huize lotus writings

Huize Lotus Writings #22 | Chaos met een gouden randje

HUIZE LOTUS WRITINGS – Afgelopen week verliep nogal rommelig met twee zieke dochters (de jongsten dit keer), een chaotisch bezoek aan de Sintshow van Ernst en Bobbie en culinaire probeersels. Deze week ook nauwelijks foto’s gemaakt, dus het is een verslag geworden 🙂 

18 Zaterdag

De dag begon kabbelend met de zoveelste Sinterklaasfilm en wat lekkers. En daarna natuurlijk de intocht van Sinterklaas. Maar tegen de middag werd het ineens toch behoorlijk doorwerken. We gingen namelijk kijken bij de voetbalwedstrijd van papa, oom en opa, en liepen een beetje achter de feiten aan. Kwam door mij trouwens, hoewel het aanzienlijk beter gaat dan vroeger kan ik nog steeds niet altijd lekker plannen. Maar goed, we parkeerden en daar liep Ro toevallig richting het veld (voor de tweede helft – meteen inspiratie om binnenkort te vertellen waarom ik een slechte voetbalvrouw ben).

Ik bleef even kijken, maar moest al vlot weer door naar de verjaardag van een vriendin die 30 werd. Heel gezellig om even bij te kletsen met haar en de familie, ondanks dat we elkaar een paar weken terug nog gezien hebben. De tijd vloog om en ik moest weer terug richting de voetbalvereniging om iedereen op te halen. Ze bleken voor het eerst dit seizoen te hebben gewonnen. Nu wil ik niet veel zeggen, maar ik was ook voor het eerst aanwezig en vermoed dus dat we hier toch kunnen spreken van een verband 😉 Thuis genoot ik van de herkenning in O, wat een jaar (1996). Die kleding, muziek, kapsels… Zo fout!

19 Zondag

We besloten een pyjamadag in te lassen. Al merkte ik toch snel dat een hele dag op de bank zitten niks voor mij is. Ik voelde me onrustig en moest iets doen. Daarom ging ik maar weer aan de slag met mijn surprise en werkte flink door. Ook June begon aan die van haar voor school en ik hielp een handje. Wat het wordt, kan ik natuurlijk nog niet verklappen, maar het ziet er al goed uit. Scheelde dat ik pas een overzicht had gemaakt met 91 surprises, konden we mooi een geschikte uitkiezen.

Rond het middaguur kwamen opa en oma haar ophalen voor een dagje Zeeland en bij hen thuis, wij gingen verder aan de slag in huis. Ro in de tuin trouwens. De kleintjes deden hun kaplaarzen aan en hielpen hem mee met het vegen van bladeren en opruimen met hun kleine kruiwagentje. Al was May snel weer binnen: die liep vooral in de weg. Ik nam haar lekker op schoot en we keken (what else) een Sinterklaasfilm. We sloten de dag af met een potje Captains of the Golden Age dat ik won. Erg leuk dus!

20 Maandag

Nadat mijn pogingen tot werken op niets uitliepen, gooide ik het roer om en begon aan de grote schoonmaak. Allereerst de keuken. Hoewel ik van nature echt geen fan ben van het huishouden, geeft het altijd wel voldoening wanneer het weer opgeruimd en goed schoon is. Ruimt ook je hoofd op. De kinderen waren lekker aan het spelen en dansen. Verder geen gekke uitspattingen meer.

21 Dinsdag

Tussen de bedrijven door werkte ik, maar verder ruimde ik op en speelden Rose en ik een spelletje. Rond vijf uur begon ik met koken. We gingen pasta eten, maar hadden geen Tomato Frito (waarmee ik het altijd maak). Wel een emmer vol snoeptomaatjes en aangezien ik Nigela laatst iets had zien doen op 24Kitchen, besloot ik van de nood een deugd te maken. Ik gooide het emmertje leeg in de pan en bakte ze aan tot ze begonnen te verschrompelen. Daarna drukte ik ze één voor één plat en roerde lekker door tot het een dikkere saus werd.

 

Flinke scheut chilisaus erbij, wat basilicum en een lepeltje Boursin en klaar was ik. De rest van de saus maakte ik in de wok en nadat alles bij elkaar zat, bleek het zowaar een redelijk gezonde voltreffer! Nadat de kinderen op bed lagen, keken we Barbie en Michael, wat me weer inspiratie opleverde voor een nieuwe blog. Guilty pleasure: hoe triest het ook is dat ze in scheiding liggen en daar een tv-programma over maken, toch kijk ik graag.

22 Woensdag

Een spannende dag, want we gingen naar Ernst en Bobbie! De kinderen zijn echt helemaal lyrisch van het duo en inmiddels weet ik ze ook te waarderen. De grapjes zijn namelijk best leuk en hun liedjes lekker catchy (zo zit ik tijdens het tikken in mijn hoofd met: hè get, er komt een flat…). Dat het niet alleen spannend werd vanwege de verjaardag van Sinterklaas, wist ik bij vertrek nog niet. Maar na een ritje van een kwartier reden we de file in, die volgens de radio maar 9 minuten vertraging zou opleveren. Die hadden we nog wel. Sterker nog, we hadden nog 45 minuten op de klok. Die tikte echter hard weg en we schoven slechts zeshonderd meter op in twintig minuten tijd. Uiteindelijk besloot ik een alternatieve route te nemen en dat lukte.

Hoe het verderliep kunnen jullie in de blog lezen; uiteindelijk kwam het allemaal weer goed. De meisjes hebben echt enorm genoten. Zelfs May hield haar aandacht er ruim twee uur bij, wat best veel is voor zo’n kleintje. En we hadden prachtig zit, Rose mocht meehelpen tijdens de show en we sloten af met patatjes, dus het kon niet meer stuk! Ro ging trainen en ik keek de finale van House Rules NL; heerlijk om even niks te hoeven!

23 Donderdag

Zou het de overprikkeling zijn van de dag ervoor waardoor het virus naar buiten kwam? Hoe dan ook, we werden wakker en Rose voelde aan als een klein kacheltje. Ook May voelde zich verre van goed en daarmee was het einde werkdag. Ik baalde zowel voor die twee als voor mezelf: mijn volle agenda stroomt steeds voller en dan slaat soms de stress een beetje toe. Maar aan de andere kant, want niet gaat dat gaat niet en zo kon ik meteen mooi mijn eigen tips voor het thuiswerken met een ziek kind in de praktijk brengen 😉 En doordat ze allebei een gedeelte van de dag sliepen, kon ik alsnog wat doen gelukkig.

Ro bracht ze naar bed en ik keek naar Utopia, terwijl mijn wangen gloeiden. Ik hoop maar dat het daadwerkelijke virus me overslaat, want ziek worden komt even niet uit. Nou ja, wanneer wel? Ik had ‘slechts’ 37,0 dus ik mocht niet klagen. We keken natuurlijk weer naar Expeditie Robinson en ik blijf het bijzonder vinden hoe Herold steeds weer opnieuw de dans weet te ontspringen. Zo ook nu weer. Daarna ging ik naar boven in de hoop nog wat werk te kunnen doen, maar mijn oogleden werden zwaar en ik viel als een blok in slaap.

24 Vrijdag

En nu is het weer vrijdag. Ik ben moe (want: 6 uur klaarwakker dankzij een schreeuwende Rose), heb het koud (hopelijk omdat het buiten echt koud is en niet door een opkomende griep) en lichtelijk gestrest over de drukte vandaag. Kortom, ingrediënten voor een geslaagde dag 😉 Nou ja, we zien wel weer hoe het loopt. Het wordt druk genoeg dit weekend, dus vervelen zullen we ons niet.

 

Tussendoor ga ik even naar Pulzzz, waar ik voor de tweede sessie permanent ontharen ga. Ik heb zelf het idee dat je al iets ziet, maar dat kan natuurlijk een gevalletje ‘wens is de vader van de gedachte’ zijn. Ik hou jullie op de hoogte en vertel er misschien binnenkort wel meer over in een uitgebreide blog.

Hoe was jullie week?

Lees hier Huize Lotus Writings 21 en Huize Lotus Writings 23

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.