen over van alles en nog wat. Echt, deze momenten zijn goud waard!

Zondag 27 BBQ met groep 8

Begin dit jaar kwamen we met zo’n acht moeders bij elkaar: ‘We gaan groep 8 een afscheid geven dat ze verdienen,’ besloten we unaniem. Gedurende het schooljaar hadden ze al een klassenfeest, ze sloten de IEP af met een lekker ijsje en vandaag kwam daar nog een BBQ bij met de hele klas. Ondanks de drukke agenda’s waren alle kinderen erbij gelukkig. Het eindejaarscomité mocht er ook bij blijven, dus extra leuk! Voor ons althans, hoop voor de kinderen ook 😉 

En wat een geluk: ondanks de regenval werd het rond een uurtje of 15.30 weer droog en konden ze allemaal heerlijk spelen. De zon begon nog even te schijnen, ze hielden een watergevecht en zaten lekker te eten. Ik ga het misschien nog wel honderdtien keer zeggen, maar ze zijn gewoon zo’n geweldige groep.

Maandag 28 Weer werken…

Tja, heel spannend werd het vandaag niet. ’s Ochtends werkte ik aan mijn blog en in de middag deed ik de weekboodschappen met Rose en May en ging daarna door met het huishouden.

Dinsdag 29 Center Parcs en samen slapen

Rond een uurtje of half 10 vertrok ik richting Amsterdam Centrum voor een lunch van Center Parcs. Had er echt wel heel veel zin in, ook om iedereen te zien en meer te horen over de plannen die het park heeft voor komend jaar. We hadden namelijk al in Het Heijderbos gezien dat CP momenteel bouwt aan een prachtig park in Duitsland. 

Ik hou in elk geval de traditie van het verdwalen in ere: nadat ik om 10.55 uur uit de auto stapte, liep ik een halfuur te dwalen door Amsterdam. En zelfs bij de Hortus Botanicus voor de deur presteerde ik het nog minimaal tien minuten kwijt te zijn aan het vinden van de ingang. Bizar! Zeker als je weet dat de parkeergarage zich op zo’n drie minuten loopafstand bevond. Echt, baas boven baas.

Maar goed, het was de zoektocht zeker waard. De bouw vordert en Allgäu wordt zo ontzettend mooi! Dicht bij een skigebied, bijzondere en luxe bungalows, perfect als eindbestemming maar ook op doorreis, meer dan fantastisch zwembad… Ja, ik hoop het zelf met eigen ogen te mogen gaan bezichtigen. Lijkt me heerlijk! 

’s Middags ging ik op school nog even kijken bij de eindshow. Fijn om de kinderen nog even te zien voor kamp. In de avond kwam June ‘in het grote bed’ logeren, Heel gezellig. We hebben lekker zitten kletsen over van alles en nog wat en vielen niet veel later allebei doodop in slaap.

Woensdag 30 Groep 8 op kamp en buitenspelen

De laatste keer dat ik sentimenteel werd van een schoolreisje was geloof ik groep 1 of 2. Daarna wende het uiteindelijk wel en vond ik het ook niet zo spannend meer. Maar nu? Vanaf het moment dat ze wegreden richting schoolkamp, voelde ik me een beetje onnatuurlijk. Ze hadden geen mobieltjes mee dus contact houden, was ook niet echt mogelijk. En hoewel ik daar eigenlijk groot voorstander van ben, vond ik dat nu best lastig.

Na de peutergym spraken we af met een vriendin en haar kinderen. De dames hebben heerlijk buiten gespeeld, in het badje gezeten en op de trampoline gesprongen, terwijl wij bij kletsten. Rond etenstijd gingen we naar huis en terwijl ik kookte, keken de dames televisie met Ro tot hij wegging (voor de voetbal). En een uurtje later was het dus hartstikke stil. Ben maar vroeg naar bed gegaan ter compensatie.

Donderdag 31 Consultatiebureau, kapper en shoppen

Rose had vanochtend een afspraak op het consultatiebureau. Meteen een goede oefening voor May om te kijken hoe het gaat als ze straks alleen op de peuterspeelzaal zit en Rose vond het machtig interessant. Ze vertelde iedereen die het maar wilde horen dat ze straks een prikje kreeg en ging spelen. Eigenlijk ging het razendsnel allemaal: ogentest, prikje en meten/gewicht waren allemaal in orde. Binnen 10-15 minuten stonden we volgens mij alweer buiten. 

Nadat we Ro weer gedag hadden gezwaaid en ik haar op school had afgeleverd (waar iedereen haar pleister mocht bewonderen), besloot ik de boel even de boel te gaan laten vandaag. Op de een of andere manier schiet mijn kappersbezoek er namelijk nogal regelmatig bij in. Zonde eigenlijk, want als ik er dan eenmaal ben en je ruikt die heerlijke geur van alle verzorgingsproducten, dan voel ik me eigenlijk alweer meteen een stuk meer ontspannen. En aangezien nu alle kinderen weg waren, besloot ik maar eens te bellen.

Een paar uur later zat ik erbij als een alien: mijn hoofd zat vol aluminiumfolie. Maar met resultaat. Uiteindelijk verliet ik de zaak als een iets blondere versie van mezelf. Nou ja, en als je toch tijd hebt kan je net zo goed gelijk even gaan shoppen. Had ik meteen iets voor Blogger by Nature. Eenmaal thuis heb ik nog even gewerkt en niet veel later konden we alweer aan het avondeten beginnen. Gekke dag zo, maar ik ging wel heerlijk ontspannen slapen.

Vrijdag 1  Ze is weer terug!

Je voelt je toch een beetje ontheemd tijdens zo’n schoolkamp. Nu zal niet iedere ouder daar last van hebben denk ik, maar hier was het stil. Ondanks dat June regelmatig ergens anders logeert. Ik stond dan ook lachend op, omdat ik echt verlangde haar weer te kunnen knuffelen. Heerlijk! Het is en blijft toch je kleine meisje, ondanks dat ze al bijna twaalf is. 

Iets voor de afgesproken tijd liepen we richting de bushalte om haar weer op te halen en daar reed de bus al de hoek om. We liepen gearmd weer naar huis, hebben lekker de tijd genomen om al haar verhalen te luisteren en kregen (zo lief!) een souvenirtje uit de Beekse Bergen. Rond een uurtje of half 10 ging ze naar bed, behoorlijk moe van alles. Fijn dat ze weer thuis is!

Jullie nog iets gedaan? En veel last gehad van wateroverlast?

Lees hier Huize Lotus Writings 48 en Huize Lotus Writings 50

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.