huize lotus writings

Huize Lotus Writings 34 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS – Niet alleen de kandidaten van WIDM waren verlost, vorige week zaterdag, maar ook ik! Daarnaast gingen we naar de première van Ted, raakte ik als vanouds de huissleutel kwijt en kreeg onverwachts een kleine, maar zeer welkome verrassing met Valentijnsdag. Lees je mee? 

Zaterdag 10 Verlost

Niet alleen de kandidaten van WIDM waren verlost, maar ook ik: na maanden afzien met een geleende iPhone (waarvoor, ondanks het gemopper, heel dankbaar), kon ik weer terug naar Android. De rest van de dag bracht ik de verloren tijd door met mijn nieuwe toestel haha. Dolgelukkig! ’s Avonds natuurlijk Wie is de Mol. Ik blijf erbij: het wordt alleen maar spannender, zo richting de finale!

Zondag 11 Ted en het Geheim van Koning Midas

Samen met June en een vriendinnetje reden we naar Amsterdam voor de première van Ted en het Geheim van Koning Midas. Met een fantastische goodiebag voor me moest ik alle zelfbeheersing inzetten om niet vast de witte reep Johnny Doodle met speculoos aan te breken. Wat lijkt die me lekker! De film was echt heel leuk, hebben regelmatig zitten lachen en roepen nu nog steeds af en toe ‘Suuuper’. Geslaagd dagje dus.

Na afloop voelde June zich niet helemaal lekker meer en ging thuis op bed liggen. Haar vriendinnetje bleef wel spelen en ging naar boven met Rose en May. Niet veel later was ze gelukkig opgeknapt en bleven ze met zijn vieren boven. Erg gezellig! Ik werkte mijn verslag van de première uit.

Maandag 12 Sleutels kwijt en pannenkoeken

Ik werkte ’s ochtends zo hard, dat ik helemaal vergat om nog iets van lunch te halen. Op zich geen heel groot probleem (we hadden nog beschuit voor noodgevallen), maar ik had dus ook de huissleutel binnen laten liggen. Stonden we dan in de kou voor een dichte deur. Gelukkig kon mijn moeder even onze kant op komen met de reservesleutel en bleken we nog pannenkoeken in de koelkast te hebben, die June van haar oma had meegekregen. Wat een geluk (bij een onhandig ongeluk dus). Rose mocht haar eigen beschuitje smeren, wat leidde tot een bijzondere berg boter/vruchtenhagel. Werd misselijk toen ik ernaar keek, maar ze heeft alles op.

Na een dag hard werken, ging ik met vriendin C. naar een plaatselijk café om even bij te kletsen. Als vanouds: we kwamen binnen rond half 9 en stopten buiten pas met praten toen onze ledematen leken af te sterven van de kou. Lichte onderkoeling vermoed ik: pas rond half 4 viel ik voor het eerst in slaap, alle dikke dekens ten spijt bleef ik bibberen van de kou. Maar het was zo gezellig! Goede start van de week.

Dinsdag 13 Me-time

Ik besloot vandaag eens even helemaal niks te doen waar ik geen zin in had. Terwijl de meisjes kleurden, trok ik een flinke stapel tijdschriften tevoorschijn en heb gelezen tot ik niet meer kon. Heerlijk! Vooral omdat ik daar normaal weinig tijd voor maak. Zonde eigenlijk. Misschien moet ik toch maar eens een abonnement nemen!

Halverwege de dag stond de postbode voor de deur met een Flush Force 5pack – de nieuwste rage waarmee je Flushies kan sparen door water in de toiletpot te laten lopen en te wachten tot het van kleur verandert. Volgt komende week een blog over, inclusief winactie! Hou Lotus Writings dus vooral in de gaten. ’s Avonds kookte Ro en gingen we op tijd naar bed. Nog even wat slaaptekort van gisteren wegwerken…

Woensdag 14 Valentijnsdag en toch een kleine verrassing

Ro en ik zijn niet zo van de Valentijnsdag. Bij het opstaan dus geen kaartjes of rozenblaadjes verstopt of een gigantische teddybeer in de hoek van de kamer. Dat laatste trouwens sowieso beter niet, want zonder lenzen en met de slaap nog in mijn ogen zou ik me rotschrikken. De dag was eigenlijk niet heel spannend. De meisjes maakten de halve dag ruzie om niks, want: slecht geslapen. En ik werd met de minuut chagrijniger, want: ook slecht geslapen.

Maar toen kwam Ro thuis na zijn werk. Ik stond op het punt om onze hele Stoppen met Snacken Challenge in de prullenbak te kieperen in ruil voor een online bestelde pizza bij welbekende firma, toen hij voorstelde om de kinderen lekker eten te geven en zelf te gaan genieten met zelfgebakken patat en ossenhaas. Ik viel nog net niet dankbaar op mijn knieën, maar wat een fijne afsluiting van de dag. Toch dus een kleine romantische verrassing. Dat mijn champignonsaus op de één of andere manier smaakte zoals mijn humeur die dag, mocht de pret niet drukken. Ik voelde me weer heel gelukkig.

Donderdag 15 Afleiding dankzij werk

Mijn oma’s verjaardag. Ze leeft inmiddels al vier jaar niet meer, maar is nog altijd aanwezig in ons leven. Op zo’n dag sta ik daar toch meer bij stil. De rauwe randjes van je verdriet lijken verdwenen, maar een simpele gedachte kan alles weer bovenhalen. Het is toch bijzonder (en dan niet à la juf Ank) dat je zo intens veel van iemand houdt dat hij of zij voor altijd bij je blijft? Althans, zo voel ik dat dus.

Om niet te verzanden in een jankbui die de hele dag zou duren, leidde ik mezelf af met werken. Het werd daardoor een wonderbaarlijk productieve dag en ik schreef de ene na de andere opdracht. Ook het bloggen verliep extreem soepel, in tegenstelling tot vorige week. Voor ik het wist was het alweer avond en kon ik gaan genieten van mijn tosti. Geen spannend avondeten dus, maar wel erg lekker!

Vrijdag 16 Junes eerste discofeestje (HELP!)

Na het avondeten ging ik aan de slag met de krultang. June had haar eerste discofeestje met de hele klas. Ik weet niet wie het spannender vond, zij of ik. Ze zag er prachtig uit. Dat ik niet de enige ben die wat moeite heeft met loslaten, bleek ook wel weer uit de reacties van de andere ouders. We zitten echt in een volgende fase en dat is erg leuk, maar toch wennen. Helemaal als je dan vervolgens zelf onder je fleeze dekentje zit en je dochter staat te dansen. Het is weleens andersom geweest, zeg maar…

Halverwege The Voice kwam mijn vader langs zodat ik haar weer kon gaan ophalen. Hoewel June baalde als een stekker dat ik er al was – en ik quote: ‘Je bent altijd te laat, maar als ik dan naar huis moet, kom je wel op tijd?’ – zag ik vooral vrolijke gezichten en een dochter die moe was, maar dat niet wilde toegeven. Echt heel leuk! Thuis keken we nog even de finale van The Voice, waarbij tot haar grote vreugde Jim won, en daarna gingen we lekker slapen. Ro was met vrienden naar Black Panther, die echt heel goed schijnt te zijn – voor wie nog twijfelt.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 33 en Huize Lotus Writings 35

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.