Huize Lotus Writings 31 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS – Een vrij rustig weekje eigenlijk, waarin ik veel tijd besteedde aan achterstallig onderhoud op de website. Verder kregen we een kijkje in de collecties voor lente en zomer 2018 en hebben heel erg gelachen met vrienden. Prima in balans toch? 

Zaterdag 20 Gourmetten

Ik werkte tot een uurtje of 15.00, viel voor een halfuur in slaap en daarna bracht ik de kinderen naar mijn ouders toe. Ro en ik gingen namelijk gourmetten met goede vrienden. Voelt toch een beetje vreemd om eerst een foto te maken van het eten, maar goed: alles voor het weekoverzicht 😉

We hebben uitgebreid gegeten, goed gepraat en heel veel gelachen. Na afloop keken we een deel van de show van Youp van ‘t Hek en daarna De Luizenmoeder. Het viel trouwens mee met het niet mogen snoepen: normaal heb ik altijd wel behoefte aan een toetje, maar nu zat ik gewoon vol. Lijkt de goede kant op te gaan!

Zondag 21 Uitslapen

Wanneer was de laatste keer dat we écht konden blijven liggen? Eerlijk gezegd weet ik het gewoon niet meer. Natuurlijk laten we elkaar ook weleens slapen, maar dan sta je vaak toch een (half)uurtje later weer op. Om 8.50 uur stapte ik uit bed. Waar ik dat vroeger zou hebben gezien als vroeg opstaan, zeker op zondag, voelde dat nu bijna als de hemel op aarde. Heerlijk! Knap je echt van op. De rest van de dag werkte ik.

Ro nam de kleintjes mee naar de kinderboerderij en June had een extra acro-training, dus het was rustig in huis. Des te fijner dus toen iedereen weer lekker thuis was – al heb ik heel hard kunnen doorwerken.

Maandag 22 Eindejaarsoverleg

Nadat ik de kinderen naar school bracht, ging ik zelf aan de slag met wat het bijwerken van oude content. Ik neem het ervan nu de echte drukte nog niet helemaal op gang is. In de middag was ik vooral bezig (naast kleien) met het beslechten van ruzies omdat Puk met ons mee was, dus ik was blij toen ik even boodschappen kon gaan doen. In m’n eentje. Daarna heb ik lekker uitgebreid pasta gekookt en meteen voor een paar dagen, zodat we daar in de loop van de week nog eens van konden eten. Ideaal als je een keer helemaal geen zin hebt, maar ook niets wil halen bij de snackbar of de pizzeria.

Na het eten werd het ineens nog best haasten. We hadden afgesproken met een aantal moeders om nog wat zaken door te spreken over het laatste jaar. Volgende maand beginnen de festiviteiten op gang te komen. Ik merk toch dat ik daar soms best een beetje moeite mee heb. Aan de ene kant kijk ik uit naar de volgende fase, omdat ze zo wijs en ‘volwassen’ uit de hoek kan komen. En tegelijkertijd neem je echt afscheid van je kleine meisje. Dubbel! Terug naar de avond: we hebben erg veel gelachen en zijn heel erg proactief geweest afgelopen maanden. Dus dat voelde heel fijn.

Dinsdag 23 Persevent Spring/Summer 2018

In de ochtend mocht ik bij PR4Kids langs om de komende collecties te bekijken voor lente en zomer 2018. Zoals altijd was het erg nuttig en gezellig. Eigenaresse Christa van Noordenburg van Deal-75 kwam praten over haar collectie voor dames en meiden. Stijlvolle jurken vanaf maat 122 t/m XXL; ideaal voor moeders die willen twinnen met hun dochters. Ik weerstond vol zelfvertrouwen alle verleidingen die op tafel stonden (koekjes, cake, chocola) en kon tussen het bekijken van de kledingstukken door lekker bijkletsen met andere bloggers.

Ik ben verliefd geworden op een prachtig jurkje van Like Flo voor May en kreeg meteen zin in de zomer bij het zien van al die vrolijke kleurtjes. Waar ik ook naar op zoek ga, is een rood/wit/zwarte outfit voor Rose. We hebben al een shirtje, maar ik wil ook nog graag een zwart bikerjack en bijpassende broek/tregging. Of zo’n tof jurkje als hierboven! Geweldig toch? Eenmaal thuis praatte ik nog even bij met mijn moeder en ‘s avonds bleek de pasta van gisteren heel goed van pas te komen: niemand had zin om te koken.

Woensdag 24 Zuurdesem tosti’s

Waar ik op maandag al het idee had constant te moeten optreden als scheidsrechter, bereikte het geruzie vandaag zijn hoogte(of diepte-)punt. Ik was daarom dolblij dat ik aan het eind van de middag June kon ophalen bij mijn moeder en Ro de kleintjes mee naar zolder nam.

We deden samen de boodschappen voor de rest van de week en ik ontspande weer. Bij Albert Heijn namen we van dat hele lekkere brood mee (zuurdesem) en maakten thuis tosti’s. Lekker makkelijk dus, maar extra lekker.

Donderdag Wekker vergeten

Om 7.52 schrok ik wakker. Al die tijd dacht ik dat ik nog een beetje had liggen soezen terwijl Ro zich klaarmaakte om te gaan werken, maar die was al een uur aanwezig. Half versufd sprong ik op en moest iedereen binnen een halfuur op school zien te krijgen. Dat lukte niet helemaal, maar dat we om 8.33 uur de school in liepen én June voor half 9 in de klas zat, vond ik eerlijk gezegd een applausje waard. Sterker nog, waar ik normaal gesproken werkelijk álles vergeet, had ik nu alles bij me. Misschien moet ik vaker laat opstaan 😉

We leverden Puk in en ik hoop echt dat hij voorlopig even niet meer mee komt. Ik vind het concept prachtig, maar ben wel klaar met het geruzie. Tussen de middag kwam June wat eerder, omdat ze proeflessen hadden op de middelbare school waar ze straks heen gaat. Heel spannend dus, zowel voor haarzelf als mij. Ik kon bijna niet wachten tot ze er weer was, al heb ik mezelf bedwongen om haar niet de oren van het hoofd te kletsen. Gelukkig vertelde ze veel en heeft ze het naar haar zin gehad, al vindt ze het lastig om straks haar vriendinnen te moeten gaan missen.

Ze sliep bij mijn ouders en ik haalde eind van de middag de kleintjes op. Die hadden zich lekker uitgeleefd bij oma, maar thuis ging het gelukkig allemaal weer prima. We hebben gezellig voorgelezen en geknuffeld, waarna ze heel snel in slaap vielen. Geloof dat het voor hen ook wel fijn is om even te kunnen uitslapen morgen. Ro en ik keken de een-na-laatste aflevering van De Bachelor en gingen daarna ook maar naar bed.

Vrijdag 26 Full house!

Omdat ik niet opnieuw een dag achter de feiten wilde aanlopen, zette ik de wekker om 6.10 uur. Die bleek niet nodig. Rond 5.50 opende ik zelf mijn ogen en ben toen maar meteen aan de slag gegaan. Een uurtje later ontwaakten ook Rose en May en weer een uur later stond June nog even voor de deur om ons gedag te zeggen. Ik geniet daar echt van, dat ze toch nog even gezellig langskomt.

De rest van mijn dag was niet heel spannend, maar in huis gebeurde genoeg. Rond 10 uur kwam ons neefje gezellig hier en June nam een vriendinnetje mee naar huis. Full house dus met vijf kinderen. Aan het eind van de dag ging June opnieuw uit logeren, dit keer bij oom en tante. We vieren daar morgen de verjaardag van onze zwager en inmiddels is ze groot genoeg om mee te helpen in de keuken. Ze kan lekker koken, vindt het leuk en is graag bij hen, dus win-win-win. Haar vriendinnetje bleef nog even gezellig mee eten en ging op tijd naar huis voor de open dag van haar middelbare school. Ro en ik sloten de dag traditiegetrouw af met The Voice.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 30 en Huize Lotus Writings 32

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

3 thoughts on “Huize Lotus Writings 31 | Chaos met een gouden randje

  1. Haha, hier ook een grote fan van koken voor meerdere dagen 😉 Zoooooo makkelijk als je het de dag erna gewoon maar in de microgolf moet duwen 😀

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten