Huize Lotus Writings 23 | Dankbaar en een saaie week

Afgelopen week was eigenlijk niet heel spannend. Ik werkte heel veel, Ro was thuis met de kleintjes omdat ze alle drie verkouden waren. En June was veel op pad voor school, sport en logeren bij haar opa en oma. Wat wel anders was? Afgelopen maandag had ik een leuk nieuwtje te vertellen!

Maandag 1 juni | Eindelijk mag iedereen het weten

Wat vond ik het stiekem toch spannend om met jullie te delen dat ik zwanger was. Ergens ben je toch bang voor nare reacties, zeker omdat die niet van de lucht waren toen ik zwanger was van May. ‘Wat ben je dik’, ‘Verwacht je een tweeling? Nee? Weet je het wel zeker?’ of ‘Wat zie je er moe uit’ Maakt je zwangerschap er eerlijk gezegd niet leuker op.

Des te leuker was het dat echt iedereen superlief en positief reageerde op social media. Echt, dank jullie wel! Ik weet best dat ik me er niets van aan zou moeten trekken, maar dat doe je toch wel. Meer dan je wil toegeven misschien zelfs. De hele dag stond eigenlijk in het teken van fijne berichtjes, dus ik liep even op wolken.

Dinsdag 2 juni | Middelbare scholen beginnen weer

Voor June was dinsdag een gekke dag. Ze kon weer naar school en dat is na zoveel weken thuiszitten dan toch weer gek. De klas is opgedeeld in drieën dus het was maar een klein groepje. Maar misschien is dat eigenlijk wel beter. Zeker gezien de omstandigheden nu natuurlijk.

Zelf werkte ik hard door. De kleintjes zijn thuis, omdat ze allebei verkouden zijn en Ro om diezelfde reden ook. Hij is normaal nooit ziek, dus wel gek zo. Rond het middaguur moest ik even naar de verloskundige voor een laatste echo – ze wilde nog iets controleren van de 20-weken. Gelukkig zat alles goed. Blijft elke keer weer even speciaal om naar je baby te kunnen kijken.

Woensdag 3 juni | Opruimen

De nesteldrang heeft geloof ik toegeslagen. Nou ja, dat en er komt een kleine verbouwing aan straks, dus het is ook wel noodzaak. Merk wel dat ik niet meer topfit ben en af en toe even moet gaan zitten om bij te komen, maar het voelt zo fijn om lekker op te ruimen en weg te gooien.

Dit leuke pakketje kreeg ik binnen. Zo blij mee! Benieuwd wat dit voor mijn voeten gaat doen.

De kleintjes hielpen me om de beurt, al was het wel een beetje met de Franse slag zoals ze dat geloof ik noemen. In de middag ben ik even op bed gaan liggen en zomaar in slaap gevallen. Heb geloof ik een uur gelegen. Wel even lekker trouwens. Nu kan het nog 😉

Donderdag 4 juni | Hard aan de slag

In de vroege ochtend reed ik naar school. Zonder kinderen, want die zijn nog steeds verkouden, maar omdat ik help bij het herschrijven van de schoolkrant en werkzaamheden doe aan de website. Het was een productieve ochtend, al hebben we ook onwijs veel gelachen. Ik werk namelijk samen met mijn vroegere overbuurmeisje en grappig genoeg is het zo vertrouwd en al snel weer als toen.

’s Middags werkte ik verder aan de nieuwe website. Ik merk wel dat Lotus Writings daardoor erg blijft liggen. Zo schrijf ik dit weekoverzicht ook laat in de avond en staat er weinig klaar voor komende week. Geloof dat ik nog een beetje balans moet zien te krijgen.

Vrijdag 5 juni | Weer opruimen

Er is nog genoeg te doen in huis, dus vrijdag besteedde ik opnieuw aan opruimen. Dit keer onze eigen slaapkamer. Eindelijk alle zooi een keertje weg. Op de een of andere manier verzamel je zo makkelijk troepjes overal, terwijl dat eigenlijk heel storend is. Zeker in de slaapkamer. Maar met die kleine verbouwing die eraan komt, had ik lange tijd het idee dat we het nog allemaal even moesten laten.

Nou ja, geen tijd meer voor. Binnenkort wil ik de zolder gaan uitmesten. Ook met oog op de baby: nu we het geslacht weten is het toch een stuk makkelijker om alles goed uit te zoeken. Ik heb er zin in! Komende maandag mogen de kleintjes officieel weer naar school. Stiekem hoop ik dat ze weer beter zijn, want ik merk dat ze zich alweer fitter voelen en ze zitten elkaar meer in de weg. Denk dat de rust ons allemaal wel goed zal doen, denken jullie niet?

Zaterdag 6 juni | Van 04.00-09.00 uur

Ik wilde vroeg beginnen met werken. Alleen 4 uur? Nee dat was ook mij wat vroeg. Toch opende ik dat tijdstip mijn ogen, omdat het verderop onweerde. Daarna viel ik helaas niet meer in slaap en zo zat ik een uur later al te tikken. Eigenlijk veel te vroeg, maar ja… Als je toch niet meer kan slapen.

Te leuk toch, dit pakketje van Difrax? De eerste cadeautjes voor de baby en allemaal zo handig ❤

Daardoor kon ik wel veel meters maken, waar ik eigenlijk al op hoopte. Het voordeel is dat ik nu alles in één keer goed kan oppakken – helemaal vanaf het begin. Aan het eind van de dag keken we Ex on the Beach UK, maar rond een uurtje of 9 voelde ik mijn oogleden zwaar worden en viel in slaap. Nou ja, mocht ook wel na zo’n lange dag…

Zondag 7 juni | Weer flink aan het werk

Heel spannend was deze week niet eigenlijk. Ro en de kinderen zijn ziek, ik veel aan het werk. We doen dus weinig buitenshuis en zo ook vandaag niet. De kleintjes keken beneden film, June was nog bij haar opa en oma en ik werkte weer hard door.

In de avond aten we lasagne, die Ro had gemaakt, en nadat de meisjes op bed lagen keken we weer Ex on the Beach. Opnieuw viel ik in slaap halverwege – en niet eens omdat er niks gebeurt in het programma 😉 Ach, het hoort erbij. Komende week hopelijk weer een beetje normaal ritme. Ik ben er echt aan toe!

Hoe was jullie week? Wat vind je ervan dat de kinderen komende week weer fulltime naar school gaan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.