Huize Lotus Writings #26 | Chaos met een gouden randje

Het is alweer tijd voor het een-na-laatste overzicht van 2017. En wat is het ineens druk met alles! Nou ja, dat kon je afgelopen week ook wel lezen in mijn blog over het verlagen van mijn eigen werkdruk. Vandaag vertel ik wat we afgelopen week hebben gedaan en wat er op de planning staat voor komende week! 

Weekoverzicht

Zaterdag 16 High-tea voor Marguerita

Afgelopen jaar was voor Marguerita (van Marstyle) niet makkelijk, zoals je al eerder op haar blog kon lezen. Mede daarom bedacht haar goede vriendin Liesbeth dat het een goed idee was haar te verrassen met een surpriseparty bij De Zoete Inval in Bodegraven. En dat was het zeker. In goed gezelschap genoten we van heerlijke sandwiches, blondies (met witte chocoladesaus!) en andere zoete hapjes. En we sloten af met een ijsproeverij. Benieuwd wat ze er zelf van vond? Lees hier dan snel het verslag!

Op rechts de heerlijke blondie. Als ik hem zie, loopt het water me alweer in de mond!

Zondag 17 Sinterklaas-dobbelen met vriendinnen

Voor sommige vriendschappen hoef je elkaar niet dagelijks of zelfs wekelijks te spreken, maar als je elkaar weer ziet dan is het als vanouds gezellig. Dat heb ik met mijn vriendinnen van de middelbare school. We spreken elkaar nog steeds en zien elkaar een paar keer per jaar. Waaronder dus met traditiegetrouw Sinterklaas-dobbelen. Ik had enorm veel voorpret met mijn cupcake- en eenhoornbadmutsen, raamsticker van de Paus (waardoor het lijkt alsof hij met je meerijdt) en een verschrikkelijk lelijk, groen uilenkaarsje. Maar de anderen bleken ook behoorlijk wat pareltjes te hebben uitgekozen. Gelukkig hoefde ik niet naar huis met een bananenetui, kangoeroe-pen die echt kan boksen of een glibberige stressbal in de vorm van een borst (met tepel!). In tegendeel, ik had mazzel: twee mooie nieuwe glazen, rode nagellak en de eenhoorn badmuts waarmee Rose vooral erg blij was. Ro kookte dus ik hoefde alleen maar aan te schuiven. Heerlijk!

Maandag 18 Loedermoeder-momentje

In de veronderstelling dat we komende donderdag kerstdiner zouden hebben, postte ik vol goede moed een blog op Facebook van een tijd terug: 31 makkelijke hapjes. Maar toen vertelde June me maandagmiddag dat ik het helemaal verkeerd had opgeschreven. Kerstdiner zou woensdag al zijn. Oeps! Ben ik ff blij dat ze me het op tijd vertelde! De rest van de dag bestond vooral uit werken en voorkomen dat ik in mijn zelfbedachte weekend op dinsdag en woensdag ook nog achter de laptop zou zitten. Gelukt, al werd het wel een klein beetje nachtwerk.

Dinsdag 19 ‘Weekend’: schoonmaken en knutselen

Een doos vol verrassingen!

Heerlijk om even niks te hoeven. Althans, niks… Ik kon niet stilzitten en deed ‘s ochtends de boodschappen en onze kerstpakketten op de bus, ‘s middags maakte ik de keuken lekker grondig schoon. Maar gewoon even geen telefoon of andere ‘moetjes’ was echt een verademing. Rose en May zette ik ‘s middags aan het werk om een tekening te maken voor ons kerstdiner. Dan kunnen we daar alle hapjes en drankjes opschrijven.

Ro kookte en een vriendinnetje bleef eten – tot grote blijdschap van alle drie. Of beter gezegd alle vijf, want ze is echt heel gezellig en lief. En bij het ophalen kon ik mooi even bijkletsen met haar moeder – inmiddels ook een lieve vriendin van ons. Kwam goed uit voor die meiden, die namen het ervan en bleven lekker boven tot het echt niet meer kon.

Woensdag 20 Schoonmaken en kerstdiner

De dag begon waardeloos. June en ik kregen een woordenwisseling, ik moest afwassen omdat de vaatwasser het niet deed (en ja, ik weet het: First World Problems, maar toch balen) en Rose en May gilden. Constant. Omdat ze onderling ruzie hadden, boos waren op mij, cowboy of superheld waren en dan weer omdat ze heel veel lol schepten in rommel maken. Zo’n ochtend dus. En middenin de chaos (dit keer even zonder dat gouden randje) besloot ik dat het verstandig was om de badkamer te gaan poetsen. Tja. Soms vraag je er ook zelf om.

Ok, ik werkte een heel klein beetje: tussen de badkamer en het elimineren van de bende, maakte ik ook productfoto’s van Zenner

Het is eigenlijk jammer dat ik geen foto heb gemaakt van hun slaapkamer. Ervoor redelijk opgeruimd, na een kwartier één ontplofte bende. De matrassen lagen naast het bed (want: trampoline), dekens overal (want: tentjes) en de net gevouwen was, die ik even zolang op hun bed had gelegd, lag nu in een hoopje op de grond. Drama! En ze weigerden op te ruimen. ‘Geen zin, mama. Zullen we nu naar beneden, ik heb wel een beetje honger?’ Net toen ik heel boos wilde worden, dook Rose omhoog met de deksel van haar prullenbak op haar hoofd. ‘Ik heb een helmpje!’ Ik kon niets anders dan keihard in de lach schieten. Niet veel later stapte Ro binnen en na zijn streng toespreken, begonnen ze schoorvoetend aan de schoonmaak.

#Loedermoeder deel 2

Mijn hoofd zat vol. Ik hou zielsveel van die dames, maar was ook gebroken na die ochtend. Ro liet ze lekker op zolder spelen en ik ging beneden lezen en puzzelen. Intussen kreeg ik prachtige berichten van de ontvangers van de Christmas Spirit Giveaway en de stress trok langzaam weg. Eigenlijk wilde ik net verzuchten dat het allemaal wel weer ging, toen Ro me vroeg of de hapjes voor het kerstdiner al klaar waren. Ik zal niet herhalen wat ik toen zei; hou het op een willekeurige krachtterm van drie letters. Was ik even blij dat ik had gekozen voor makkelijk: croissantjes met kipfilet, kaas of leeg. Ideaal. June kreeg een invlecht en knot, zoals we hadden geleerd bij Zenner, en vanaf dat moment verliep alles weer redelijk.

Is zo’n cursus toch ergens goed voor!

We liepen naar school, June wandelde samen met een kleuter en hun lampionnen in een kleine optocht door de wijk. Daarna weer snel naar huis, tosti’s erin en toen stond oma al voor de deur. Die bracht de kleintjes naar bed, zodat ik nog kon gaan genieten van het trommelconcert bij school. Echt heel leuk! De saamhorigheid en gezelligheid, kinderen die muziek maakten en zongen. Ik heb voor minder staan huilen zeg maar. Maar goed, zo’n jankende moeder is natuurlijk onwijs gênant als je in groep 8 zit en dus hield ik me in. Ze wordt gewoon zo groot… En hiermee eindigde de dag dus mooi!

De twee Von Drakensteintjes staan hier heel lief en gezellig te wachten op hun grote zus

Donderdag 21 Kerstonbijt met de peuters

Na een nogal stressvolle week, begonnen we de dag in elk geval lekker relaxed. Iedereen was vrolijk, we schoten redelijk snel op en . Tijdens het kerstontbijt zongen we met de kinderen, aten ze zich tonnetje rond (althans, Rose schoof voor het gemak nog een vierde speculaasje naar binnen toen ik even niet oplette – ‘Ik vind die pitjes [amandelschaafsel] ook zo lekker, mama’) en de moeders kletsten een beetje bij. Ze zitten in een heel fijne groep met drie lieve juffen. Zal ze nog missen komende week! En er was nieuws: er zijn waterpokken gesignaleerd dus ik hoop eigenlijk dat we nog even uitstel krijgen tot na de kerst…

De kinderen aten bij oma en ik keerde terug naar huis om lekker verder te kunnen werken. Tijdens het tikken kreeg ik bergen nieuwe inspiratie, dus ik heb zin in komend jaar! ‘s Avonds was het natuurlijk tijd voor de finale van Expeditie Robinson! Ben blij dat we binnenkort kunnen overschakelen op Wie is de mol.

Vrijdag 22 Werk & de hond terug

Mensen die ons kennen zullen misschien even hun wenkbrauwen optrekken na het lezen van deze subtitel. De hond terug? Maar Ro is toch fervent tegenstander van huisdieren? Helemaal waar, maar hij vindt ze prima zolang ze van kunststof zijn. Tijdens het inpakken van één van de Christmas Giveaway pakketten stopte May haar Zoomer Zupp erbij, omhuld in een kerstig papiertje. Vervolgens plakte ik de doos fanatiek dicht met ducttape en deed hem op de post. Oeps! Gelukkig kregen we bericht dat hij gevonden is en hij vrijdagavond weer bij ons terugkomt.

Ons robothondje is gevonden!

De rest van de dag werkte ik, maar dat is allemaal niet zo heel boeiend om elke keer weer te bespreken – al praat ik heel graag heel veel over mijn werk, ik vermoed dat jullie daar toch een keer heel moe van worden.

Komende week op Lotus Writings?

Met de kerstdagen binnen handbereik (al voelt het toch een beetje plotseling, hebben jullie dat ook?) zullen de smartphones vaker uitgaan en mensen minder regelmatig lezen. Ikzelf ook. Daarom besloot ik het mezelf eens makkelijk te maken. Komende week verschijnen er daarom geen nieuwe blogs, maar zal ik via Facebook wel e.e.a. laten verschijnen. Heb je dus zin om jezelf door de kerstdagen heen te lezen (in plaats van te eten, zoals ik), voel je vooral vrij om mee te lezen. Zo niet, dan wens ik je een fantastische week toe met veel warmte, liefde en gezelligheid.

Wat zijn jouw plannen voor kerst?

Lees hier Huize Lotus Writings 25 en Huize Lotus Writings 27

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

5 thoughts on “Huize Lotus Writings #26 | Chaos met een gouden randje

  1. Was een ontzettend gezellig feestje en hectisch weekje ook bij jou zo te lezen. Die laatst schoolweek…. wat een mooie producten van zenner, ik kreeg ze tot een paar maanden geleden ook altijd, moet ze toch eens mailen. Je vlechtknot ziet er geweldig uit!

    1. Zeker doen hoor! Ze hebben echt zulke mooie spullen, zeker zo rond kerst.
      En wat is die druk he? Ik was zelf ook aan vakantie toe haha!
      Dank je wel!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten