huize lotus writings

Huize Lotus Writings 32 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS 32 – Wat eigenlijk begon als een experiment is inmiddels het halfjaar al voorbij. In mijn 32e weekoverzicht vierden we de 34e verjaardag van onze zwager, zaten Rose en May tot hun ellenbogen in de pindakaas en kreeg ik een berg kippenvel tijdens The Voice! 

Zaterdag 27 Werk en appeltaart

Ik begon de dag met werken. Om 6 uur stond ik op en ik besloot flink door te werken. Dat lukte tot op zekere hoogte, maar rond een uurtje of half 1 voelde ik dat mijn lichaam er geen zin meer in had en ik viel in slaap. Onze planning om rond half 3 naar de verjaardag van onze zwager te gaan, viel daardoor compleet in het water.

Eenmaal daar kregen we een heerlijk stukje taart. Ro wortel en ik appel. Daar had ik zo naar uitgekeken!  En toen de rest van de familie was aangeschoven, kregen we heerlijke nasi met kippenpootjes. Zo mals dat hij van het bot viel. Terwijl de familie druk bezig was met eten, pakte ik snel nog een kippenpootje 🙂

Zondag 28 Werk en De Luizenmoeder

Rose werd al vroeg wakker: rond half 6 riep ze me. Ze bleek koorts te hebben: echt een kacheltje. En omdat ze normaal zo levendig en gezellig is, voelt het toch niet goed als ze dan als een lappenpop op schoot zit. Een Sinaspril later ging het wel weer. Het lijkt in elk geval niet op de griep waar half Nederland minstens een week plat door moet en ik hoop ook echt dat die ons huisje stilletjes voorbij rijdt dit jaar.

Ro stond ook vroeg op en ik besloot maar van de nood een deugd te maken en begon al voor zessen te werken. Natuurlijk hield ik dat helemaal niet lang vol. Opnieuw viel ik ’s middags in slaap. Wel lekker hoor, die middagdutjes. Kan er wel aan wennen! De dag sloten we af met De Luizenmoeder en Soof 2. Die laatste serie moesten we wel echt even inkomen, maar het wordt steeds leuker. Trouwens bizar hoe populair De Luizenmoeder is geworden: ik zag al T-shirts voorbij komen met dat liedje dat zo verschrikkelijk lang in je hoofd blijft hangen, zwaai-oorbellen,… Noem het maar op.

Maandag 29 Drukke week

Maandag is niet mijn favoriete dag van de week. Ik neem me namelijk vaak voor om echt veel te kunnen doen, vooral met oog op mijn weekend (di en wo), maar veel komt er niet van terecht. Daar kwam ook nog eens bovenop dat deze week heel erg druk was met vrijwel elke avond wel iets te doen. Niet helemaal handig als je halverwege de dag steeds in slaap kukelt 😉

Toch jammer dat dit soort kapsels het nooit redden tot school… May trekt alle elastiekjes eruit.

In de ochtend maakte ik wat klussen af die al langer lagen. Bij het ophalen van de dames kreeg ik te horen dat ze opnieuw waterpokken hebben geconstateerd. Dubbel gevoel: aan de ene kant heb ik liever dat ze nu last krijgen, aan de andere kant kijk ik er niet naar uit natuurlijk. ’s Middags werkte ik een klein beetje door terwijl Rose en May aan het spelen waren. En toen kreeg ik een app dat onze afspraak van die avond niet doorging. Het verzetten zelf kwam goed uit, maar de reden was minder leuk. Zulke dingen zetten je soms toch even weer met beide benen op de grond.

Dinsdag 30 Opruimwoede en kraamvisite

Laatst besefte ik dat ik eigenlijk te weinig leuks doe met de kinderen. Voor mijn gevoel althans. Dus ik trok vroeg in de ochtend de ladder naar beneden en pakte op zolder vingerverf. Tot groot plezier van de kleintjes natuurlijk! Even leek het erop dat ze na vijf minuten wel weer klaar waren met het verven, maar uiteindelijk hielden ze vol tot het ‘fruitjestijd’ was. In de koelkast lag niks meer, dus – creatief als we al bezig waren – besloot ik sterretjeskomkommer te maken. Ik kon meteen niet meer stuk!

Later op de dag zat ik weer in de opruimmodus: ik waste een berg wasgoed weg (welkom terug bodem van de wasmand!) en maakte onze slaapkamers schoon. Gelukkig hadden Rose en May hier helemaal geen last van 😉 Sterker nog: toen ik ze vroeg om even iets op te ruimen en zelf onder het bed dook om te stofzuigen, renden zij stiekem naar beneden. Rose kwam met een vinger vol pindakaas terug: ze hadden beneden snel de pot opengedraaid. May zat natuurlijk weer tot haar ellenbogen onder dus die kon bijna onder de douche. Een seconde niet opletten is echt funest hier in huis! 

Wild Winter Edition

Ro nam de meisjes mee naar buiten, June ging buitenspelen en ik maakte in stilte nog snel de laatste dingen af. We moesten opschieten, want ’s avonds gingen we op kraamvisite. Eindelijk, kan ik wel zeggen. Op de één of andere manier kwam er steeds van alles tussendoor. Maar wat was het gezellig. Wolk van een baby en we hebben echt gezellig zitten bijkletsen. Moeten we vaker doen! Stom dat je dat pas beseft op dit soort momenten.

Woensdag 31 Televisiedagje

Waar ik gister nog energiek in de stofzuiger hing, zette ik vandaag geen stap meer. We maakten van de nood een verkouden deugd: Rose was nogal hangerig en dus besloten we maar een televisiedagje te houden. Ook weleens lekker, vind ik. En in dit geval misschien maar beter ook. Ze maakten constant ruzie, dus echt gezellig was het niet.

Ik vraag me toch af of die waterpokken nog gaan doorzetten of dat het weer loos alarm is. Als een waar hypochonder hou ik hun buikjes en ruggen nauwlettend in de gaten. May kan er trouwens ook wat van: ik moest en zou kijken naar de ‘waterpoppen’ op haar voet. Ze had een wondje 😉 Zo sloten we een wat hangerige dag toch nog lachend af.

Donderdag 1 Werk & Temptation

In de ochtend werkte ik lekker door: ik heb inmiddels al flink wat oude content kunnen updaten. Sinds begin dit jaar liep ik zo’n 600 blogs na. Niet alles herschreven natuurlijk, maar een redelijk aantal wel. En dat was (is) een monsterklus, maar aan de andere kant heb ik er nu de tijd voor. Over een paar weken is het waarschijnlijk een stuk drukker. Tussendoor werd ik verblijd met mijn nieuwe visitekaartjes. Ben er zó blij mee! Ik ging door tot een uurtje of 5 en toen stonden de kinderen weer aan de deur.

Mijn plannen om weer met vriendin C. naar de bios te gaan, werden getorpedeerd door de planning die de bioscoop zelf hanteert: alle leuke films draaiden op onmogelijke tijdstippen. Althans… Vroeger had ik daar helemaal geen problemen mee gehad, maar tegenwoordig ben ik regelmatig te moe om half 11 ’s avonds. We besloten onze date een weekje uit te stellen. In de avond keken Ro en ik daarom samen Temptation Island. Dat is echt zo’n programma waar je aan de ene kant van gruwelt, maar tegelijkertijd van smult. Ze hebben weer wat mooie stelletjes uitgezocht waarbij de basis al volledig fout is: alle mannen zijn voorheen een keer vreemdgegaan en moeten zich nu bewijzen. Dat is twee al min of meer mislukt, dus gaat wat beloven! Overigens zijn dit soort programma’s ook een extra impuls voor je opvoeding: voorkom dat je dochter ooit zo (naïef) op tv komt!

Vrijdag 2 Open dag op de middelbare

Na een dag werken, sloegen de zenuwen ineens toe. Ro, June en ik gingen naar de open dag van haar toekomstige (en mijn voormalige) middelbare school. En ik kan je vertellen dat deze mijlpaal echt een hele onwennige is. Je wordt met de neus op de feiten gedrukt hoe groot je kind eigenlijk al is, dat je een compleet nieuwe fase in gaat, maar ook dat je zelf ruim vijftien jaar geleden voor het laatst afzwaaide. Dan blijkt de vlieger ‘je bent zo jong als je je voelt‘ officieel niet meer op te gaan… 

open dag op de middelbare school

Het was echt heel erg leuk trouwens. In alle klassen was iets leuks te doen: van quizzen tot een kijkje bij de debatclub, van het maken van je eigen haargel bij scheikunde tot demo’s van de sportklassen. En aan het eind van de dag kon ik maar één ding concluderen: ik zou best terug willen. Weer een bevestiging dat je oud wordt: dat je constant herhaalt ‘dit is de leukste tijd die er is’ tegen je puber die school slechts een noodzakelijk kwaad vindt. Gek hoe dat werkt. Komende week lees je er alles over in mijn verslag. Thuis keken we The,Voice, waarbij de tranen over mijn wangen stroomden en we huizenhoog kippenvel kregen van dit optreden.

Hoe was jullie week?

 

Lees hier Huize Lotus Writings 31 en Huize Lotus Writings 33

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Huize Lotus Writings 32 | Chaos met een gouden randje

  1. drukke week zo te lezen. Hier ook druk en ziek en druk. Vooruit werken voor de blog, eea nalopen, coaching gegeven, training gevolgd, onderzoek doen voor m’n praktijk etc etc. En ondertussen zelf ziek, kind ziek en man ziek. Pffff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *