Huize Lotus Writings 4 (2020) | Paspoort kwijt en feest!

Afgelopen week was er eentje van slecht slapen, opkomende womanflu en de grote zoektocht naar mijn paspoort. Gelukkig sloten we de week wel heel feestelijk af!

Maandag 20 januari | Lekkere start van de week

AHHHHHR!

Met een keiharde gil keer ik bikkelhard van mijn heerlijke soezelige droom terug naar de werkelijkheid. Heel vaak heb ik het eigenlijk niet, maar vandaag zou ik het liefst met een kussen op mijn hoofd blijven liggen tot ze zelf besluiten zich aan te kleden, boterhammen te smeren en zelfstandig naar school gaan.

De week start dus iets minder lekker dan ik voor ogen had. Kleine draken 😉 Ze maken vrijwel continu ruzie, tot ze allebei in hun eigen klas zitten. Daarna keert de rust terug en ga ik aan de slag. De tijd vliegt! Voor ik het weet, is het alweer tijd ze bij school op te halen. En hoewel ik die ochtend nog kwaad heb geroepen dat er deze week niet gespeeld wordt, maak ik een uitzondering voor hun beste vriendje en zijn zusje. Ze mogen toch.

Thuis rond ik nog wat af, maar als ik ze ga halen, gaat het weer mis. Niet luisteren, grote mond, zeuren en jengelen. En mijn geduld is ook verre van waar het zijn moet, dus eenmaal thuis besluit ik dat het spelen écht een no go is deze week. ’s Avonds, zodra ze op bed liggen, kijken Ro en ik lekker The Voice terug. Ik kruip dicht tegen hem aan, waardoor hij halverwege bijna in slaap dreigt te vallen, maar we redden het toch tot het einde. Gelukkig een fijne afsluiting van een dag die licht dramatisch begon!

Dinsdag 21 januari | juf ziek en weer naar huis

Eigenlijk zijn we nog niet eerder in aanraking gekomen met de gevolgen van het lerarentekort. Tot vandaag. Rose’ juf was ziek en voor het eerst konden ze op school geen vervanging regelen. En omdat ik mijn telefoon veel te vol heb staan, kreeg ik de avond ervoor geen melding van Klasbord. Zo kwamen we dus ’s ochtend op tijd, maar voor een lege, donkere klas terecht.

Twee voordelen: ik werk thuis en moest toch op school zijn om May in de klas te zetten. Maar we konden dus wel weer samen rechtsomkeert. Ik vond het echter wel lastig. Ik wilde haar niet continu voor een schermpje zetten, maar moest ook werken. Uiteindelijk hebben we het verdeeld. Ze ging ‘een beetje Netflixen’, in haar eigen woorden, en mocht vanaf 13.00 uur naar oma.

Ro kwam eerder thuis om bij te springen. Zo fijn! Hij haalde de boodschappen, ik ging naar school om May te halen. En terwijl hij kipshoarma bakte, maakte ik de sterkste knoflooksaus in tijden. Heerlijk, maar wel van het niveau dat je er nog vijf dagen van kan genieten zeg maar. Oeps!

Woensdag 22 januari | Paspoort kwijt!

Ro noemt me weleens lachend een pitbull. Dat merkte ik vorige week, toen ik mijn tanden zette in het opzetten van een webshop met e-cursussen. Op zich is het een fijne eigenschap: ik zit dan in een volledige focus en krijg voor elkaar wat ik voor ogen had. Maar het heeft ook zo zijn nadelen – met name voor je omgeving.

Vlak voor vertrek tekende Rose een ’tatu’ op haar hand. O MY KAT!

Wat er aan de hand is? Ik ben mijn paspoort kwijt. En ik heb werkelijk álles bekeken, van de zolder tot een morsige plastic bak in de kast onder de trap – maar hij is gewoon weg. Helemaal weg! Ik kan het niet hebben dat ik ten eerste geen idee heb waar ik hem heb gelaten (we hebben nota bene een speciale bak voor dit soort belangrijke documenten, omdat ik altijd alles kwijtraak) en ten tweede dat we zoveel troep hebben dat je niet in één oogopslag je paspoort kunt terugvinden.

De halve woensdag ging hieraan op. Tevergeefs dus, want hij kwam niet boven water. Tussendoor begon ik in de bieb aan Glazuur, van Lisette Jonkman. Fijn dat ik haar heb ontdekt, ze schrijft echt heel leuk. Goed boek weer – had hem diezelfde avond nog uit.

Donderdag 23 januari | Bloemkoolpizza en dansen

Ondanks dat ik een licht miserabele nacht achter de rug heb, sta ik eigenlijk best energiek op. De kinderen zijn gezellig, ik heb zin om te werken en alles loopt min of meer op rolletjes. June moet naar school en is ook al zo lekker op tijd.

Wat werk betreft mag ik eigenlijk niet klagen. Tot half 4 ’s middags zit ik geconcentreerd te tikken, verbeteren, na te lezen en na een dag werken, kan ik oprecht zeggen dat ik een goede cursus heb neergezet. Binnenkort gaat hij de verkoop in – al moet ik daarvoor wel eerst nog steeds dat paspoort hebben, maar ik weiger te zoeken. Anders zit ik straks weer in zo’n zoektocht die niet stopt, zoals gister.

Rose en May worden opgehaald. Rose mag mee met een vriendinnetje, May gaat lekker bij oma kleien. Ik krijg een geweldige foto van haar, in opperste concentratie. Rose komt rond 17.00 uur uitgelaten met haar vriendin thuis. Spontaan spreken we af dat ze mag mee eten. Best spannend trouwens, want we eten bloemkoolpizza, maar gelukkig is het een succes. Iedereen vindt het lekker. Gaan we nog eens doen.

’s Avonds ga ik naar dansen, inmiddels wel weer energieker. Het is een geweldige les: we lachen heel veel en ik kom zo gelukkig weer thuis. Echt, ben er nog steeds blij om dat ik een halfjaar geleden de knoop doorhakte en gewoon ben gegaan om te zien of het wat voor me was. Ik neem me bij deze voor om ook gewoon niet meer te stoppen!

Vrijdag 24 januari | Spierpijn

Het voordeel van lekker sporten, is het gevoel achteraf. Je bent bezig geweest, voelt aan je spieren dat ze er nog zitten… Maar vrijdagochtend voelde mijn lijf stram, als een oud omaatje. Vooral mijn bovenbeenspieren en kuiten konden blijkbaar het vele zakken op één knie en weer opstaan niet aan.

Na een relatief gezellige start van de dag – voor zover iets gezellig is voor 10 uur in de ochtend – zette ik twee vrolijke kinderen in de klas en ging thuis aan de slag. Jammer dat je als tekstschrijver/blogger geen peil kan trekken op je productiviteit. Deze week gaat het lekker en zou ik het liefst tachtig uur tikken. Maar dat kan volgende week zomaar anders zijn. Gek hè? Zou liever hebben dat ik wat constanter was…

’s Middags bakten we havermoutpannenkoekjes met amandelmelk hadden ze muziekles op school. Superleuk! De meester doet het heel grappig en ze lopen allemaal braaf in de pas in zijn les. In de avond ging June uit met vriendinnen. Ik vind het nog steeds een beetje wennen. Ook al is dit disco-light en ging ik zelf rond deze leeftijd tot drie uur stappen, ik zou stiekem nog best weleens om een hoekje willen kijken.

Zaterdag 25 januari | Verjaardag en een concert

We startten met zwemles. Ben nog steeds blij dat ze lekker op hetzelfde tijdstip gaan, dat scheelt een boel. Na afloop reden we even langs de bakker, terwijl Ro in ons eigen dorp precies hetzelfde deed. We hebben in elk geval brood tot komende week donderdag 😉

De rest van de dag verliep redelijk relaxed. Ik had het nogal koud. Dus terwijl Ro en de kleintjes richting het voetballen gingen, lag ik uiteindelijk nog een paar uur lang, half sluimerend Freeks Wilde Wereld te kijken. Ik ben wat verkouden aan het worden, dat werkt ook niet echt mee waarschijnlijk. Richting het eind van de middag moest ik daardoor plots hard opschieten. June moest gehaald en onze zwager Lionel vierde zijn verjaardag.

Dat werd trouwens een bliksembezoek: ik ging tussendoor ook naar De Lier, omdat Lisette meedeed aan de Westlandse versie van Maestro, vanwege het 105-jarig bestaan van de muziekvereniging. Dankzij Lisettes voortreffelijke routebeschrijving vond ik het in één keer. Het was meteen iets dat ik van mijn bucketlist kan strepen: in mijn eentje naar een concert gaan. En eerlijk? Het was best verfrissend.

Bovendien vond ik het echt heel mooi. Het orkest speelde goed, er was een fantastische zangeres en naarmate de avond vorderde, kreeg ik steeds meer bewondering voor de dirigenten-voor-een-avond: het is nog best een klus. Gelukkig stelde Lisette niet teleur: ze werd eerste van de negen kandidaten en is door naar de grote finale! Na afloop reed ik terug naar de verjaardag en bleef daar uiteindelijk nog anderhalf uur hangen. Geslaagde avond, al kwam ik niet echt aan slapen toe…

Zondag 26 Veertig jaar samen

In de ochtend keek ik snel de derde aflevering van Wie is de mol. Hoewel ik vergeten was in te zetten, lijk ik nog op het goede spoor te zitten. Dit was wel meteen het enige wat ik deed overdag. Ik verkeerde namelijk in een soort permanente status van de womanflu en kon alleen maar klagen dat ik me zo ellendig voelde. En dat van een verkoudheid…

In de avond gingen we uit eten met mijn ouders, zwager en zusje en onze kinderen om te vieren dat ze veertig jaar samenwonen. Superleuk! Het eten was heerlijk. Ik trakteerde mezelf op een toetje (althans, mijn ouders), omdat ik deze maand twee keer van mezelf mocht smokkelen. Ik heb genoten! Kan er voorlopig dus weer even tegenaan.

Eenmaal thuis was ik trouwens wel weer behoorlijk moe trouwens en nadat ik de kleintjes op bed had gelegd, kroop ik zelf ook maar in bed met mijn nieuwe biebboek (Helemaal het einde). Even rust voor de nieuwe week!

Hoe was jullie week? Nog iets bijzonders gedaan of beleefd?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Hieronder de andere edities van Huize Lotus Writings

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Huize Lotus Writings 4 (2020) | Paspoort kwijt en feest!

  1. Wat een mooie blog heb je toch, hier vind ik mij bij sommige dingen heel goed in terug en wat verwoord je alles goed, een plezier om te lezen, mijn weekend was nog altijd heel rustig, word volgende week maandag in Belgie geopereerd aan mijn hernia hier moest ik nog minstens 9 weken wachten, dus ik begin stillekes aan weer moed te krijgen dat het einde in zicht is, wens je een spetterende week toe. Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.