huize lotus writings

Huize Lotus Writings 47 | Chaos met een gouden randje

Lieve allemaal,

Nieuwe week, nieuw overzicht. En wat was het een heerlijke week. Onverwachts toch nog een paar extra zonnige dagen, op bezoek bij Pipo de Clown, beging ik een nogal domme blunder en écht starten met de eindshow van groep 8 na maandenlang voorbereiden.

Zaterdag 12 Nagellak op de bank

Ik zit te werken boven als ik ineens een hoop gemopper hoor beneden. De huiskamerdeur vliegt open en May komt hartverscheurend huilend naar boven met Ro in haar kielzog. ‘Weet je wat ze heeft gedaan?’ Zonder te wachten, gaat hij verder. ‘Kijk hier. Kan jij haar schoonmaken?’ Op haar linkerbeen zitten een paar flinke blauwe strepen. Aan de andere kant een flinke vlek, van knielholte tot enkel. ‘Ze heeft met de nagellak zitten spelen. Op de bank. Die ziet er inmiddels ook zo uit,’ vertelt hij zichtbaar pissig.

In de badkamer ga ik aan de slag met nagellakremover en langzaam keert haar eigen kleurtje weer terug. ‘Waarom heb je dit gedaan?’ vraag ik haar. ‘Ik wilde papa’s nagels gaan lakken, mama. En mijn teentjes mooi maken,’ is het snikkende antwoord dat ze geeft. Ik glimlach. De uitwerking was weliswaar belabberd, maar de bedoeling goed. En eerlijk, die bank daar wilden we toch al vanaf. Als ze bijna schoon is, staat Ro weer bij ons met de bankkussens. Bedremmeld zegt ze: ‘Sorry, papa. Ik wilde je mooi maken.’ De scherpe randjes van zijn boosheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wat een start van de dag!

Zondag 13 Moederdag en Pipo de Clown in Leiden

Typisch gevalletje vrouwelijkheid geloof ik. Ik roep namelijk al weken, zo niet maanden, dat ik Moederdag maar een overtrokken, commerciële feestdag vind. Voor mij hoeven ze niet alles uit de kast te trekken. Maar wanneer ik na een uur twijfelen (zou ik al naar beneden kunnen?) toch de trap afloop, ruik ik niets. Geen croissantjes, zoals toch beloofd, en op tafel staat ook niks klaar (de cadeautjes van de kleintjes had ik vorige week al gekregen). En van mijn stoere inborst is direct niets meer over. Teleurgesteld druip ik af.  

’s Middags wordt het gelukkig meer dan goed gemaakt. June maakt de lekkerste croissants ooit voor me, perst sinaasappelsap en zeeft het (tja, ondanks mijn volwassenheid vind ik die vezeltjes nog steeds verschrikkelijk). We eten ze samen op bed, voor het gevoel, ik krijg haar cadeau en vind het zo ontzettend lief! Heel lang om te genieten is er eigenlijk niet, want kort na het middaguur ga ik met May naar Leiden voor de première van Pipo en Piratenprinses. Hoewel wat spannend hier en daar, vindt ze het echt fantastisch en kan ze bijna geen afscheid nemen van Pipo. Waarschijnlijk ook omdat dit de eerste keer samen is tijdens zo’n show: eerder was ze nog te klein. Na afloop rijden we langs de Mac. Geweldig om haar zo te zien stralen. Dit gaan we echt vaker doen! 

Maandag 14 Werken en IKEA

’s Ochtends ga ik hard aan de slag. Als het tijd is om de kinderen op te halen van school, besluit ik dat ik lekker naar IKEA ga voor die nieuwe bank. Na de lunch rijden we dus naar de dichtstbijzijnde vestiging: ik begreep op de website namelijk dat je daar je bestelling voor € 29,95 kan laten bezorgen. Online is dat € 44,95. Scheelt toch! 

Zoals het IKEA betaamt, neem ik ook van alles mee dat niet op mijn lijstje stond: verf en kinderscharen, nieuwe kussens en een mooie, gebreide plaid. Ik neem zelfs bijna een nieuwe pan mee naar huis. Eenmaal bij de kassa blijkt echter dat als je de spullen laat verzamelen door IKEA zelf, je gewoon het volle pond betaalt. Snap best dat ze die manuren moeten betalen, maar baal stiekem toch een beetje. Maar goed. De nieuwe bank staat die avond al in 12 verschillende pakketjes in de woonkamer, dus het is in elk geval snel thuis.

Dinsdag 15 Lekker uit eten met vriendinnen

Dé reden waarom IKEA zo succesvol is: je gaat voor een bank en keert terug met verf. Nadat we June uitzwaaien, besluit ik dus maar lekker te gaan verven met de kleintjes. Wel fantastisch spul dit. Door het tuutje komt niet overdreven veel en bovendien zijn de kleuren heel mooi. En ondanks dat ik een rampzalige knutselaar ben, scoor ik veel bewondering met de vlinder die we maken. Daarna gaan we maar boodschappen halen, ondanks dat ik er helemaal geen zin in heb. 

Voordeel is echter dat we meteen zien hoe lekker het inmiddels buiten is. Na de lunch lees ik het verontrustende bericht dat er luizen zijn geconstateerd bij één kindje van de peuterspeelzaal. Drama! Ik controleer ze gelijk allebei minutieus, maar vooralsnog lijkt er niks aan de hand. Daarna  gooien we het picknickkleed in de voortuin, pakken we stoepkrijt en gaan lekker genieten. Ons overbuurmeisje kijkt stiekem van achter de vensterbank naar buiten. Ik vermoed dat ze daar is om te slapen, maar dat lukt niet meer helemaal 😉 Haar vader bevestigt dat vermoeden, als hij me later vertelt dat hij haar om die reden even op bed had gelegd. Eenmaal buiten hebben ze dikke pret. Het is ook een heerlijke dag. En ik moet zelfs haasten aan het eind van de middag om nog op tijd te komen. Maar het lukt. Twee minuten na zessen zit ik in de auto en rij richting het Westland. Aan de andere kant van de weg zie ik file staan en ik prijs mezelf gelukkig. Terwijl ik langs Rotterdam rij en heel even stil kom te staan, zie ik een berichtje van Lisette: ‘We hebben de zestiende afgesproken.’ Oeps! Opgedirkt en wel rij ik dus maar weer terug naar huis waar Ro gelukkig voorstelt om pizza te bestellen. Op de nieuwe bank die er inmiddels mooi bijstaat (zo mooi dat ik eigenlijk de rest van de woonkamer ook wil veranderen…) We sluiten de avond af met een fanatiek potje kaarten dat ik jammerlijk verlies. Van ellende lig ik 10 uur in bed 😉

Woensdag 16 Lekker uit eten met vriendinnen, deel 2

Na peutergym rijd ik even langs Bristol voor gymschoentjes en nieuwe pakjes. Als we dan toch écht op gym zitten, moet daar wel een passende outfit bij. Ik geef ze allebei dezelfde en het staat zó schattig! Kan bijna niet wachten tot de volgende les. Ze spelen ’s ochtends lekker met de dozen: het ene moment zijn ze piraat in een boot, dan nemen ze plaats op hun ‘balkon’ en tot slot glijden ze van de zelf gefabriceerde glijbaan. Wat een stel, ik lach me rot!

Superfijn voor in je handtas, die Lovea spray!

In de middag gaan we toch maar weer naar buiten, al duurt het nu niet lang. Ze maken steeds ruzie en ik heb hier helemaal geen zin in. Binnen zet ik ze neer met een film van Casper en Emma en anderhalf uur lang staren ze zonder gekibbel naar het scherm. Daarna gaat het al snel weer verder, maar komt ook Ro thuis. Dat breekt de dag en al snel gaat het weer goed. Ze verdwijnen naar zolder en ik ga een tweede poging ondernemen. 

Dit keer zit ik wel goed. Onderweg pik ik Lisette en Miriam op en lekker op tijd staan we in Leiden. Charlotte en Fleur zijn er al. Wat een onwijs leuke avond, al had ik niet heel anders verwacht! We lachen heel veel, kletsen wat af en genieten van het heerlijke eten bij De La Soul – mac ’n cheese met broccoli en spareribs voor mij, het verrassingsmenu voor de rest.

Donderdag 17 Eerste keer oefenen

Afgelopen maanden liet ik nog weleens doorschemeren in de weekoverzichten dat we bezig waren met een project. Inmiddels kan ik er wel meer over vertellen: samen met nog twee andere moeders hebben we de organisatie van de musical en het eindfeest op ons genomen. We schreven het script en bedachten een heel concept eromheen dat volledig bij het thema past.

Maar dat het op papier leuk lijkt, zegt niks over de uitwerking. De juffen moesten het nog leuk vinden, maar ook de kinderen. De eerste keer oefenen was dus echt heel erg spannend, maar gaat zo ontzettend goed. Vol energie stap ik weer op de fiets en rij fluitend naar huis (dichterlijke vrijheid trouwens; gewoon dat gevoel). Wat een fantastische groep! Na afloop werk ik nog een beetje en begin daarna aan het avondeten. Voor de liefhebbers van pasta en spinazie een tip: ravioli met tomaat/kaasvulling is een heerlijke toevoeging aan je spinazie. Ook voor lastige eters.

Vrijdag 18 Werken, oefenen, werken

Vandaag is niet heel veel anders dan gisteren. Het gaat zo leuk, we hebben heel veel lol met de juf en de kinderen en keren weer vol energie naar huis. June gaat een lang weekend naar haar opa en oma toe, die een heel vol programma hebben – samen met haar oom, tante en nichtjes. Geweldig toch?

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 46 en Huize Lotus Writings 48

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 47 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.