huize lotus writings

Huize Lotus Writings 44 | Chaos met een gouden randje

Iets later dan normaal toch nog het weekoverzicht. Want toen ik me vanmorgen om 7 uur uitgebreid uitstrekte en mijn ogen opende, schoot me plots te binnen dat ik helemaal geen weekoverzicht had geschreven. Geen Lees Mee ook trouwens, maar die is wel vaker een weekje te laat. Goed, daarom dus nu toch nog even een klein kijkje in onze afgelopen zeven dagen! 

In onze regio begon de vakantie al dit weekend. Die begonnen we meteen goed met een weekendje weg.

Zaterdag 21 Parc La Clusure

Vorige week zaterdag brachten we door in het prachtige Parc La Clusure in de Belgische Ardennen. Daarover kon je al van alles lezen in het verslag van ons weekendje weg, dus daar ga ik niet te veel op in.

Zondag 22 Cultureel uitstapje en een nieuw matras

Omdat de Grotten van Han een fortuin kostten in verhouding tot hoeveel plezier we er waarschijnlijk zouden uithalen met twee obstinate peuters die niet per se fan zijn van het donker en we geen zin hadden nog anderhalf uur extra aan de reis te moeten plakken voor de Watervallen van Coo, besloten we lekker naar huis te gaan. Maar niet zonder ‘cultureel’ uitstapje. Na twee uur maakten we een sanitaire én culinaire stop bij IKEA Breda. Ook omdat ons nieuwe matras was binnengekomen: we wilden graag een nieuw hoeslaken en een matrastopper hebben.

Ons ontbijt in de Ardennen

Het assortiment bij IKEA vind ik alleen een beetje tegenvallen tegenwoordig. Mijn favoriete appeltaart is verruild voor een variant met nootjes (echt, waarom?!) en eigenlijk had ik geen trek in iets anders. Het waren dus niet alleen de peuters die obstinaat waren deze terugweg. Niet veel later sleepten we onze nieuwe aanwinsten naar de auto. Gelukkig viel het met onze bagage nog mee, dus het paste erbij. En, daar ben ik persoonlijk best trots op, we hebben eigenlijk niks anders gehaald dan wat we nodig hadden. Verdient best een klein applausje 😉 

Eenmaal thuis ging ik direct vol energie aan de slag. Ik draaide vier wassen, sleepte (met hulp van June) ons oude matras naar zolder, verschoonde de bedden, ruimde de koffers leeg en maakte schoon. Ro tilde de zware doos met daarin ons Eve Sleep matras naar boven en ik maakte het op. Daarna ploften we op bed: ik wilde zo graag weten hoe het lag. Heerlijk! Nadeel is dat ik meteen geen zin meer had in iets anders dan uitrusten haha.

Maandag 23 Onze eerste echte vakantiedag thuis

Voor het eerst sinds de geboorte van May – of eigenlijk al sinds mijn laatste zwangerschap – stond ik op zonder rugpijn. Ik kan niet goed uitleggen hoe dat voelt. Ik wist immers niet beter dan dat de pijn erbij hoorde. Normaal moest ik in fases opstaan en kon ik niet van links naar rechts rollen zonder dat ik verkrampte, nu lag ik halverwege het matras. Wat een opluchting! Ik weet niet of het de komende weken zo blijft natuurlijk, maar het begin is al veelbelovend.

We mogen niet alleen een nieuw matras testen, maar ontvingen ook dit prachtige dekbedovertrek met bijpassende kussens van Eve Sleep.

Best even wennen trouwens, zo’n eerste vakantiedag. Gelukkig was het nog prima weer, dus konden we ‘s ochtends lopend naar de bakker, groenteboer en supermarkt. De kleintjes werden lekker verwend met een koekje en aardbei. Eigenlijk hoopte Rose dat we nog naar de slager konden gaan voor een plakje worst haha, maar helaas voor haar (en mij) was die dicht. Na ons rondje wandelden we snel naar huis waar mijn moeder en ons neefje net waren aangekomen. Tot groot plezier van iedereen natuurlijk.

Nog even een kleine terugblik

Ik werkte het verslag uit van ons tripje naar de Ardennen. De kinderen keken naar Ferdinand en Verschrikkelijke Ikke 3. Toen ik merkte dat ze geen zin meer hadden en mijn aandacht wilden, klapte ik de laptop dicht en ging lekker met ze puzzelen. Eind van de middag keerde Ro terug en hij nam ze mee naar zolder, zodat ik nog wat extra tijd kreeg voor mijn blog. Zo fijn!

Dinsdag 24

Eigenlijk is dinsdag vaak de boodschappendag (voor de hele week), maar ik had even helemaal geen zin. In plaats van boodschappen doen, bleven we lekker thuis. Eigenlijk niet slim, want daar merk je de hele week de nadelen van. Zo zit ik nu op zondag te tikken en komt Ro net binnen dat we geen spekjes hebben voor de pasta met spinazie vanavond. Beetje jammer! Maar goed, we hielden het rustig dus met knutselen, was vouwen (en strijken!) en een beetje schoonmaken.

In de avond had ik eindelijk weer eens afgesproken met één van mijn beste vrienden. We wilden gaan poolen. Jaren geleden was er in een plaats verderop nog een poolcentrum, dus dat kon bijna niet misgaan. Ik vond zelfs in één keer de weg. Maar eenmaal daar bleken alle pooltafels al vier jaar terug te hebben plaatsgemaakt voor een bowlingbaan en darts. We lieten ons niet kisten en reden terug. Een café in de buurt had immers ook pooltafels. Toch? 

Nou ja, niet meer dus: ook hier bleek het niet zo rendabel meer. Een paar jaar geleden zijn ze verkocht en dus bleef er niets anders meer over dan samen kletsen. Ook geen straf! Het was als vanouds gezellig en dat poolen komt vanzelf nog wel. Uiteindelijk heb ik nog een rekening te vereffenen.

Woensdag 25 Naar opa en Nintendo LABO

In de ochtend gingen we eindelijk weer eens langs bij mijn opa. Door alle griepjes en verkoudheden had ik dat bezoek steeds maar weer uitgesteld. Had hem gemist. De kinderen ook trouwens, die vonden het fijn er weer te zijn. Al snel zaten Rose en May onder de tafel met de onderzetters te spelen alsof ze koekjes bakten en genoot mijn opa. Zo mooi om te zien. En mooi om dit nog met elkaar mee te maken, zou mijn oma zeggen. 

June en ik mochten die middag aanschuiven in Nieuwengein voor een workshop Nintendo Labo. Deze nieuwe toepassing kan je gebruiken in combinatie met je Nintendo Switch – echt een fantastische nieuwe vorm van spelen. Na de uitleg over wat Nintendo Labo precies inhoudt, mochten we zelf aan de slag en een autootje in elkaar vouwen en versieren. Want dat kan dus ook: zo maak je echt je eigen, unieke items.  

Ik vind het briljant dat je met een stuk karton zoveel kan doen. Nadat we ons eigen autootje hadden gemaakt, mochten we ook de andere dingen uitproberen: piano spelen, motorrijden, spelen met het huisje, stampen als een robot en vissen. Junes favoriet bleef toch de piano trouwens, die van mij het motorrijden. Ook allemaal gemaakt van karton trouwens!

We sloten de gezellige middag af met Charlotte, Fleur en hun kinderen in de Mac. Vooral tussen Fleurs oudste en June klikte het leuk – ook omdat ze niet zo heel veel schelen. We kregen ze bijna niet mee naar huis 😉 Ro ging trainen, dus die was net weg toen we thuiskwamen. Gelukkig konden we ons enthousiaste verhaal tegen oma doen.

Donderdag 26 Werk

Eindelijk weer een waterig zonnetje. De kleintjes mochten naar oma (dolblij natuurlijk) en ik kon aan de slag. Wel lekker: had best wat voor te bereiden voor komende week, omdat June en ik wéér een paar dagen op pad gaan en de tijd om te werken op deze manier keihard slinkt. Soms dubbel hoor. We genieten enorm, maar ik kan ook wel weer uitkijken naar iets meer rust straks (na de vakantie – ironisch genoeg).

Ik werkte hard verder aan de eindshow voor groep 8, schreef een stuk of vijf blogs en maakte foto’s. Richting het eind van de middag brak het zonnetje gelukkig weer even door waardoor ik nog even in de tuin kon zitten. Ro haalde de kleintjes op en in de avond ploften we uitgeblust voor de tv (Temptation Island uiteraard) met toch nog wat kleine verrassingen!

Vrijdag 27 Opa jarig én Koningsdag

Al op de vroege ochtend hoorde ik gezang uit de slaapkamer van Rose en May: ‘Ei, ei, ei, we zijn zo blij,…’ Opa die is namelijk jarig op Koningsdag en daar leefden ze al een paar dagen naartoe. Maar voor we daar konden gaan genieten van de stroopwafelcheesecake die mijn moeder voor de gelegenheid had gemaakt, gingen we eerst kijken bij Junes optreden in het dorp. Superleuk! We waren allemaal zo trots op haar. 

Na afloop gingen we samen naar de supermarkt, Ro nam de kleintjes mee voor een rondje springkussens en pony rijden. Ze konden hun geluk niet op natuurlijk. June spendeerde de rest van de middag op haar telefoon en ik kreeg ineens een lumineus idee voor de eindshow. Althans, dat hoop ik maar haha. Ik ga er komende week mee aan de slag. Eenmaal bij mijn ouders was het heel gezellig. Ik was blij mijn opa’s en oma daar te zien, kon fijn bijpraten met bijna iedereen en heb genoten van mijn moeders pasta. Dit zijn toch de betere momenten: familie, lekker eten en gezelligheid.

Hoe was jullie dag?

Lees hier Huize Lotus Writings 43 en Huize Lotus Writings 45

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *