huize lotus writings

Huize Lotus Writings 33 | Chaos met een gouden randje

Huize Lotus Writings 33: afgelopen zeven dagen waren best een beetje chaotisch. Naast het werk knutselde ik veel, bezochten June en ik het theater, maakte ik lekker veel foto’s van de kleintjes en had een hoop lol met ze. Maar al dat koprollen op de bank eiste ook zijn tol: op woensdagavond viel ik al iets na negenen op de bank in slaap. 

Zaterdag 3 Hard aan het werk

June ging lekker uit logeren en ging overdag met haar vader op pad: lekker wandelen in de Rotterdamse havens, samen lunchen en tot slot springen bij een trampolinepark. In de avond kregen we nog een telefoontje om de puntenverdeling voor WIDM in orde te maken. Moest er wel om lachen! Maar het is maar goed ook, want anders had ik haar ruimschoots ingehaald in de app.

Ik werkte vooral heel veel en lang door. Maar daardoor kon ik het ’s avonds ook iets meer loslaten. Voor deze week was ik bijna klaar met alle voorbereidingen. Vind ik zelf toch een stuk prettiger dan dat je de dag ervoor nog snel aan de slag moet. Verder was het niet zo’n hele spannende dag. Dat wil zeggen, tot Wie is de mol begon natuurlijk. Ik heb echt weer zitten genieten en ben zo ontzettend blij dat ik dit keer geen punten kwijtraakte. Tegelijkertijd wordt het nu wel écht spannend. Voor mijn gevoel zitten er minstens drie kandidaten bij die de mol zouden kunnen zijn.

Zondag 4 Lang geleden…

Terwijl ik ’s ochtends vroeg meteen aan de arbeid ging, lag Ro lekker te dobberen in het zwembad met May en Rose. Verschil mag er zijn 😉 Ik kon in elk geval weer wat meters maken, alhoewel niet te lang: om 13.00 uur vertrok ik met June naar Leiden voor de nieuwste voorstelling van Van Hoorne Entertainment: Lang geleden… Over Willem van Oranje, Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Echt heel grappig. June lachte regelmatig (ondanks de aversie die ze doorgaans tegen geschiedenis heeft) en we hadden een leuk moeder-dochteruitje.

Na afloop doken we even de Action in voor June, maar eindigden met een volle tas knutselspullen. Een beetje zoals het meestal gaat als we daarheen gaan. Thuis konden we eigenlijk bijna gelijk aanschuiven. Ro ging op tijd naar bed voor de Superbowl die avond, ik keek nadat alle kinderen op bed lagen De Luizenmoeder en Soof. Daarna schreef ik het verslag van die middag en kon Ro nog net een fijne voorstelling wensen 😉

Maandag 5 Dikke chaos, nieuwe kleding en laatste vergadering

Nieuwe week, nieuwe aanpak. Ik besloot de kinderen eens wat meer op te jagen en met resultaat: 10 over 8 verlieten we wandelend het huis. June wilde al bijna naar school rennen uit gewoonte, tot ik dus vertelde dat we echt geen haast hoefden te hebben. Bij het raam van de peuterspeelzaal keken ze me al bijna niet meer aan. In elk geval een goed teken. Thuis ging ik gelijk hard aan de slag met werken tot de postbode me uit mijn concentratie haalde met een heel mooi pakketje van Quapi Kidswear. Zo blij mee!

Geweldig he? Foto is weliswaar van dinsdag, maar maandag trok ze haar setje al even aan.

’s Middags wilden Rose en May gelijk hun nieuwe outfits aan. Het liefst nog voor het eten, maar een halve boterham met appelstroop later bleek dat het slim was om daar niet aan toe te geven. Alles zat onder! Maar goed, na het eten was er natuurlijk geen houden meer aan. En wat stond het ze schattig! Net als hun andere kleding. De pret was echter van korte duur want we gingen tekenen met pastelkrijt. Niet echt handig om je kleding bij aan te houden. Ze vonden het fantastisch. Vooral Rose bleef lekker tekenen. May kwam bij me op de bank zitten en viel al snel in slaap.

Ro kwam vroeg thuis, midden in de chaos: we hadden weinig opgeruimd (lees: de tafel zat vol kruimeltjes pastelkrijt, de vloer lag er vol mee, het speelgoed overal en nergens en ik had me ook niet echt beziggehouden met de vaatwasser). Hoewel het huishouden redelijk evenwichtig verdeeld is, snap ik dat er leukere momenten zijn om in thuis te komen. Maar goed dat ik best lekker kan koken als ik wil 😉 Na het eten bracht ik de kleintjes naar bed, terwijl hij June van dansen haalde. En daarna ging ik door voor ons (voorlopig even) laatste overleg met de eindejaarscommissie van groep 8 – om het zo maar te noemen. Jammer, ga het missen!

Dinsdag 6 Koprollen op de bank!

Eigenlijk wilde ik de boodschappen lekker vroeg gaan doen. Dan hoefden we ons niet te haasten, de rest van de ochtend. Maar in plaats daarvan begonnen we met tekenen en knutselen. Vervolgens maakten we koprollen op de bank – en ja, ik dus ook. Kan het iedereen aanraden, al word je er behoorlijk duizelig van als je geen drie meer bent. Hebben zo gelachen! Vervolgens besloot ik even een kleine fotoshoot te doen met de dames en we eindigden met haast in de supermarkt. Maar goed, het was het allemaal wel waard.

Zoals ook al te zien was op Instagram, ligt May lekker te puzzelen. Gaat steeds beter: deze van 24 stukjes lag er binnen een paar minuten.

’s Middags besloot ik lekker te gaan schoonmaken in de gang. Even alles eruit, de overbodige troep naar zolder en de schuur en de rust is nu wedergekeerd. Het is echt waar wat ze zeggen: opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Na school kwam June even knuffelen, waarna ze weer ging: voetballen met de klas. May en ik gingen lekker tegen elkaar aangekropen televisie kijken en Ro begon samen met Rose aan de kippenvleugeltjes. Smaakten heerlijk trouwens! We sloten af met een paar afleveringen van Ink Master.

Woensdag 7

Rose is nog steeds niet helemaal lekker. Al bij het ontbijt vroeg ze of ik niet zo wilde zingen, want ze had hoofdpijn. Al kan het natuurlijk goed zijn dat ze op jonge leeftijd al hoort dat ik niet zo’n opperbeste stem heb. In tegenstelling tot wat mijn naam doet vermoeden. Ik besloot er een pyjamadag van te maken. Lekker relaxen, televisie aan en beetje aanmodderen. Uiteindelijk hebben we nog best wel veel gedaan: tekenen, voorlezen, puzzelen en mama inpakken in dekens en kussens. En Mega Mindy kijken ’s middags, dat is inmiddels vaste prik op woensdag.

May kletst steeds meer en sinds kort vraagt ze ook naar onze mening. Zo schattig!

Verder werkte ik alle was weg en maakte een beetje schoon. Voelt toch wel lekker op zo’n weekenddag, dat ik eindelijk weer overal aan toe kom. Met name de klussen die vaak een beetje blijven liggen, rond ik nu af. En waar ik nog het meest van geniet, is het lekker spelen met de kinderen. Geen vaste plannen, maar kunnen gaan waar we willen staan. Lekker knutselen, spelen en vooral heel veel kusjes en knuffels geven. We sloten de middag af met het schillen van de aardappels – iets dat we eigenlijk nooit doen (omdat we vooral pasta en rijst eten), voelde heel erg huiselijk.

’s Avonds lag ik lekker soezelig onder mijn warme dekentje te kijken naar Sisterwives terwijl Ro de sokken uitzocht. Rond 21.00 uur viel ik in slaap, hoewel ik bij hoog en laag beweerde ab-so-luut niet moe te zijn. Kennelijk had ik nog wat in te halen, want toen ik vervolgens richting de slaapkamer verkaste, sliep ik al snel weer verder om de volgende ochtend wakker te schrikken van de wekker. Wel heerlijk hoor, weer eens écht goed slapen.

Donderdag 8 Tikken en Temptation Island

Ik werkte mijn mailtjes door van afgelopen dagen (en dat was nog best wat, waardoor de rest van mijn planning ook een beetje verschoof. Uiteindelijk kon ik pas rond half 11 gaan tikken. Ik besloot meteen flink door te gaan. De kinderen aten tussendoor bij mijn moeder. De tijd die ik had, wilde ik benutten door lekker te gaan fotograferen en vooruit te werken. Er kwam helaas niks uit mijn handen. Ik had geen inspiratie, schreef alleen maar zure stukjes en werd op een gegeven moment helemaal gek van mezelf.

’s Avonds besloot ik mijn gedrag te doorbreken en trok de brownies van Mrs.JanetBrownerie uit de koelkast voor een proeverij met June. Hoe oppervlakkig ook, chocola doet de inwendige mens echt goed. Zeker als je het al anderhalve maand niet meer geproefd hebt. De verschillende brownies smolten weg op mijn tong en ik voelde me langzaam weer mezelf worden. Nadat June op bed lag, keken Ro en ik Temptation Island en aansluitend Island Talk. Wat blijft het toch een heerlijk programma. En nu ik zag dat zelfs een cardioloog toegaf te kijken, kon ik helemaal met een gerust hart toegeven aan mijn guilty pleasure.

Vrijdag

Ik stond toch op met een wat angstig gevoel. Wat nu als mijn writer’s block chronisch zou zijn? Maar het viel mee. Binnen de kortste keren zat ik lekker te tikken en schreef zo zeven blogs achter elkaar. Ik had in elk geval meteen weer goedgemaakt waar het me de dag daarvoor aan ontbrak.

Rond 14.00 uur moest ik haasten: ik had een afspraak bij Pulzzz (ontharing met lichtflitsen) en was eigenlijk aan de late kant. Binnen vijf minuten stond ik alweer buiten. Is echt een aanrader. Volgt nog een keer een blog over trouwens. Na afloop reed ik even langs mijn moeder om een paar brownies af te geven (die overigens goed bevielen) en kon meteen lekker met mijn neefje knuffelen die met mijn zusje voor de deur stond. Fijne onderbreking van mijn werkdag.

Thuis maakte ik wat laatste klussen af, waarna ik beneden kon aanschuiven aan tafel. Ro had rijst gemaakt met zijn befaamde spareribs in groentesaus. Nu klinkt dat laatste gezonder dan het is hoor, want van de groenten blijft in principe niet veel meer over. Maar het voelt beter 😉 Heerlijk! Tijdens The Voice viel ik opnieuw in slaap, iets na negenen. Ik vermoed dat het iets te maken had met die dikke laag aan dekentjes en mijn sluimerende verkoudheid. Wel lekker!

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 32 en Huize Lotus Writings 34

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *