huize lotus writings

Huize Lotus Writings 38 | Chaos met een gouden randje

Ik besloot deze week het bloggen en werk iets meer los te laten en vooral te genieten. En dat was een ware verademing!

Zaterdag 10 Voetbal, verjaardag en WIDM

Na een werkochtend maakte ik me klaar om naar de voetbal te gaan. Ik, de slechtste voetbalvrouw van de Lage Landen, inderdaad. En, toeval of niet, ik was aanwezig en ze wonnen. Het lijkt er dus op dat ik vaker langs de lijn moet staan komende weken. Wel graag met een zonnetje in de lucht. Daarna gingen we naar mijn oom en tante die hun verjaardagen gezamenlijk vierden. Erg gezellig, compleet met partytent en muziek. Jammer genoeg moesten we op tijd naar huis: June werd thuisgebracht en de kleintjes waren op van de slaap.

De Grande Finale van WIDM 2018. Daar zat ik natuurlijk al weken op te wachten en ik hoopte maar dat het even spectaculair zou worden als ik vooraf hoopte. En inderdaad. Het programma stelde niet teleur, ik zat met huizenhoog kippenvel op mijn armen en was zo blij dat ik – na eerst vrijwel iedereen verdacht te hebben – de laatste paar weken toch goed zat met mijn mol. Eindelijk 😉 Al telt het niet helemaal natuurlijk, maar daar hebben we het niet over.

Zondag 11 Stralen op het podium

June deed met haar dansgroep mee aan een wedstrijd en zo kwam het dat we half 10 Nieuwegein inreden. We mochten ook gelijk de zaal in bij het theater en genoten van verschillende dansen. Was leuk om te zien en bovendien fijn om eventjes samen met Ro te zijn. Zoveel quality time hebben we verder ook niet natuurlijk.

Het ging hartstikke goed. Ze maakte een flikflak alsof ze nooit anders doet (al is dat eigenlijk ook wel een beetje zo, ze oefent heel vaak) en straalde op het podium. Zo mooi om te zien. Na afloop ploften we neer bij La Place waar we peperdure, helaas niet lekkere broodjes naar binnen werkten en een pastasalade zonder smaak. Maar goed, het was gezellig. Dat telt. Thuis ging ik nog even aan het werk, al kwam er weinig van terecht. Ik was zo moe.

Maandag 12 Oververmoeid

De kleintjes gingen naar school en ik wilde enthousiast aan de slag gaan met werken, maar op de één of andere manier lukte het niet. Het onophoudelijk hoesten vermoeit enorm en ik kon nog geen zin uitspreken zonder te lijken op een zeehond. Ik besloot alles maar te laten voor wat het was en ging wat achterstallige klusjes uitvoeren. Binnen korte tijd was het alweer bijna 12 uur en dus tijd om de kleintjes uit school te halen.

May zag wat witjes, maar blij (omdat ze de juf zo enorm gemist had). En Rose zat vol grapjes als altijd. Ik besloot die middag lekker even naar Ikea te gaan met ze. Niet om taart te eten – waar ze allebei hard op hoopten – maar voor een paar kunststof bakken. Uiteindelijk keerde ik huiswaarts met een nieuw kleed voor onder de salontafel, waarvan ik niet wist dat ik hem echt heel erg nodig vond, bad- en toiletmatjes, nieuwe wc-borstels, haakjes, een kaars en stiften. Typisch Ikea dus: je komt nooit thuis met de spullen die je écht nodig had.

Dinsdag 13 Kleien, kleuren en squatten

Rose en May wilden dolgraag kleien. Prima! Terwijl ze lekker aan het kneden waren, kreeg ik een lumineuze ingeving en downloadde een app met spieroefeningen. Ik ging meteen hard aan de slag met squads, lunges en andere oefeningen die ik altijd op televisie bewonderde. Al snel brandden mijn hamstring, bil- en kuitspieren, dus het zal wel goed zijn gegaan. Kennelijk had ik nogal een miserabele conditie ook. Halverwege kwamen ze naast me liggen en deden de oefeningen met me mee. Al snel hoorde ik Rose zeggen: ‘Dit was wel zwaar hoor. Ik stop ermee!’ Kind van haar moeder, wat dat betreft haha… 

Daarna deden we met zijn drietjes de boodschappen, onthaalden June met lekkere broodjes en ik ruimde op. De dames gingen lekker aan de slag met hun nieuwe stiften en een Paaskleurplaat. Eigenlijk heb ik mijn telefoon ook nauwelijks aangeraakt tot een uurtje of half 4, toen ik op de bank neerplofte. Wat een verademing! Ro bracht alle kinderen naar bed en ik relaxte op de bank beneden. Voel me bijna alsof ik op vakantie ben.

Woensdag 14 Op zoek naar de gymzaal

Wie hier vaker komt, weet dat ik het ingebouwde geografisch inzicht van een druif heb. En hoewel ik zelf eigenlijk het liefst ontken dat het zo is, zou ik nog kunnen verdwalen in mijn eigen woonplaats. Misschien voel je hem al aankomen: dat gebeurde dus min of meer. Google Maps stuurde me naar plek A waar een gymzaal zou moeten zitten. Maar dat zit hij dus niet. Hij ligt een (paar) kilometer verderop. Hier nog niet van bewust, misten we daardoor het eerste uur. Nu ben ik redelijk ervaren in te laat komen, dus ik maakte me nog niet druk: om 11 uur opnieuw een kans.

Met een huilerige May in ons kielzog, zochten Rose en ik dus in het zonnetje naar de zaal waar we peutergymles konden volgen. Tevergeefs. Een behulpzame voorbijganger wees ons de goede kant op en we stapten weer de auto in. 10.57 kwamen we daardoor aan bij de les. Gelukkig nog wel op tijd, maar met het zweet inmiddels op mijn voorhoofd – en we hadden nog niets gedaan. Niet veel later zong ik mee met de andere ouders en kindjes, rende over de lange mat en begeleidde Rose en May, die door het dolle heen waren met zoveel klimtoestellen. Ze vonden het fantastisch!

Na afloop moesten we snel naar huis voor de volgende afspraak. Ook daar waren we veel te laat en kwamen we oververhit aan. Maar uiteindelijk kwam het wel goed. Ik kan er nog niet te veel over zeggen, want het gaat om de eindshow van groep 8, behalve dat we echt belangrijke stappen konden maken. Echt heel fijn! Na afloop snel naar huis, even opruimen en schoonmaken en relaxen. Wel braaf de oefeningen gedaan én een buikspierapp gedownload.

Donderdag 15 Kan niet meer lopen

Fitte mensen beginnen de ochtend met sport. Ik dacht zo lekker bezig te zijn, dat een training in de vroege morgen ook wel een beetje ‘mijn ding’ zou zijn. Inmiddels kan ik dus niet meer lopen. Althans, niet zonder gekke bounce. Werkelijk alles doet zeer in mijn bovenbenen. Tegelijkertijd voel ik me wel heel prettig bij die pijn, omdat ik het idee heb dat er daadwerkelijk iets gebeurt. En ik kijk uit naar morgen, omdat het een rustdag is.

We kregen Puk mee naar huis

Ik ging lekker hard aan de slag en tikte de ene na de andere blog. Die paar dagen vrij deden me echt goed. Pas rond een uurtje of 15.30 kwam ik los van de laptop. June stond voor de deur en we konden gelijk even haar nieuwe lenzen halen. Ik kookte (of bakte de shoarma aan, echt koken zou ik het niet willen noemen), bracht de kleintjes naar bed en genoot van Utopia. En Temptation Island aansluitend. Ik heb serieus geschreeuwd naar de televisie. Hoe dan?!

Vrijdag 16 Productief én pannenkoeken

Opnieuw een productieve werkdag met veel blogs, achterstallig werk én ontspanning tussendoor. Want ik probeer wel een beetje te leren van mijn bijna-overgelopen emmertje van begin deze week. Het voelt ook zoveel beter. Ik laat mijn telefoon grotendeels links liggen, probeer soms gewoon naar buiten te kijken en ‘te zijn’ en dat helpt. Voor nu althans.

Omdat het Nationale Pannenkoekendag is, besloot ik een snoepjoker in te zetten. Qua kilo’s zit ik nu al een tijdje weer rond hetzelfde gewicht geloof ik, al hoop ik dat de laatste vier kilo’s binnenkort ook the building verlaten. Mijn dipje rond half 4 loste ik op met een trosje druiven en dat gaf me net de energie om aan het eind van de dag dus een berg pannenkoeken te maken. Zo lekker! Nu maar hopen dat ik er morgenochtend weer vanaf kan blijven…

Hoe was jullie week? Heb je ook zo genoten van het zonnetje?

Lees hier Huize Lotus Writings 37 en Huize Lotus Writings 39

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 38 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *