huize lotus writings

Huize Lotus Writings 41 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 41 – De zieken zijn weer opgeknapt gelukkig. En dat was maar goed ook, want er stonden weer genoeg leuke dingen op de planning. Lees je mee? 

Zaterdag 31 maart Reunion of The Spice Girls

Vrijdagavond kwamen drie hele schattige meisjes voorbij als The Spice Girls. Het werd een beetje gepresenteerd als muziek uit het Stenen Tijdperk natuurlijk en in een vleugje nostalgie vroeg ik mijn volgers welke Spice zij vroeger waren. Daar kwamen zoveel leuke (en soms ook verrassende) antwoorden op! Ik raakte met Kimberly aan de praat en we zaten te geinen dat het leuk zou zijn om een soort Spice Girl revival op te zetten als 1 aprilgrap. Binnen no time hadden we onze Sporty, Ginger en Baby bij elkaar gescharreld en hadden enorm veel lol met het maken van onze video.

Dat kostte uiteindelijk de halve middag trouwens: ik moest flink in de make-up, passende kleding vinden en uitzoeken hoe ik het playbacken op mysical.ly kon synchroniseren met het beeld. Nou ja, het lukte niet helemaal, maar het houdt je weer van de straat 😉 Ro was gezellig naar zijn zusje toe, maar kwam thuis met een misselijke Rose. De rest van de middag lag ze als een zielig hoopje mens op de bank. Zelf ploften we ’s avonds op de bank met It takes two en gingen daarna naar bed. Tot zover weer een spannende episode uit The wild life of a parent.. 

Zondag 1 april Nick Jr. Fandagen en paaseieren zoeken

Iets voor negenen zat het hele gezin aangekleed én met geïmproviseerd paasontbijt achter de kiezen in de auto onderweg naar Wassenaar voor de Nick Jr. Fandagen. Je moet iets over hebben voor Shimmer & Shine 😉 Rose was namelijk met een nachtje slaap weer opgeknapt (gelukkig) en zat gespannen achterin, benieuwd naar wat toch die grote verrassing zou zijn. Bij het zien van de vlaggen stuiterden de kleintjes achterin alle kanten op. ‘Ik wil naar Dora,’ zei May gedecideerd. En zo geschiedde. We gingen op de foto met hun helden, in alle mogelijke achtbanen met de dappere Rose en sloten af met lekkere pannenkoeken. Prima dagje zo! Nick jr fandagen

In de middag vervolgden we onze route naar Junes andere opa en oma, waar we waren uitgenodigd om paaseieren te komen zoeken. Echt heel gezellig. We konden even lekker bijkletsen terwijl de kinderen in razend tempo door de tuin renden. Na afloop schoven we aan voor het paasdiner: rijst met boontjes, pom, heerlijke gemarineerde spekreepjes en kippenpootjes, pastei en kipfilet. En als toetje paste er nog net een bolletje ijs in met een chocoladetoetje. Net voor vertrek traden de meisjes en hun nichtjes op als gelegenheidsband. Hilarisch! Echt zo genoten van hun gezang, het spelen op de gitaar en Mays pianospel. Goede afsluiting van onze eerste Paasdag. 

Maandag 2 april Werk en naar the parentals

Ik begon de dag met werken, omdat er de rest van de week weinig van zou komen. Halverwege onderbrak ik voor een mooie zoektocht: we verstopten grote paaseieren in de woonkamer die de kinderen vervolgens mochten zoeken. Helaas voor mijn lijn trouwens. Die dingen zijn veel te lekker!

Ook mijn ouders hadden zich voorbereid op het paasfeest met ook weer een heerlijk diner. We hebben zitten genieten. Richting het eind van de avond merkte ik dat Rose steeds hangeriger werd en ik besloot even met haar naar boven te gaan. Dat hielp enorm. Ze had wel lichte koorts, maar we keken samen naar de wolken buiten en vogels, verzonnen een eigen verhaaltje en na een halfuurtje gingen we weer terug. Tijd om naar huis te gaan! We keken nog even naar Dreamschool en toen was het mooi geweest.

Dinsdag 3 april Spelletjes spelen en knutselen

Ken je dat gevoel? Dat je opstaat en helemaal ontregeld bent door die extra paar vrije dagen? Nou, dat had ik dinsdag dus. Ik liep constant rond met het gevoel dat het maandag was, maar toch niet. Verwarrend! Gelukkig was er genoeg afleiding. We versierden een vergeten paaskoek (die ik ergens halverwege vorige week op de kast had gegooid na veelvuldig vragen wanneer we ze toch gingen versieren en opeten), speelden verschillende spelletjes en deden verder lekker rustig aan.

Na de lunch kwam de klei tevoorschijn, vervolgens potloden en stickers, daarna,… Nou ja, you name it. Ik hou van zulke dagen. Zeker als tegenhanger van het werken, omdat je echt met elkaar geniet. Dat zijn de dagen dat je lekker je telefoon in een hoekje gooit en écht bezig bent met van alles. Althans… Op het maken van de foto’s na dan. Maar goed. De kleintjes vonden het geweldig. En ik dus ook. Tot een uurtje of half 8 weliswaar, want toen plofte ik vermoeid op de bank om er niet meer vanaf te komen.

Woensdag 4 april

We begonnen de ochtend met het bakken van brownies. Of cupcakes uiteindelijk, maar in elk geval niet verkeerd! Rose en May waren goed gemutst en maakten helemaal geen ruzie over wie de mixer mocht vasthouden gelukkig, wat het toch een stuk leuker maakt om dit met ze te doen. Het afwachten bleek wat lastig, maar gelukkig hadden we wat afleiding tussendoor. 

Sinds deze week zitten de dames namelijk op peutergym. Ik vind het echt zo ontzettend leuk! Ze klimmen alsof ze nooit anders hebben gedaan en May, met haar wat voorzichtige karakter, leert over haar eigen grenzen heenstappen. Het is echt heel goed voor ze. En voor mij  – wat loslaten betreft. Na afloop gingen we op bezoek bij de moeder van vriendin. De meisjes liepen rond alsof ze er dagelijks komen en trokken allerlei speelgoed uit de kast. Was heel erg gezellig! 

En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Na het verzenden van een pakketje en maken van pasfoto’s reden we naar huis voor een lunch, aten ons eigen baksel (dat trouwens erg goed gelukt bleek) en sloten af met de Bubble Guppies dvd. Ro ging voetballen in de avond en ik bracht de avond door in goed gezelschap van mijn laptop. Ging wel lekker: mijn inspiratie was onverwachts terug en ik tikte zo een paar blogs in een paar uur tijd.

Donderdag 5 april Megaproductief

Heerlijk deze dagen. Ik heb voor nu in elk geval echt mijn gevoel weer terug en gooide er een stuk of negen blogs uit, ook voor over een paar weken. Scheelt! De kinderen gingen naar school en oma, Ro was aan het werk en ik kon ook lekker doorgaan. Verder valt er geloof ik niet over te vertellen haha, beetje saai, maar wel prettig. 

Vrijdag 6 april Spullen pakken

Het is nu vrijdagochtend en ik zit nog even wat laatste dingen te regelen. We gaan namelijk dit weekend weg met tien bloggers naar Center Parcs. Op de een of andere manier is de tijd zo ongelooflijk hard gegaan, afgelopen weken… Onwennig! Moet ook alles nog pakken, wil eigenlijk het liefst nog een blog uittikken waarvoor ik de woorden door mijn lichaam voel razen en zie dat de klok vandaag verre van mijn vriend is. Dus ik weet het niet. Misschien moet ik het er maar op wagen en dan snel daarna alle spullen pakken?

Maar heb er wel heel veel zin in! Lekker bijkletsen met wie ik al beter ken, de anderen leren kennen en vooral gaan genieten hopelijk. Al ga ik Ro en de kinderen wel missen. Stom hè? Zijn maar een paar dagen uiteindelijk. En als het goed is zijn ze binnen no time weer voorbij ook. Hou jullie op de hoogte met een verslag volgende week!

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 40 en Huize Lotus Writings 42

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 41 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.