Huize Lotus Writings 25 | Chaos met een gouden randje

Afgelopen week was druk. Heel druk zelfs. En halverwege wist ik even niet meer hoe ik nu toch alles voor elkaar kon boksen, zonder iemand teleur te stellen. Maar zoals altijd (gelukkig) loste dat zich ook weer op. We speelden het Sinterklaas dobbelspel, gingen uit eten, bezochten K3 en kregen een vlechtworkshop bij Zenner! 

Zaterdag 9

Het was zo’n dag dat alles een beetje raar verloopt. Ik sliep uit, deed wat aan mijn werk, ruimde wat op en toen werd Ro alweer opgehaald door mijn ouders voor de laatste voetbalwedstrijd van het seizoen. May baalde als een stekker dat ze met mij achterbleef. ‘Ik wil mee,’ huilde ze keihard terwijl de auto wegreed. Tot zover dus de geweldige opsteker voor mijn ouderlijk zelfvertrouwen. De rest van de middag speelden we twee spelletjes, verstopten ons in een tent, kleurden, verkleedden ons, gingen kleien en nog veel meer. Je zou dus denken dat we het gezellig hadden, maar toch bespeurde ik een opluchting toen papa en haar zussen weer thuis waren. Bovendien mochten ze allemaal bij oma gaan logeren, dus rende ze vervolgens bijna het huis uit. Ik geloof dat ik het maar niet persoonlijk moet opnemen 😉

‘s Avonds vierden we Sinterklaas met vrienden en het dobbelspel. Mijn variant bleek helaas behoorlijk saai en moest daarom worden aangepast. Maar de twist was wel fantastisch! De dinosaurus met tuinkabouters ging apart en stiekem zat ik al keihard te lachen. Helaas voor mij besloot ik in een vlaag van verstandsverbijstering vals te spelen, wat Ro keihard onthulde. Tot zover mijn goede gedrag… Gelukkig had het geen invloed op mijn karma: we keerden met een enorme stapel cadeaus huiswaarts, nadat ik de berg had weten binnen te harken tijdens het spel. 

Zondag 10 K3 en wat vertraging op de terugweg…

Niet mijn favoriet, maar ik stond toch om 6.45 uur op. Weliswaar met een licht bonkend hoofd en kleine oogjes, maar keurig op tijd. Ik maakte mezelf klaar om te vertrekken, want Rose moest nog worden opgehaald en omgetoverd tot matroosje. En daarna snel naar mijn vriendin en haar dochter, om te voorkomen dat we al op de heenweg tijdens een sneeuwbui in de file zouden belanden.

Gelukkig viel het allemaal mee en stapten we iets na 10 uur Tuschinski in. Ik heb het al genoemd in mijn verslag, maar wat een prachtige zaal! De film was bovendien geweldig en de meisjes genoten met volle teugen. Ook wij vonden hem grappig. Geslaagd dus! De terugweg bleek iets meer voeten in aarde te hebben. Code oranje was trouwens toch niet overdreven: het duurde ruim drie uur voor we weer terug waren. Positief bekeken hadden we genoeg tijd om lekker bij te kletsen.

Bij thuiskomst reed ik meteen door naar mijn ouders, waar Ro ook was. De kinderen bleven bij mijn ouders eten en wij gingen naar een restaurant in de buurt. Gelukkig maar, sneeuw maakt namelijk hongerig! We bestelden heel eensgezind steak met patatjes en genoten allebei van een eigen toetje. Ro een chocolademilkshake en ik cheesecake. Omdat we al om 18.00 uur het restaurant binnenstapten, waren we 19.30 uur thuis met twee wijntjes achter de kiezen en stinkend naar de knoflook. Toch een beetje ongemakkelijk als iedereen nog wakker blijkt. Maar we hebben echt heel erg genoten, moeten we weer vaker doen!

Maandag 11 Hard werken en eindejaarsoverleg

‘s Ochtends had ik twee telefonische interviews en ik werkte aan de blog over K3’s nieuwe film Love Cruise. Vlak voor ik de kinderen van school ging halen, besloot ik nog eens de schuur in te duiken om te zoeken naar mijn moonboots. En jawel! Het paar dat ik zestien jaar geleden tijdens mijn wintersportvakanties droeg, stond er gewoon. Gelukkig maar, want met je hakken over het ijs is geen succes.

Eenmaal thuis begon het al snel weer te sneeuwen. Mazzel voor June, want die had ijsvrij gekregen. Binnen een paar uur was buiten helemaal veranderd in een witte wereld en was zij inmiddels bij een vriendinnetje. Ro nam Rose mee naar buiten en bouwde met haar een reuzensneeuwpop in de tuin. May sliep een gat in de dag, maar toen zij ook eenmaal weer in het land der levenden was, wilde ze graag de tuin in. Mij schoot het lumineuze idee te binnen om gebruik te maken van het laatste beetje licht rond 16.45 uur en wat foto’s te maken van mijn Lovea shampoos en douchegels in de sneeuw. Binnen vijf minuten wilde May weer naar binnen, Rose en ik bleven nog wat langer.

Lovea Nature Blue Lagoon review

En in de avond ploegde ik door de sneeuw voor een nieuw overleg over de eindejaarsafsluiting. Het krijgt allemaal steeds meer vorm en er zit zoveel liefde in, dat ik hoop dat het een succes wordt. Blijft toch spannend. Na een gezellige avond keerde ik huiswaarts vol nieuwe ideeën en inspiratie.

Dinsdag 12 Lerarenstaking en een kleine breakdown

De kinderen waren lekker thuis vandaag. Ze hadden wat dat betreft geen betere dag kunnen plannen voor de lerarenstaking, want er lag in de ochtend nog een laagje sneeuw. Dat verdween naarmate de dag vorderde vanzelf wel weer een beetje, maar June had nog genoeg lol met een vriendinnetje. Ze gleden samen van de dijk af op een slee en ze kwam bemodderd thuis; altijd een goed teken.

Aan het einde van de dag overviel me een enorm gevoel van stress. De dagen voor kerst zijn ontzettend druk, staan volgepland en ik heb het gevoel op alle vlakken achter te lopen. Inclusief in de zorg voor de kinderen. Ik vind het heel lastig, want wil eigenlijk alles gewoon helemaal goed doen, maar dat gaat niet. In overleg met Ro besloot ik mijn week compleet anders te gaan indelen. Dat scheelt enorm en haalt de druk er een beetje vanaf. En daarnaast heb ik gewoon goede hoop op de kerstvakantie: even rust. Mocht dit niet werken, dan zal ik toch echt moeten gaan snijden in mijn agenda, maar ik hoop dat het niet zover hoeft te komen.

Woensdag 13 Vlechten bij Zenner in Amsterdam

Samen met June en een vriendinnetje reed ik naar Amsterdam. Ik maakte weer eens het onmogelijke mogelijk: ondanks dat ik ruim twee uur de tijd had voor een rit van anderhalf uur, was ik toch net te laat. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. We kregen een fantastische workshop vlechten van Zenner en ik leerde een prachtig kapsel maken voor de kerst. Zowaar ging het volgens June zo goed dat ik het zelfs nog eens mag overdoen voor het kerstdiner op school. Hierover komt nog een verslag online!

Na afloop aten we bij de Mac, moe maar voldaan. Thuis bewonderden we alle toffe goodies die we van Zenner kregen: van een nieuwe borstel tot allerlei items uit de Winter Queen collectie zoals die geweldige steentjes die in haar kapsel gedraaid zaten. Wat zijn we enorm verwend…

Zo zou elke woensdagmiddag wel mogen zijn 😉

Donderdag 14

Omdat ik afgelopen dinsdag een klein stressmomentje had (of eigenlijk een vrij grote), stortte ik me vandaag op het werk. Gelukkig maakte ik eindelijk weer meters voor mijn gevoel. Het zetten van een wekker en je dan vervolgens op één taak focussen heeft echt zin. Voor mij althans. Tussendoor haalde ik de kleintjes op van school en zwaaide June uit die bij een vriendinnetje ging eten. We hadden de grootste lol met stampen in de plassen en zagen als klap op de vuurpijl ook een regenboog. Heerlijk toch?

Na dit semi-sportieve intermezzo mochten ze bij oma lunchen en eten en toog ik weer aan de slag. Tot 16.45 uur werkte ik door, zwaaide June opnieuw uit die naar streetdance ging en daarna bij oma zou gaan logeren (omdat ze haar te weinig naar haar zin had gezien deze week). Bij het ophalen van Rose en May praatte ik nog even een uurtje bij met mijn moeder en warmde daarna het eten op dat Ro al had klaargezet in de koelkast (had ik al gezegd hoe geweldig hij is?). Hij zat zelf op een bijeenkomst van zijn werk aan de andere kant van het land. Met iedereen op bed besloot ik toch weer te bloggen tijdens Utopia en sloot af met een dichte laptop én Expeditie Robinson.

Vrijdag 15

En nu is het alweer vrijdag. Vanmorgen zette ik de wekker om 06.00 uur om alles uit de dag te kunnen halen: vanavond vertrekken we namelijk naar Rotterdam voor Disney on Ice in Ahoy. Heb er zoveel zin in! Volgens mij is het echt een onvergetelijk mooie show en gaan de meisjes zo ontzettend genieten. Daarover later deze week dus nog meer!

De tactiek van gisteren werkte ook nu weer: wekker zetten en doorwerken. Ik schreef drie blogs in een paar uur tijd, dus zit weer lekker op schema.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 24 en Huize Lotus Writings 26

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One thought on “Huize Lotus Writings 25 | Chaos met een gouden randje

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten