huize lotus writings

Huize Lotus Writings 39 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 39 – Een vermoeiende week. Die stomme verkoudheid blijft nogal hardnekkig hangen en ik sliep ‘s nachts vrij weinig. Maar gelukkig overtroffen de hoogtepunten deze week mijn lamlendige gevoel: Ro gaf me op mijn verjaardag het cadeau waar ik om had gevraagd (een jarig gevoel) en June werd schoolvoetbalkampioen. Wil een mens nog meer? 

Zaterdag 17 Op ziekenbezoek 

Door de kou (en sneeuw in deze regio) ging het voetballen niet door. ‘Helaas’ – al had ik er weinig mee te maken, want ik zou sowieso niet meegaan deze week. Dat gaf me ‘s middags de tijd en ruimte om met Rose naar het ziekenhuis te gaan, waar mijn opa en oma toevallig allebei al een tijdje in liggen. Het was goed ze te zien! Ze had samen met May een mooie tekening gemaakt voor allebei. Haar jongere zusje was alleen voortijdig in slaap gevallen op papa’s schoot en dus gingen we samen.

Later schoven mijn oom en tante aan, tot groot plezier van onze kleine dame. Ze speelde verstoppertje, smikkelde een mokkatoetje naar binnen (liever zij dan ik) dat de lieve verpleging had gegeven en hing samen met tante de tekening op. Rond een uurtje of zes gingen we weer terug naar huis waar Ro het avondeten net klaar had. Al mag dat misschien de naam niet echt hebben hoor, want het waren gewoon broodjes hotdog. Maar alsnog erg lekker.

Zondag 18

‘Wil je me eraan herinneren dat ik deze op je verjaardag aan je geeft?’ Ro staat met een witte, mysterieus uitziende envelop in zijn handen waarop alleen de datum van mijn verjaardag staat. Gedachten razen door me heen:

  • Waarom vertel je me dit nu? Dan weet ik twee volle dagen lang dat er een geheim in je nachtkastje ligt waar ik niet aan mag komen.
  • Wat zou erin zitten?
  • Oeh! Misschien een kaart met een huwelijksaanzoek? Of een bijzonder cadeautje waar je niet echt een cadeaupapiertje omheen kan doen?
  • WAT ZOU ERIN ZITTEN?

Nieuwsgieriger kon hij me niet krijgen, maar er zat niets anders op dan wachten tot het zover was. Jammer, maar helaas. ‘Je gaat je in elk geval jarig voelen,’ besloot Ro voor hij naar beneden ging. En toen moest ik de rest van de middag nog doorwerken. Dat lukte overigens prima hoor, al moest ik me er wel echt weer helemaal toe zetten na deze geheimzinnige onderbreking. Ik werkte vast vooruit en rondde een aantal dingen af, waardoor ik komende week iets meer rust heb.

Onze vriend Puk…

‘s Middags namen Ro en ik de badkamer onderhanden. Ik heb namelijk een ambitieus 12-wekenplan opgesteld om het hele huis uit te mesten, overbodige troep weg te gooien en alles echt grondig schoon te maken. Een soort lentemanie dus. Leuke van dit soort acties is dat je na afloop zo kan genieten van het resultaat! Dat is weliswaar het enige leuke, maar toch. Na het eten en naar bed brengen van de meisjes en Puk ploften we traditioneel op de bank met de laatste Luizenmoeder van het seizoen (helaas) en Soof.

Maandag 19 Wederom Ikea

Rond 04.00 uur schrok ik wakker: May lag keihard te hoesten en het klonk zo naar. Ik haalde haar uit bed en nam haar bij ons in bed – het teken voor haar om uitgebreid te gaan kletsen. Ook Rose schoof lekker bij ons aan. Pas net na vijven vielen ze in slaap. Wij niet echt meer, zoals je begrijpt. Niet helemaal fijn, want ‘s ochtends had ik twee belafspraken. Na het uittikken van de gesprekken kon ik de kinderen alweer van school halen. Die waren door het dolle heen, want we zouden (opnieuw) naar Ikea gaan voor een paar laatste spulletjes voor de badkamer. Rose en May kregen een lekker stukje cheesecake en ik besloot maar wijs te blijven en me te beperken tot een flesje water.

Thuis gelijk alles neergezet en -gehangen. Daar kan ik zo blij van worden, ken je dat? Zijn maar een paar nieuwe spulletjes, maar een heel fijn verschil. Halverwege de dag bekroop me toch weer die nieuwsgierigheid: wat zou Ro toch van plan zijn met mijn verjaardag? Gelukkig hoefde ik nu niet zo heel lang meer te wachten 🙂 In de avond bracht Dream School weer wat afleiding en daarna was ik zo moe dat ik snel in slaap viel. Scheelde weer!

Dinsdag 20 JARIG!!

In de vroege ochtend tetterde Rose dat ze wakker was. Ik daardoor ook. Al was het half 7, dus op zich een prima tijd om op te staan. Toch bleven we nog even met zijn allen liggen in het grote bed: met die kou heb ik helemaal geen zin om mijn warme bedje te verlaten. Toevallig had ik mijn lenzen al ingedaan toen we naar beneden liepen, want Ro had geen woord te veel gezegd: in de huiskamer hingen ballonnen en slingers en was de tafel feestelijk gedekt. Terwijl ik nog ‘oh’ en ‘ah’ riep, ontdekte ik meer. Speciaal voor deze dag had hij in de keuken croissants neergezet, eitjes om te koken en versgeperste jus. Zo ontzettend lief!

Een uurtje later ging de bel. Verbaasd keek ik op de klok: te vroeg voor de post, dus wat zou het zijn? Bleek dat de bakker aan de deur stond met een heerlijke slagroomtaart daarop zo’n lieve tekst! Nog een verrassing dus. Blij app’te ik naar Ro om hem te bedanken en vroeg hem wanneer ik nou die envelop mocht openen. Bleek dat daar het geld in zat voor de taart haha! De betalingen hadden elkaar een beetje gekruist zeg maar. Nam de verrassing niet weg, ik was zo blij als een kind.

De rest van de dag deden we eigenlijk niet heel veel. In de avond maakten we het ons lekker makkelijk met patat van de snackbar, taart als toetje en nadat de kleintjes op bed lagen, stonden mijn ouders voor de deur. Die bleven tot een uurtje of 10 en niet veel later gingen we zelf ook slapen. Was echt een hele fijne verjaardag!

Woensdag 21 Stemmen en schoolvoetbal

Ons ochtendprogramma was een beetje druk: eerst een uurtje peutergymmen, daarna de boodschappen doen en snel door naar huis om June weer op te vangen na schooltijd. Die had een schoolvoetbaltoernooi in de buurt, dus ze moest een beetje dooreten. Gelukkig mocht ze met een vriendinnetje meerijden.

Niet de beste foto, maar zo leuk toch? Een schommel tijdens de peutergym!

 

Rose, May en ik gingen rond 15.00 uur ook die kant op. Wel weer gestrest, omdat ik om 14.40 uur besefte dat ik niet meer wist waar ik mijn paspoort had gelaten. Lekker bezig dus 😉 Uiteindelijk vertrokken we dus veel later dan gepland, maar we vielen wel gelijk met onze neus in de boter. Het meidenteam deed het veel beter dan verwacht: ze hadden al twee wedstrijden gewonnen en de derde verliep ook prima. Weliswaar zonder winst, maar dat maakten ze in de vierde wedstrijd goed. Het team dat vorig jaar bijna laatste werd, verliet het toernooi nu als kampioen. Goed he?

Na afloop speelden Rose en May lekker in de speeltuin naast het veld en moedigde onze tiener de jongens aan met wat andere meisjes. Was prima te doen zo in het zonnetje, dus we bleven iets langer hangen. En toen konden we dus opnieuw gaan haasten. Richting het stemlokaal dit keer. Mijn plannen om blanco te stemmen, werden doorboord doordat de optie ‘blanco’ niet op het formulier stond. Echt, ik kan mijn haar beter platinablond gaan verven: blanco stemmen betekent natuurlijk gewoon dat je een leeg formulier in de stembus stopt. Dat besefte ik pas toen ik weer richting de auto liep. Daarna haalden we Junes lenzen op, warmde ik pasta op voor de kleintjes en ging zij mee met haar vader. Ro kwam thuis na zijn vergadering, deed andere kleding aan en vertrok weer naar de voetbal.

Niet alleen de kinderen, maar ook ik bleek nogal moe na deze enerverende dag. Ik viel iets na negenen in slaap op de bank.

Donderdag 22 Flutdag

Ja echt.. Ik kan vandaag niet anders omschrijven. Halverwege de nacht werd ik wakker met dorst. Nadat ik beneden een glas water had gedronken, kon ik niet meer slapen. Van 04.00-05.30 uur althans. Daarna viel ik natuurlijk weer als een blok in slaap tot mijn wekkers om 06.00, 06.30 en 07.00 uur pogingen ondernamen me uit bed te krijgen. Verliep allemaal niet zo soepel natuurlijk, want ik was doodop.

Toen de kleintjes op school zaten, begon ik veelbelovend met werken. Maar al snel verzandde ik in een moeizame opstandige bui. Ik had helemaal geen zin om te tikken. Het enige dat ik echt wilde was een bakje M&M’s. En laten die nu al een tijdje in de kast liggen.. Tegelijkertijd wilde ik niet opgeven en mezelf laten gaan met chocola. Zeker niet nu we al bijna drie maanden zo goed bezig zijn. Ik probeerde de lekkere trek te stillen met druiven, die zuur en taai bleken. Daarna nam ik een stukje ontbijtkoek. Hielp allemaal niks. Uiteindelijk begon ik maar op tijd aan het avondeten. Dat hielp wel, want ‘s avonds had ik helemaal geen trek meer. Gelukkig stemde Temptation Island me een stuk gelukkiger.

Vrijdag 23 Ochtendje Leiden

Na een heerlijke nacht (eindelijk een beetje uitgeslapen!) werd ik best fit wakker. Kwam goed uit: we moesten om 9 uur al bij mijn zusje voor de deur staan. Ons neefje ging met Ro mee en wij hadden een zussenochtend gepland in Leiden. Zonder er al te diep op te willen ingaan – dat doet ze zelf misschien wel als de tijd er klaar voor is – hadden we een enerverende afspraak op het programma bij Liesbeth Bouwhuis. Niet voor de blog trouwens, maar gewoon omdat het vorige keer tijdens het Fitfestival ook zo bevallen was. Het bleek een schot in de roos, dat we na afloop nog even bespraken onder het genot van heerlijk brood met kroketten bij restaurant Hudson. Wat een fijne sfeer! De muziek was goed, personeel echt heel vriendelijk en het voelde huiselijk aan. Precies wat we nodig hadden. Het eten smaakte trouwens ook heerlijk. Eenmaal thuis ging ik nog even aan de slag en had zoveel energie dat ik meteen mijn halve to do list wegwerkte. Waar een opgeruimde geest al niet goed voor is 😉

‘s Avonds trad June op met haar dansgroep. Mijn ouders gingen dit keer kijken, terwijl Ro en ik het ons gemakkelijk maakten met The Voice Kids. Prima afsluiting van de week, dacht ik zo.

Hoe was jullie week? Ook zo toe aan de zon?

Lees hier Huize Lotus Writings 38 en Huize Lotus Writings 40

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 39 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *