huize lotus writings

Huize Lotus Writings 24 | Chaos met een gouden randje

Het is zondagochtend, dus weer tijd voor het weekoverzicht. Afgelopen week stond natuurlijk in het teken van Sinterklaas (en zijn vertrek naar Spanje), het optuigen van de kerstboom en een reddende engel! 

Zaterdag 2 Verjaardag van Rose’ beste vriendinnetje

In de ochtend bakten we lekker kruidnoten. Althans, Rose en ik. May vond het veel leuker om met het deeg te spelen alsof het klei was. Ach, we hebben in elk geval lol gehad!

Na een maand in Amerika te hebben gezeten, was Rose’ BFF weer terug in de Lage Landen. Anderhalve week na de landing werd ze 4 en dat vierden we. Opmerkelijk genoeg gedroegen onze dametjes zich voorbeeldig. Waarschijnlijk omdat vreemde ogen dwingen? Erg fijn in elk geval. Was erg gezellig om even goed te kunnen bijpraten met elkaar en de kinderen genoten samen van het spelen. Wel een gek idee dat Rose dus over een halfjaartje even oud is en ook naar de basisschool zal gaan.

In de avond keerde June terug van haar logeerweekend en maakten we het huis visite-proof. Ik ruimde op en zij kookte tomatensoep (maar echt: ze deed eigenlijk alles helemaal alleen). Alles om maar niet morgen nog een hele berg werk te moeten verzetten. Mijn voornemen om het gedicht af te ronden, strandde echter. Het lukte voor geen meter. We waren ook behoorlijk moe van alles en besloten op tijd naar bed te gaan – inwendig hopend op briljante inspiratie voor het gedicht.

Zondag 3 Een berg cadeaus en surprises uitpakken

Zoals je afgelopen week kon lezen in het verslag hebben we een behoorlijk druk feest gehad. Zeven Sinterklaassurprises en een berg cadeaus. Maar wat was het leuk en gezellig! We besloten alles af te wisselen en dat werkte op zich wel. De kleintjes konden alvast weer wat spelen, terwijl wij snel doorgingen met uitpakken en voorlezen van de gedichten. Aan het eind van de dag ploften we moe maar voldaan neer op de bank en keken nog het laatste beetje All you need is love. Blijft toch een mooi programma. Bijzonder hoe je kan meeleven met mensen die je nog nooit gezien hebt.

Maandag 4 Lang leve Ducttape

Ik wilde eigenlijk hard aan het werk gaan, maar er kwam een school-surprise tussendoor. June moest hem tussen de middag meenemen en het onderste plankje van haar snoepmachine bleef loslaten. Ik besloot hem eigenhandig te repareren met Ducttape en dat werkte gelukkig. Ondertussen at ik lekker van mijn chocoladeletter. Slecht voor de lijn, die hele Sinterklaas – besefte ik toen ik al een flink stuk op had!

Dinsdag 5 Dag, Sinterklaasje!

De kleintjes zijn nog steeds niet helemaal lekker. Inmiddels begin ook ik een beetje te hoesten en voel ik me grieperig, dus we gingen de deur niet uit. Soms is dat best lekker, zeker nu het buiten een stuk kouder is. We probeerden uit te leggen dat Sinterklaas naar Spanje terugvaart vanavond, maar de boodschap lijkt niet helemaal aan te komen. Ze hadden namelijk nog wat tekeningen die ze in hun schoen wilden doen.

In de middag speelden we een spelletje en keken film. May besloot haar tijd intussen goed te benutten door in de chocopasta-pot te duiken – appel valt niet ver van de boom! Eind van de dag gebruikte ik voor wat werk. Heb af en toe het gevoel enorm achter de feiten aan te lopen. Maar goed, liever druk dan helemaal niks te doen moet ik maar denken.

Woensdag 6 Sint eruit, kerstboom erin

Eigenlijk heb ik dit nog nooit zo sterk gehad, maar woensdagochtend was ik toch wel heel blij dat Sinterklaas weer verdwenen was. Vooral omdat ik toch merk dat alle Sintspanning zijn weerslag heeft op de sfeer thuis. Met name de gemoedstoestand van onze lieve, maar de laatste tijd ook erg dwarse peuters had eronder te lijden. Nou ja, en die van ons ook. Heel de dag scheidsrechteren is gewoon niet leuk. En dus besloot ik iets leuks te doen: de kerstboom opzetten.

Klein minpuntje: ik had mijn handleiding voor het opzetten van een kerstboom met peuters niet meer helder voor ogen. Ik schipperde daardoor vooral tussen het redden van de ballen en uitkijken dat ze de boom niet omtrokken. Maar goed, hij staat inmiddels. Mijn kitscherige uil hangt weer, de gevederde vriendjes zitten kwiek op hun takjes en hij staat dit jaar niemand in de weg. Ook lekker! De rest van de dag brachten we dus door in de sfeerverlichting die bij zo’n boom hoort. Heerlijk! Nu nog hopen dat alles het haalt tot 6 januari!

Donderdag 7 Teleurstelling én een reddende engel

Als we opstaan, heeft Rose nogal haast om naar beneden te komen. ‘Even bij de kerstboom kijken!’ zo verklaart ze lachend. Ik kijk niet begrijpend, maar veel tijd om te vragen wat ze precies bedoelde heb ik niet: ze marcheert al naar beneden. Niet veel later hoor ik een teleurgestelde roep van beneden. ‘Sint en Piet hebben niks onder de boom gelegd, mama!’ Ik geloof dus dat we hier nog enige tekst en uitleg aan moeten geven.

In de uitnodiging voor de première van K3’s nieuwe film Love Boat staat dat de kinderen verkleed mogen komen als K3tje, matroos of kapitein. Ik schrik even. Verkleden… We hebben een berg liggen, maar geen matrozenpakje. Zelfs geen piraat. En alsof het lot ermee speelt, stuurt Feestwinkel.nl me een mailtje: of ik interesse heb in een samenwerking. Ze reageren direct en ik krijg een matrozenpakje thuisgestuurd voor Rose. Fantastisch toch?

Ik sluit de dag af bij de showroom van Quapi. Nu was ik al weg van het vrolijkgekleurde merk, maar nu nog meer. Het ontbreekt ons nergens aan: we krijgen iets lekkers te eten en drinken en lopen langs de rekken. Meer dan een sneakpeak kan ik niet geven, maar ik kan wel verklappen dat ik ineens weer flink behoefte had aan zon, zee en strand! We kregen prachtige setjes mee naar huis voor de meiden én als klap op de vuurpijl doneerde het kledingmerk ook nog eens een verrassing voor in onze Christmas Spirit Giveaway pakketten. Echt een heel erg mooi gebaar!

 

Vrijdag 8

En toen was het alweer vrijdag. Het zijn drukke tijden, dus ik werk me tien slagen in de rondte en nog kom ik niet waar ik zijn moet. Geloof dat we dit weekend dus ook ergens wat tijd moeten inruimen voor werk. Gelukkig hebben we ook leuke dingen op het programma: morgenavond spelletjesavond en zondag gaan we naar de première van de nieuwe film van K3: Love Cruise.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 23 en Huize Lotus Writings 25

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 24 | Chaos met een gouden randje”

  1. Heeeeeel veel ziekenboeg deze week (voor het eerst sinds Mila geboren is heb ik geloof ik ruim 24 uur in bed gelegen). Dat komt normaal gesproken niet in deze mate voor. Toch mijzelf bij elkaar geraapt om naar het Hema-event te gaan en dat was zó de moeite waard. Zeker (of juist) omdat ik allerlei leuke blogmeiden irl heb kunnen zien en spreken. Jij hebt ook hele drukke tijden lees ik zo. Ik heb zelf echt een paar keer alles uit mijn handen moeten laten vallen. Het kon niet anders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *