huize lotus writings

Huize Lotus Writings 45 | Chaos met een gouden randje

Afgelopen week was behoorlijk druk, maar onvergetelijk. Vandaag echter maar een klein verslag van afgelopen week, omdat het grootste deel van onze week in Duitsland afspeelde… 

April

Zaterdag 28 SEA LIFE en LEGOLAND® Oberhausen

Na een flinke rit kwamen we aan in Oberhausen. Het hele verslag over SEA LIFE en LEGOLAND® schreef ik al eerder op. Veel meer valt er niet over die dag te vertellen denk ik, dus hou ik het hier even bij.

Iets anders (wat hier wel mee te maken heeft): ik mocht natuurlijk ook één van jullie blij maken met toegangskaarten. Afgelopen week had ik daar weinig tijd voor, maar inmiddels heb ik een winnaar en dat is geworden…

MIRA SCHUTTEVAAR

Gefeliciteerd! Ik neem later contact met je op, dus hou Facebook goed in de gaten.

Zondag 29 Bijkomen en een lumineus idee?

De vakantie is drukker dan ooit voor mijn gevoel. We doen van alles en dat maakt ook dat ik soms even helemaal op ben. Deze zondag besloot ik rustig aan te doen. Ik tikte het verslag over Oberhausen uit, sorteerde de foto’s en kort voor het middaguur bedacht ik ineens iets voor de eindshow van groep 8. Samen met June besloot ik de daad bij het woord te voegen en het lijkt zowaar ergens op. Kan nog niet te veel vertellen, maar alleen dat ik hoop dat het doorgaat.

De rest van de dag was ook vrij relaxed weer. Ik hield me bezig met allerlei zaken die er niet zo toe doen voor mijn werk, maar dat kan soms best lekker zijn. En tot slot bereidde ik het verslag voor van Kimberly die namens Lotus Writings naar Avonturenpark Hellendoorn was gegaan voor de opening van Bella’s Swing Paleis. Superleuk om er op deze manier een beetje bij te zijn!

Maandag 30 Aangifte

Met een paar broodjes in de trommel redden we het niet meer tot de middag. Samen met de kleintjes ging ik naar de bakker en supermarkt om van alles in te slaan. Ook omdat we lekkere eierkoeken wilden maken met gele room en fruit trouwens – wat zo goed vulden dat we pas om 14.00 uur weer trek kregen. Het was de moeite waard in elk geval!

’s Middags gingen de kleintjes lekker kleien en deed ik nog wat aan mijn blog, beantwoordde zoveel mogelijk mail en deed wat administratie. Moest ook wel, want in de avond kwam mijn vader langs om de aangifte nog even met ons door te lopen en ik wilde me vooraf nog even inlezen in 2017. Dat is inmiddels al zolang geleden voor mijn gevoel!

Na afloop bleven we lekker kletsen en ergens tijdens het gesprek zei hij iets over een milieuvignet dat je in Duitsland op de auto moet hebben. Oeps! Mijn hele relaxte laissez-faire houding bleek toch niet helemaal handig. Ik had me totaal niet ingelezen op dit gebied. Een korte controle later zag ik dat ik nog veel meer moest meenemen. Met die gedachten ging ik slapen. Geen best nachtje, kan ik je vertellen.

Mei

Dinsdag 1 Voorbereiding en stress

Nou ja, stress dus. Gelukkig kreeg ik van Junes opa en oma een heel pakket met gevarendriehoek, hesjes en een jerrycan van 5 liter voor in Duitsland. June en ik pakten onze koffer met grote precisie en ik maakte het huis nog even goed schoon, terwijl de kleintjes weer even hard rommel maakten aan de andere kant. Ach ja, gaat om het idee!

Nu de reis naderde, kreeg ik toch ineens een beetje beklemmend gevoel. Want we gingen wel een behoorlijke reis maken: ruim 600 kilometer heen roadtrippen en twee dagen later weer datzelfde stuk terug. En moest ik door Duitsland of België, Luxemburg en Frankrijk? Uiteindelijk besloot ik in elk geval voor de toeristische route te gaan op de heenweg, in de hoop dat het mee zou vallen met de files. Veel te laat (na twaalven) viel ik pas in slaap, maar wel klaar voor de reis.

2-4 mei Europa-Park

Ik hou het kort over Europa-Park, want morgenmiddag verschijnt deel 1 van ons verslag naar Europa-Park en ik wil nog niet te veel verklappen. Maar wat was het fantastisch! We deden een paar geweldige achtbanen: van een verschrikkelijk hoge (73 meter) – met de nadruk op verschrikkelijk, aangezien ik enorme hoogtevrees heb tot een VR-ride, gefilmd worden in de Blue Fire en genieten van de sprookjesachtige rit in Arthur. Daarnaast maakten we nieuwe vrienden, ‘kampeerden’ in een blokhut naast het attractiepark en hebben heerlijk gegeten. Te veel om op te noemen dus! Benieuwd waarom je Europa-Park zeker met een bezoekje zou moeten vereren (al dan niet op doorreis naar Italië, Oostenrijk of Zwitserland)? Lees dan vooral morgenmiddag het verslag!

Misschien niet helemaal goed te zien, maar deze achtbaan is op zijn hoogst 73 meter. En ik ging erin!

Ro ging thuis met de dames op stap, dus daarover een kort verslag.

Woensdag 2 Met een ‘groot voertuig’ en zwemmen

Rose vertelde bij thuiskomst dat ze afgelopen dagen met een groot voertuig op pad waren geweest. Ze bedoelde de bus haha! Wij hadden immers de auto mee en Ro besloot van de nood een deugd te maken. Ze gingen met de bus naar het zwembad en hebben een fantastische middag gehad. Eenmaal daar kwamen ze een vriendin tegen met haar zoontje, zussen en moeder. Later hebben ze ook nog even bij hen thuis gespeeld en lekker ijs gegeten. Geweldig toch?

Donderdag 3 Buurman & Buurman en een circusspektakel

Ro nam de kleintjes mee naar de bios in Rotterdam voor Buurman & Buurman. Hij had bovendien gehoord dat je op Schouwburgplein tot en met 6 mei naar Circusstad Festival kon: gratis voorstellingen en genoeg gelegenheid om zelf aan het circusleven te proeven. Terwijl wij in een bewolkt Duitsland zaten, lagen Rose en May uitgeteld in de zon op het gras. Ze zagen er zo blij uit! Dus zelfs als zouden ze ons missen, dan was daar bijna niet eens tijd voor.

Vrijdag 4 Naar tante en oma

Op de laatste dag na hij ze mee naar zijn moeder en zusje, waar ze heerlijk buitenspeelden en gegeten hebben. Echt heel fijn om te zien dat zij ook de vakantie van hun leven hadden. Rose redde het nog net om wakker te blijven tot we er weer waren en haar ogen straalden toen ze bij June op schoot ging zitten, vol verhalen over het zwemmen, de film en het heerlijke eten van oma en tante.

Vrijdag 4 Dodenherdenking

Onderweg naar huis ging het best voorspoedig. In zo’n zeven uur reden we vanaf het Zwarte Woud naar huis. We leken het bijna te gaan halen voor 20.00 uur, maar er was een ongeluk gebeurd en we moesten omrijden. Zo snel we konden, stopten we de auto. Zo stonden in de brandende avondzon op 4 mei vijf auto’s achter elkaar stil bij een informatiebord langs de provinciale weg; uit respect voor iedereen die omkwam of vocht tijdens een oorlog, waar dan ook ter wereld. En nog een beetje meer voor onze eigen familieleden misschien. Heel even verbonden om twee minuten later weer allemaal je eigen kant op te gaan.

Een minuut of tien later parkeerde ik voor de deur en zat onze trip er eindelijk op. Vol nieuwe verhalen, belevenissen en herinneringen, maar zonder energie. Ik kookte snel een pasta met spinazie en viel iets voor tienen in diepe slaap.

Hoe was jullie afgelopen week?

Lees hier Huize Lotus Writings 44 en Huize Lotus Writings 46

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Huize Lotus Writings 45 | Chaos met een gouden randje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.