Huize Lotus Writings 43 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 43 – Afgelopen week stond vooral in het teken van relaxen, besef ik me wanneer ik klaar ben met tikken. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het heerlijke weer! Ik hoop stiekem dat de zon ons snel weer komt verblijden met zijn komst, want wat was dit lekker. 

Zaterdag 14 Dansoptreden

June moest voor de laatste keer optreden deze week en Ro en ik gingen kijken. Natuurlijk wisten we al wel dat haar groep het goed doet, maar ze verbaasden ons met alle knappe, acrobatische trucs die ze uithaalden. Ze groeien echt met elkaar, mooi om te zien. De muziek paste er helemaal bij. Dus we gingen heel trots weer naar huis!

De kleintjes hadden een heerlijke dag achter de rug met opa en oma bij het voetballen. Ze hadden vooral veel buiten gespeeld en met hun neefje, dus die kwamen vol verhalen terug.

Zondag 15 Spontaan naar het zwembad

Ro vertelde me ‘s ochtends dat hij van plan was met Rose en May te gaan zwemmen. En terwijl ik zat te werken en zag dat het werk allemaal volgens planning ging, besloot ik spontaan mee te gaan naar het zwembad. Eigenlijk iets dat ik niet zo vaak doe. Waarschijnlijk was dat ook de reden dat de kleintjes mijn mededeling met groot gejuich ontvingen.

Uiteindelijk hebben we best een tijd in het zwembad gelegen. Dat is toch wel een van de fijnste voordelen aan thuis werken: je kan je eigen tijd indelen en dus ook van de gelegenheid gebruik maken om te gaan zwemmen. Na afloop ging ik een beetje rozig verder, maar tegelijkertijd ook wel weer vol energie. Ik hou van dit soort dagen!

Maandag 16 Knutselen bij de peuters

Halverwege de werkochtend moest ik alweer naar de peuterspeelzaal voor een knutselochtend. Waar ik eigenlijk dacht dat we zelf iets in elkaar moesten fröbelen voor de kinderen, hoefden we gelukkig niet veel meer te doen dan toe te kijken hoe ze een bordje blauw schilderden. Een beetje in het kader van Delfts Blauw, alleen kozen Rose en May allebei voor een bordje dat geen wit meer overliet 😉 

‘s Middags zette ik Ferdinand op (waarvan binnenkort een review). Wat een leuke film! Eigenlijk had ik in gedachten om nog een beetje te gaan werken tussendoor, maar daar kwam helemaal niks meer van terecht. Deze gaan we zeker nog een keer bekijken. Daarna bracht ik June weg naar dansen en ging thuis aan de slag met het avondeten. Relaxte dag zo!

Dinsdag 17 IEP en relaxen in de zon

Spannende dagen voor June: vandaag en morgen heeft ze de eindtoets. En hoewel het einde van groep 8 niet bepaald uit de lucht komt vallen (ik jammer al maanden sentimenteel hoe spannend ik het allemaal vind en hoe hard de tijd toch is gegaan, afgelopen jaren), vind ik ook deze mijlpaal best weer een flinke. Nog een paar maanden en het is gewoon klaar op de basisschool. Om de druk wat van de ketel te halen, besloot ik haar te onthalen met een extra lekker ontbijtje – al leek dat niet echt nodig. Ze was nogal relaxed gelukkig. Paste wel bij het weer.Ik merkte pas hoezeer ik de zon had gemist toen hij weer hoog aan de hemel stond. Na de boodschappen en lunch besloten we om lekker in de tuin te gaan zitten. Mijn pogingen om de kleintjes te weerhouden in hun voorliefde voor spelen met vies regenwater in de zandbak mislukten eigenlijk meteen. Rose pakte eerst nog voorzichtig een stok om te gaan vissen, zoals ze zelf zei, maar al snel sleepte ze hele emmers richting de picknicktafel om daar soepjes te brouwen met stenen en paardenbloemen.

En ik heb het toen maar gelaten. De kleding kon gelukkig in de was en ze hadden de middag van hun leven. Zeker toen ik niet veel later nog twee waterijsjes tevoorschijn toverde. Verder vonden ze het machtig interessant om allerlei insecten te bekijken. We zagen ‘meneer pissebed’ en Rose gilde nogal hard toen een tor op haar arm kroop, maar ondanks mijn fobie voor insecten wist ik haar gelukkig gerust te stellen. ‘s Avonds vielen ze moe en tevreden in slaap.

Woensdag 18 IJs!

In de ochtend besloot ik Rose te verassen met het Biobim ontbijt. We kregen twee varianten ontbijtgranen om te proberen: aardbeienhartjes en appelrondjes. Omdat ze sinds haar geboorte (of eigenlijk al in de buik) echt dol is op aardbeien liet de keus zich niet echt raden. De droge variant vond ze heerlijk – daar bleef ze van snoepen – en met melk in eerste instantie ook. Maar na een hap of tien vond ze het toch een beetje tegenvallen. May wilde het helemaal niet proberen. Binnenkort meer over de appelvariant!

Omdat groep 8 vandaag de IEP had afgerond, organiseerde een aantal ouders voor hen dat de ijscoman kwam langsrijden met zijn wagen. Hij stond nog geen minuut op zijn plek toen de kinderen al onze kant op liepen – over goede timing gesproken! Ze waren zo verrast. Leuk om te zien. Rose en May dolblij natuurlijk dat ze eindelijk hun ijsje kregen, al vond die laatste het geen succes dat ik voor haar chocoladeijs had besteld in plaats van aardbeien. Maar ja, moest ook aan mezelf denken: ik hou niet van aardbeienijs. En zo zielig was het niet, want ze had het ijsje vrij snel op. 

In de middag gingen we opnieuw de tuin in. Lekker van genieten zolang het zo warm is! May wilde het liefst haar eigen plan trekken met bellenblaas, chocolaatjes en nog meer ijs, maar helaas voor haar. Niet veel later besloot ze dus maar op slakkenjacht te gaan. En dat werd natuurlijk nog leuker toen ze merkte dat Rose daar panisch voor was. Was echt een heerlijke dag. Ro ging ‘s avonds een (flink) rondje hardlopen

Donderdag 19 Presentatie aan groep 8

Vandaag was een heel bijzondere, maar vooral ook spannende dag. De afgelopen maanden hebben twee andere moeders en ik in het geheim gewerkt aan een eindshow voor groep 8 en vandaag mochten we hem presenteren aan de kinderen. De juffen hadden weliswaar hun goedkeuring verleend, maar twintig kritische pubers is toch weer een stapje verder. Tot onze grote opluchting reageerden ze zo positief en leuk: ze dachten zelfs al mee. Gaat helemaal goedkomen! Na de vakantie gaan we echt aan de slag, dus het worden drukke tijden, maar de start is in elk geval goed.

Na afloop werkte ik nog een klein
beetje, maar dat ging allemaal niet zo soepel. Mijn hoofd barstte bijna uit elkaar en ik voelde me heel erg moe. Ik klapte de laptop dicht, haalde wat laatste boodschappen en besloot poffertjes te gaan eten met de kinderen. Ro, die daar niet zo dol op is, moest toch voetballen en dit weer moet eigenlijk gewoon zoveel mogelijk gevierd worden (aangezien de zon vanaf komende maandag alweer verdwenen is). June ging lekker buitenspelen met een vriendinnetje en ik plofte op de bank met Utopia en later Temptation Island. Toen ik zittend op de bank in slaap viel, ben ik maar naar bed gegaan 😉

Vrijdag 20 Koningsspelen

June begon de dag lekker sportief met de Koningsspelen op school. Echt, vind dat zo’n mooi initiatief! En ze hadden dit jaar dus ook nog eens geluk met het weer. Verder heb ik vooral veel gewerkt eigenlijk. Ro ging gezellig langs zijn zusje met de kinderen en later nog even langs mijn ouders.

 

Lees hier Huize Lotus Writings 42 en Huize Lotus Writings 44

About Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Huize Lotus Writings 43 | Chaos met een gouden randje

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten