huize lotus writings

Huize Lotus Writings 30 | Chaos met een gouden randje

Een bijzondere week waarin Ro en ik extra van elkaars gezelschap genoten en een langgekoesterde jeugdwens eindelijk in vervulling kwam. Lees je mee? 

Zaterdag 13 Fanatiek potje Party & Co

Na mijn werkdag kwamen Sophie en mijn zwager met ons neefje op bezoek. Eens in de zoveel tijd spreken we namelijk af met vrienden om spelletjes te spelen. Dit keer dus Party & Co. En omdat mijn ouders bij een concert van Depeche Mode stonden, bleef hij ook slapen. Was heel gezellig om weer samen te eten. Dat doen we toch niet zo heel vaak, maar het is altijd leuk. Voor iedereen trouwens, de kleintjes vonden het ook geweldig om lekker met hun neefje te kletsen! Ik maakte meteen van het moment gebruik om ze te onderwerpen aan een Fuze Tea test. De resultaten kun je in de blog lezen!

In plaats van per stelletje speelden we nu jongens tegen de meisjes. Vanaf de eerste minuut ging het los: allemaal bloedfanatiek en gebrand op de winst. Misschien lag het aan alle nederlagen die de vrouwen achter zich hebben liggen, maar we gaven de mannen echt het nakijken. Aan het eind van de avond hadden we buikpijn van het lachen, het was zo ontzettend gezellig!

Zondag 14 Wandeling met de loopfiets

Via Mamaliefde kreeg ik laatst een loopfiets om te testen met May. Echt een prachtig ding, maar het was steeds helemaal geen weer om erop uit te gaan. Vandaag dus wel. En na een lange, moeizame werkdag wilde ik er even uit. Ik zette de fiets snel in elkaar en verraste onze jongste door ermee de huiskamer in te rijden. Wat ruiken nieuwe fietsen trouwens altijd lekker. Jammer dat het gek staat als je eraan gaat zitten snuffelen haha.


Na een paar proefrondjes om de salontafel besloten we de schoenen en jassen aan te trekken en gingen een kleine wandeling maken. Eerst dacht ik nog naar mijn opa te lopen, maar richting het dichtstbijzijnde bruggetje bleek al moeizaam. Een paar foto’s later gaf ik het op. May wilde naar huis en Rose en ik gingen nog even naar de speeltuin met olifantje. Die vond het ook heerlijk 😉

In de avond nam ik Ro mee uit eten als verrassing. Althans, hij wist er wel wat van, omdat we natuurlijk geen avondeten kookten. Maar het was heerlijk om even van ons eten te kunnen genieten. We aten malse entrecote met champignonsaus en ik nam als toetje een stukje appeltaart met ijs (één van de twee uitzonderingen op de Stoppen met Snacken Challenge). En ik kon zowaar niet alles op. Bizar! Zo ken ik mezelf helemaal niet, normaal likte ik nog net het bord niet af. Heeft het dus toch zin om te minderen met snoepen.

Maandag 15 Werken en supermarkt

In de ochtend werkte ik keihard. Ik schreef uitgebreide artikelen en deed een paar betaalde opdrachten. Ik merk wel dat ik soms geen maat kan houden: dan wil ik 100 dingen doen, terwijl er slechts tijd is voor 10. Dat frustreert. Moet daar voor mezelf ook nog steeds een betere balans in zien te vinden, maar hoe? Gelukkig kregen we een leuke afleiding met de post:

Onverwachts was Ro iets later thuis dan normaal, dus bracht ik June naar dansen en nam de kleintjes mee naar de supermarkt. Wonderbaarlijk genoeg verliep dat allemaal soepel. Misschien omdat ze inmiddels ouder zijn, ik weet het niet, maar het is prettig dat als je iets aan ze geeft, ze het ook in het karretje leggen en onderweg geen kilo’s snoep proberen mee te smokkelen. Thuis kookte ik een berg pasta voor vanavond en morgen en de kinderen zaten lekker met papa op te bank te lezen. Zo’n sporadisch moment dat je écht een gelukzalige rust in huis ervaart. Gebeurt ons niet heel veel, dus extra van genoten.

Dinsdag 16 De zolder opruimen

Maandagavond vroeg ik Ro waarvan hij vond dat er weleens flink kon worden opgeruimd. Na een behoorlijk ongemakkelijke blik, omdat hij het raar vond mij een soort ‘opdracht’ te geven, kwam hij uit bij de zolder. En zo geschiedde. Overijverig kieperde ik alle kledingbakken leeg en begon met uitzoeken. Als je bedenkt dat we per maat een volle, transparante IKEA bak hebben staan, weet je ook hoe groot de hoop ongeveer was.

Rond half 2 was ik eindelijk klaar met alles vouwen en opbergen. Daarna ruimde ik de rest ook meteen maar even op en stofzuigde. Het resultaat was heel goed (dat is dan weer het voordeel als iets al maanden schreeuwt om aandacht: het verschil tussen voor en na is gigantisch). ’s Avonds keken Ro en ik De Bachelor. Mijn favoriet is eruit, al blijft het spannend voor wie hij straks gaat…

Woensdag 17 Een jeugddroom kwam uit!

Voor mensen die me nog kennen van de middelbare school is het misschien geen verrassing dat ik dol was op Elmo. Waar anderen hun kamer behingen met foto’s en vlaggen van de Backstreet Boys, stond bij mij het rode vriendje uit Sesamstraat. Ik verzamelde alles van Elmo en had al snel een bescheiden verzameling: de pop die ‘Elmo loves you’ zegt, knuffels en zelfs een kunststof vliegtuigje voor kinderen. Jaren na dato ben ik eigenlijk stiekem nog steeds gek op hem. En ik had geluk: Miriam kreeg Arjan en Elmo uit Sesamstraat op bezoek. Wij mochten erbij zijn. Samen met nog achttien kinderen zaten Rose en May bij me op schoot terwijl de kinderen Elmo moppen vertelden en wij uitleg kregen over de campagne #maakeengrapje. Hoewel May het allemaal best spannend vond, zocht Elmo contact met haar en al snel kwam ze over de streep met een hele dikke knuffel. Zo lief!

Donderdag 18 Bijna van m’n fiets geblazen

Oké, klein beetje literaire vrijheid, want zo erg was het ook weer niet. Maar wat een storm raasde er rond het huis! We maakten er samen een klein feestje van. June en ik gingen ‘hakken’ ’s ochtends vroeg en de kleintjes sprongen enthousiast met ons mee. We leverden haar af bij groep 8 en bij de peuterspeelzaal kreeg ik van May te horen: ‘Ga maar weg hoor, mama!’ Nou ja, ze heeft het naar haar zin, zullen we maar denken.

Thuis ging ik aan de slag. Nog altijd een beetje bevangen door het gevoel dat ik nu extra hard moet presteren. Daar moet ik echt iets aan doen. Intussen waaide de storm gemoedelijk rond ons huis en was ik af en toe bang dat de boom in de achtertuin het zou begeven. Gelukkig viel het allemaal mee, in tegenstelling tot bij anderen. Ik zag de bizarste filmpjes voorbij komen. In de middag hadden we een gesprek op school over het afscheid van groep 8. Over de uitslag kan ik nog niets zeggen, maar het was in elk geval een heel fijn gesprek!

Vrijdag 19

Ik werkte zo hard dat ik vergat mijn weekoverzicht af te maken. Oeps! Verder kabbelde de dag een beetje voort. Ik werkte, Ro paste op ons neefje en we zagen mijn zus en zwager. In de avond hadden June en ik heel veel lol tijdens the Voice, terwijl hij lekker en welverdiend uit eten was met zijn vrienden. Perfecte vrijdag!

Ziet er niet verkeerd uit toch?
Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 29 en Huize Lotus Writings 31

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 30 | Chaos met een gouden randje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *