Huize Lotus Writings 3 | Een week zonder slaap

Afgelopen week was leuk, maar vermoeiend. Door verschillende omstandigheden kwam ik nauwelijks toe aan slapen en dus kroop ik op zondagavond al om 20.00 uur in bed. Oeps! Misschien komende week maar iets beter op mezelf letten…

Huize Lotus Writings 3

Maandag 13 januari | Met het hele gezin uit eten

Op zich was maandag geen spannende dag: gewoon een dag zoals altijd eigenlijk. Ik werkte overdag, de kinderen gingen naar school en in de middag sprintte ik met een noodgang richting het plein, omdat ik weer eens bijna te laat was 😉

In de avond gingen we uit eten met het gezin. We wilden dit al zolang doen en elke keer kwam er iets tussen of vergaten we het. Speciaal voor de kinderen reden we naar De Watertuin in Spijkenisse: een soort all-you-can-eat concept waar je uit verschillende keukens kunt kiezen, van sushi en vlees van de grill tot zelfgemaakte pizza en patat. Ideaal, niemand zeurde!

Na afloop kunnen ze terecht in de indoor speeltuin en als toetje hun fruit onder de chocoladefontein houden, dus alles was één groot feest. Ro en ik aten in stilte, de kinderen gingen hun eigen weg en ik voelde me echt even intens gelukkig. Vooral omdat iedereen om me heen gelukkig was. Perfecte afsluiting van de dag dus, kan niet anders zeggen.

Dinsdag 14 januari |

Eigenlijk was het een beetje een rare dag. Ik verzette veel werk, voelde me moe en kwam daar niet helemaal meer uit. May bleef thuis ’s ochtends, omdat ze zo moe was (inclusief theatraal fluisterstemmetje), maar wilde na half 9 juist wel dolgraag naar school. En zo ging het met zo’n beetje alles. De kleuterblues denk ik 😉 Heb haar dus maar naar de overblijf gebracht toen dat kon en toen was ze weer een blij mens.

June at ’s avonds bij mijn ouders en bleef onverwachts ook slapen. Het waaide zo hard dat ik het niet verantwoord vond als ze door de storm naar huis moest fietsen. Ro stond intussen op de voetbaltraining te bikkelen tegen de wind in. Was stiekem toch wel heel blij dat ik gewoon lekker zat te werken aan mijn webshop!

Woensdag 15 januari |

Van werken komt er eigenlijk nooit heel veel op woensdagochtend: tegen de tijd dat je laptop aanstaat kan je gevoelsmatig de kinderen alweer ophalen. Nou ja, het is overdreven hoor, maar heel veel kwam er niet van mijn grootste plannen terecht. Heb me er maar bij neergelegd.

Omdat ik zo enthousiast was over Verknocht, het derde deel in een serie van Lisette Jonkman, besloot ik te beginnen aan het eerste deel. Heerlijk luchtig om te lezen. Ideaal ook wanneer de kleintjes op dansen zijn; zij actief en ik lekker relaxed in de bieb.

Er stond risotto op het menu. Niemands favoriet, behalve die van mij, maar ik besloot het eens anders aan te pakken. Ik gooide er een flinke scheut (lees: halve fles) wijn in, zoals in het recept stond, en zocht daarna via Google hoelang het duurt voordat alcohol vervlogen is. Kwam er iets te laat achter dat dat dus niet volledig gebeurt! Vervolgens gooide een (ongeopend!) zakje beschimmelde geraspte kaas roet in mijn eten. Ik zag het pas nadat ik het lekker had uitgestrooid… Nou ja, gelukkig was het lekker. En iets minder kaas eten is zo slecht niet.

Na het eten wilde ik heel enthousiast laten zien aan Ro en June hoe mijn webshops en bijbehorende modules eruit zagen, maar dat mislukte volledig. We konden niet meer inloggen, de trainingen stonden niet gekoppeld en ik kwam er niet uit. Het idee was leuk…

Donderdag 16 januari |

Vanaf het moment dat de kleintjes op school zaten, stortte ik me weer vol overgave op de webshop van Bloggen Baart Kunst. Ik kan er zo slecht tegen als iets niet klopt! Dan ben ik net een pitbull en ik rust niet tot alles is opgelost. Ro ziet het meestal grinnikend (of met ergernis) aan, maar goed. Halverwege de ochtend kon hij in elk geval inloggen en werkte alleen de module nog niet. Gelukkig bleek dat uiteindelijk ook snel op te lossen en kon ik weer verder aan het uitwerken van de informatie zelf.

Inmiddels staat er een cursus van 15.000 woorden online en ben ik echt trots op mezelf dat ik het allemaal heb neergezet én uitgezocht. Dat het gewoon werkt. Uiteindelijk ben ik wat dat betreft toch een beetje een leek die wel iets van computers en internet snapt, maar het is niet bepaald een tweede natuur.

Nou ja genoeg daarover, heel spannend is het misschien niet voor jullie haha. Ik ben vooral heel blij dat ik concrete stappen heb gemaakt en zowaar mijn zelfopgelegde deadline lijk te gaan halen. De kleintjes aten patat, Ro en ik brood. ’s Avonds danste ik en voor het slapen las ik nog wat in mijn nieuwe bieb-boek.

Vrijdag 17 januari | Muzieklessen en lekker samen eten

Onze basisschool geeft kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan muzieklessen. Laagdrempelig én goed voor de ontwikkeling. We besloten onze meiden meteen op te geven, ook omdat het voor Rose vorig jaar zo goed bevallen was. Die waren al door het dolle heen toen ze ervan hoorden en nu was het eindelijk zover.

Met een grote grijns kwamen ze weer naar buiten, vol verhalen over de lessen. De rest van de middag deden we niet veel: beetje film kijken, voorlezen uit Duurt het nog lang?, relaxen en bank hangen.

In de avond aten Ro en ik samen. Een klein cadeautje wat we onszelf tweewekelijks gunnen: malse ossenhaas met champignonsaus en patat. In stilte. Daar kan ik zó van genieten! Of misschien moet je zeggen ‘überhaupt van genieten’ 😉 Meer heb je ook eigenlijk niet nodig. We keken trouwens Mannen van Mars op Videoland – echt een aanrader, supergrappig!

Zaterdag 18 januari | Zwemles, ballenbak en onze neefjes kwamen logeren

Drukke dag! ’s Ochtends gingen we met mijn moeder erbij naar zwemles, daarna gingen de kleintjes boodschappen halen met Ro en maakte ik me klaar voor de middag: we gingen naar de ballenbak met vriendinnen van de middelbare school en hun kinderen.

Eigenlijk viel het daarna wel weer mee. Ondanks de immense drukte en dat ik een kwartier op de parkeerplaats moest wachten op een plekje, heb je met grotere kinderen natuurlijk bijna geen omkijken meer. Ze gingen lekker hun eigen gang, ik kon redelijk bijkletsen en rond 17.30 uur was het weer tijd om richting huis te gaan met twee oververhitte kleuters die bijna niet weg wilden.

Intussen waren onze neefjes gebracht en konden we aanschuiven. Lekker simpel: broodjes met hotdogs. Ik bracht de kinderen naar bed en plofte daarna beneden op de bank voor Wie is de mol! Na afloop haalde Ro ons jongste neefje voor een flesje, maar die wilde hij niet. Daarom werkte ik mijn nabespreking uit naast zijn bedje – in de hoop dat hij nog voor het slapen gaan zou wakker worden. Toen dat uiteindelijk niet gebeurde, besloot ik maar te gaan slapen. Beetje laat wel, maar ja… Goede les voor de volgende keer haha!

Zondag 19 januari | Nu weet ik hoe een zombie zich voelt…

Eigenlijk ging het in eerste instantie allemaal prima. Ons jongste neefje sliep van 22.00 uur weer tot 03.15 uur in de nacht. Dat betekent dus dat zijn nachtrust steeds langer duurt (positief!). Maar vanaf dat moment was hij wakker. Alhoewel ik niet mag klagen: hij is echt geen huilbaby en lag vooral gezellig te pruttelen in bed, maar zelf kwam ik niet meer in slaap.

Ro nam hem rond 07.30 uur mee naar beneden, een halfuur later dommelde ik zelf weer in slaap (lang leve de witte ruis van zijn mobiel, werkt ook nog als je al vijfendertig bent blijkbaar) en om 11.00 uur werd ik wakker van een baby met honger. De andere kinderen waren inmiddels met Ro naar de speeltuin en dus had ik geen keus: tijd om op te staan.

Merkte nu toch wel dat de week met zijn rare, korte en vooral slapeloze nachten zijn tol eist: ik was kapot. Gelukkig bleef ons neefje lekker bij me kroelen en hebben we gekke bekken naar elkaar getrokken. Hij zat zo heerlijk te schateren op schoot! Toch leuker publiek dan een kleuter die af en toe met haar ogen rolt wanneer je een grapje maakt…

Aan het eind van de dag gingen de jongens weer naar huis, at ik een berg lasagne en strompelde ik iets voor achten doodop naar boven. Het was een heerlijk weekend, maar ik moest echt gaan liggen. Komende week even rustig aan dus!

Hoe was jouw week? Hopelijk heb je iets beter geslapen dan ik 😉

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Hieronder de andere edities van Huize Lotus Writings

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.