Huize Lotus Writings 29 | Chaos met een gouden randje

Huize Lotus Writings 29

School is weer begonnen en dat merk je aan alles. De kleintjes zijn drukker, vermoeider en opstandiger. En June zit vaker aan haar huiswerk. Maar al met al was het een fijne week. Lees je mee?

Onze week!

Zaterdag 6 Shoppen met june

In de ochtend werkte ik en daarna haalde ik June op bij mijn zusje en zwager. Ze had het enorm naar haar zin met hun nichtje. Twee druppels water trouwens. Ze verschillen in lengte, maar qua uiterlijk en innerlijk lijken ze heel erg op elkaar. De meiden vonden het dus niet erg dat ik in gesprek raakte met Sophie en uiteindelijk een ruim uur langer bleef zitten dan gepland.

Sophie (rechts) en ik, Was trouwens voor de babyshower, maar wel mét nieuwe trui!

Maar we moesten toch weer door, want we gingen samen shoppen. Hoewel we eigenlijk voor June gingen, kwam ik met de meeste spullen thuis: een nieuw colbertje, nieuwe trui en wat make-up. Haar buit was iets bescheidener. Was fijn om weer even met zijn tweetjes te zijn!

Zondag 7 Babyshower!

Na mijn werkochtend ging ik samen met Sophie naar Capelle voor een babyshower. Wat was het gezellig! Hoewel ik eigenlijk niet zo van de spelletjes ben, hadden ze het echt zo ontzettend leuk georganiseerd.

Mijn persoonlijke kaartje

We moesten wat dingen uitbeelden en konden een speciaal kaartje maken met een mooie wens voor de aanstaande mama. Het leuke van elkaar al dertig jaar kennen, is dat je zo op je gemak bent als je elkaar ziet. Ik blijf dat toch iets heel bijzonders vinden. We hebben enorm gelachen.

Maandag 8 Lekker pakketje van FuzeTea

De eerste schooldag van het jaar. Voelt dan toch weer even gek om uit bed te moeten. Alles liep natuurlijk weer een beetje chaotisch, waardoor we net op tijd de school in renden. De kleintjes vonden het heerlijk om weer met hun juf te kunnen knuffelen en ik ging thuis hard aan het werk. Tijdens de lunch klopte een vriend van ons op het raam met een postpakketje: FuzeTea. Naast twee flesjes kreeg ik ook een fijne pen en opschrijfboekje – heb ik nooit genoeg van, omdat ik altijd alles kwijtraak. Dus dat was dubbel fijn! Later op de dag bracht ik June naar de dansschool en deed boodschappen. En na het koken plofte ik moe naast Ro op de bank.

Dinsdag 9 DIY Vogelvoerdennenappel

Weekend! Ik verenigde het nuttige en aangename en besloot het hele huis een flinke schoonmaakbeurt te geven. Dit keer in samenwerking met Rose en May. Althans, maximaal 5 minuten, daarna vonden ze het veel leuker om achter elkaar aan te rennen met natte doekjes en de tafel vol te plakken met stickers. Tussendoor aten we wat fruit en in de middag gooide ik alle poetsdoeken aan de kant. De post kwam namelijk langs met een heel fijn pakketje van Van Hoorne Entertainment. We gingen een speciale vogelvoerdennenappel maken! Komende week vertel ik daar meer over, maar vandaag vast een sneak peak van onze creatie. Daarnaast kwam de bestelling van Radbag met o.a. mijn nieuwe One line a day boekje. Ideaal, ook voor de weekoverzichten (mits ik hem consequent bijhoud natuurlijk).

Woensdag 10 Nieuwe verslaving

Als verrassing nam ik de kinderen mee naar Amsterdam voor een persbijeenkomst met o.a. de bedenkster van Shimmer & Shine en een meet and greet met Paw Patrol/Shimmer & Shine. Kon niet misgaan!

Eenmaal in het pand van Viacom zag Rose cupcakes en een fantastisch opblaaskussen om in te spelen, dus het kostte wat moeite om haar stil te houden en de presentatie te kunnen volgen. In een soort panische wanhoop downloadde ik een spelletje waar ik inmiddels zelf een milde verslaving voor aan het opbouwen ben, maar het hielp. En toen de levensechte televisiehelden voor haar neus stonden, kon haar dag natuurlijk helemaal niet meer stuk. Die van May trouwens ook niet!

We hoorden echt hele interessante dingen over de plannen van Nick Jr. voor komend jaar. Zo kan je minstens 200 nieuwe afleveringen verwachten én drie geweldige nieuwe series, waar we vast een voorproefje van kregen. Ook kregen we een goodiebag mee die ik binnenkort ga verloten onder mijn vaste lezers. Stay tuned dus. Onderweg naar huis viel May al snel in slaap en gedroeg Rose zich weer voorbeeldig. Thuis lieten ze echter alles los. Misschien de spanning van zo’n eerste week na de vakantie?

‘s Avonds kon ik een beetje relaxen: Ro maakte heerlijke kippenvleugeltjes. En toen de kinderen op bed lagen, keken Ro en ik de laatste aflevering van Papadag. Balen dat het is afgelopen!

Donderdag 11 Rare, rommelige dag

De kinderen zaten op school en ik ging aan de slag. Wel een dag waarbij ik hard moest werken voor relatief weinig voldoening. Op de een of andere manier kostte alles veel tijd. Gelukkig het avondeten niet: we aten lekker makkelijk, hamburgers. Ook wel weer eens fijn na elf dagen zonder snacken, hoewel het alsnog een gezondere versie was dan normaal natuurlijk. De kinderen testten een speciale maaltijd uit.

‘s Avonds had ik weer overleg over het afscheid van groep 8. Heel erg gezellig! We hebben uiteindelijk vooral zitten kletsen over van alles en nog wat, maar ook dat was erg nuttig.

Vrijdag 12 Help, June wil gaan discozwemmen

Terwijl Ro de kinderen meenam naar neefje J. werkte ik de benen onder mijn lijf vandaan. Figuurlijk natuurlijk, want in de praktijk beweeg ik nauwelijks. Gelukkig nu wel het gevoel een productieve dag te hebben gehad. June wilde gaan discozwemmen (HELP!), maar gelukkig bleek de datum niet te kloppen. Was hier zo nog niet aan toe. En terwijl ik ‘s avonds The Voice keek, speelde zij een potje Monopoly met Ro. Ze won glansrijk (net als met oud en nieuw trouwens, dus geloof dat ik voorlopig de spelletjes even oversla).

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 28 en Huize Lotus Writings 30

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

2 thoughts on “Huize Lotus Writings 29 | Chaos met een gouden randje

    1. Hier t/m 15, dus dat vond ik zelf wel een lastige. En heb zelf ooit een nare ervaring gehad met discozwemmen, waardoor ik extra voorzichtig ben. Aan de andere kant moet je ook loslaten natuurlijk. Lastig!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten