huize lotus writings

Huize Lotus Writings 48 | Chaos met een gouden randje

 

 

Zaterdag 19 Sherlock Gnomes

Rose en ik hadden vandaag een gezellig dagje weg met zijn tweeën. We gingen namelijk naar de film Sherlock Gnomes in Euroscoop. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik er vooraf geen beeld bij had: tuinkabouters zijn niet direct mijn favoriet en ik wist ook niet helemaal of het wel wat voor Rose zou zijn. 

Vol spanning wachtten we op onze plekken tot hij zou beginnen, toen het geluid wel startte, maar het beeld wegbleef. Helaas werkte de film niet goed en mochten we in een andere zaal verder kijken. Gelukkig hadden we alle tijd vandaag en vond Rose het alleen maar één groot avontuur. Bovendien was de zaal lekker leeg (altijd fijn). De film zelf was erg leuk, maar wel spannend. Ook wat gruwelijk trouwens. Was erg fijn om één op één weg te gaan in elk geval; ik merk toch dat ik daar meer behoefte aan heb. Bij alle drie trouwens.

Zondag 20 Het leven is vurrukkulluk!

De inspiratie was vandaag even ver te zoeken, maar dat was niet zo heel erg: ik had de dvd Het leven is vurrukkulluk nog liggen om te bekijken voor mijn blog (omdat hij afgelopen week op dvd uitkwam). Daarna had ik gelukkig weer genoeg om over te bloggen. Een fijne film. Beetje kabbelend, maar soms is dat juist wel fijn. Mocht je nog willen meedoen aan de winactie: deze loopt tot morgen! 

Maandag 21 Pinksteren

Niet dat ik nu heel veel merkte van die vrije dag, want ik ging gewoon aan het werk. Ro nam de meisjes mee om naar de Roparun te gaan kijken. Een heel spektakel in het dorp: het was hartstikke druk, omdat de renners en fietsers door het centrum heen gaan. Ik zag later op social media nog een aantal filmpjes. Mooi hoe betrokken mensen zijn en zo ontzettend knap dat je dat complete stuk met elkaar aflegt. Echt, diepe bewondering voor.

Dinsdag 22 IKEA

Na een moeizaam begin van de dag besloot ik toch nog maar even naar IKEA te gaan voor wat spulletjes. Uiteindelijk keerde ik terug met twee nieuwe stoelen voor aan de eettafel, wat opbergdoosjes en planten. Ondanks dat ik normaliter zelfs een cactus nog vergeet water te geven trouwens; ik vond gewoon dat het huis wel wat meer groen kon gebruiken. En het fleurt inderdaad meteen lekker op.

Ik maakte meteen van het moment gebruik om mijn bureau op te ruimen. Ik ben namelijk een enorme rommelkont en de berg zooi was me al tijden een doorn in het oog. Ro kwam dus thuis in een verbazingwekkend opgeruimd huis – ook weleens lekker. Rose en May vonden het vooral leuk om bootje te spelen met onze nieuwe wasmand.

Woensdag 23 Avondje uit

Na de gym haalden we meteen maar de weekboodschappen, waar ik gister niet echt aan toekwam met al dat shoppen en opruimen. En net als wel vaker op woensdag haalde ik meteen croissantjes. Zo lekker! 

Naast de gebruikelijke bezigheden op woensdag ging ik in de avond wat drinken met een vriendin. Was al zolang geleden dat we elkaar zagen, maar het voelde meteen weer als vanouds. Vanaf het moment dat we elkaar zagen, kletsten we honderduit tot het onverwachts na twaalven was. Zo gezellig! Zonde eigenlijk dat je soms door omstandigheden zolang wacht tot je elkaar weer ziet; dus we spraken meteen af snel weer af te spreken.

Donderdag 24 Slaaptekort

Ik geloof niet dat ik me in lange tijd zo ontzettend gaar heb gevoeld. Met slechts een halfuur slaap op de klok doet alles zeer: mijn oogleden, hoofd, lijf… Maar blijven liggen is geen optie, want de kinderen moeten gewoon naar school natuurlijk. En dus sta ik met pijn en moeite op, neem een koude douche en flinke bak fruit en kan er wel redelijk tegenaan. Eenmaal thuis ben ik zelfs nog zo enthousiast dat ik een poging doe tot werken, maar lang hou ik het niet vol. Om half 11 val ik in slaap op de bank. 

June komt thuis om te lunchen, ik pak wat spullen voor de eindshow en pep mezelf nog even op met wat muziek. Ondanks de hoofdpijn (die niet weggaat met paracetamol) gaat het eigenlijk redelijk goed. De kinderen op school geven zoveel energie. Ze doen het echt goed, zijn gewoon een ontzettend leuke klas en zetten flinke stappen. Echt heel fijn! Na afloop duik ik thuis wel weer op de bank onder een dekentje voor een powernap. Bij het wakker worden stonden Rose en May voor de deur met een vriendje: Puk… Hoera 🙁

Ro kookt (heel lekker) en na het avondeten voel ik me weer redelijk. Nog wat paracetamol erin (die trouwens opnieuw niet lijkt te werken) en we gaan weer door naar een belangrijke afspraak. Wat dat betreft was het dus echt een hele slechte timing om zo weinig slaap te hebben. Bij thuiskomst (rond 21.00 uur) praten we nog wat na met mijn ouders en daarna val ik boven als een blok in slaap.

Vrijdag 25

Maar goed ook, want vrijdagochtend geef ik dansles aan groep 8. Vooraf was ik best gespannen: stel dat ze het niet leuk vonden? Of gewoon niet zouden luisteren? Maar opnieuw verbazen ze me, stuk voor stuk. In gedachten was mijn beste scenario namelijk geweest dat we een halve choreografie zouden leren. In de praktijk werd dat een hele. Ze pikten het allemaal snel op, doen goed mee en bezorgen me een grote grijns.

De rest van de dag blijf ik ook op school. Ik geniet! Omdat ik een groot deel samen met een hele lieve vriendin doe en een andere, hele leuke moeder die ik dankzij de afgelopen maanden beter leerde kennen, geniet ik extra: we kunnen dit delen, ik praat haar bij en laat wat beelden zien van die ochtend. De middag verloopt ook goed en met een grote lach op ons gezicht vertrekken we alle drie weer naar huis.

Mooie foto van mijn lieve zusje met haar nieuwe zonnebril van Brandfield

Eenmaal daar moet ik continu op mijn lip bijten. Ik ben trots, zit vol ervaringen, maar wil helemaal niets verklappen. Anders zoude eindshow voor hem al gesneden koek zijn en dan kijk je toch anders. Ter afleiding kijken we televisie en praten over andere dingen. Maar wat is het moeilijk om stil te zijn! 🙂

Vind jij dat soms ook zo moeilijk om je mond te moeten houden over iets waarover je echt heel enthousiast bent? En hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 47 en Huize Lotus Writings 49

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 48 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.